Rușii propun, americani refuză

Rusia propune coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite să efectueze, începând cu data de 25 mai, lovituri aeriene comune în Siria împotriva Frontului Al-Nusra și altor grupări de rebeli care nu respectă încetarea focului, a anunțat vineri ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, relatează Reuters. Propunerea Moscovei prevede atacarea convoaielor cu arme, inclusiv a celor care ajung în Siria din Turcia.

UPDATE Reacția SUA

Departamentul american al Apărării a exclus, vineri, posibilitatea efectuării unor raiduri aeriene comune cu Rusia în Siria, subliniind că Washingtonul nu colaborează militar cu Moscova pe teritoriul sirian, relatează Le Figaro.

„Statele Unite nu colaborează şi nu îşi coordonează activităţile din Siria cu Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis.

Oficialul rus a spus că propunerea a fost făcută după consultări cu guvernul sirian și cu experți militari americani la Amman, capitala Iordaniei.

Rusia își rezervă dreptul de a lovi unilateral acei rebeli din Siria care nu respectă încetarea focului, a spus Șoigu.

Coaliția internațională condusă de SUA desfășoară, de la sfârșitul verii lui 2014, lovituri aeriene împotriva grupării teroriste Stat Islamic. Rusia a efectuat de asemenea lovituri aeriene din 30 septembrie în Siria, în sprijinul regimului condus de Bashar al-Assad, pe care americanii nu și-l mai doresc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.