Rusia, critici care au legătură cu România

Moscova denunţă planurile Statelor Unite de a staţiona în România şi Polonia sisteme de rachete cu lansare verticală drept o „încălcare directă a Tratatului INF”, după ce a fost acuzată de Washington că nu-şi respectă angajamentele cu privire la controlul armamentului, neproliferarea şi dezarmarea, transmite Mediafax în pagina electronică.

Ministerul rus de Externe se declară, într-un comunicat citat de agenţia rusă de stat Tass, foarte îngrijorat de „planurile Statelor Unite de a desfăşura în România şi Polonia sisteme (de rachete) cu lansare verticală, capabile (în opinia sa) să lanseze interceptori de rachete Standard-3 (SM-3) şi rachete de croazieră cu rază medie de acţiune (de tip) Tomahawk”. „Desfăşurarea lor va reprezenta o încălcare directă a Tratatului INF”, subliniază Moscova. „În plus se ridică întrebări precum de ce folosesc Statele Unite, în testarea armelor lor de apărare antirachetă, ţinte care au parametri similari celor ai rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune”, se întreabă ministerul, răspunzând că „există motive să se creadă că în acest fel Statele Unite ar putea să testeze un număr de aspecte privind producerea şi folosirea în luptă a rachetelor balistice interzise” de tratat.

Mai multe detalii aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.