×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 41 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 21:47
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Înzestrarea Armatei
Și Grindeanu îl urechează pe șeful Statului Major

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la câteva ore după ce Liviu Dragnea l-a criticat pe șeful Statului Major General, că informațiile legate de înzestrarea Armatei trebuie anunțate de ministrul Apărării Naționale.

"Și eu am avut o nemulțumire legată de anumite anunțuri publice pe care le fac unii din titularii ministerelor sau nu le fac, așa cum e cazul ministrului Apărării (...) Lucrurile pe care dorim să le facem, spre exemplu, pentru înzestrare în domeniul Armatei, eu mă aștept să fie făcute de cei care trebuie să le facă și anume de titularul ministerului, domnul ministru (...) Toate aceste lucruri, care țin de înzestrare, de investiții peste 100 de milioane de euro, trebuie să aibă aprobarea Parlamentului", a declarat Grindeanu, într-o conferință de presă la Brăila.

Premierul a făcut declarația după ce a fost întrebat care este punctul său de vedere cu privire la faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat anunțul șefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, referitor la achiziționarea de rachete tip Patriot.

Potrivit lui Grindeanu, există "proceduri cât se poate de clare" care trebuie respectate.

"Sunt proceduri cât se poate de clare pe care alții dinaintea noastră nu au înțeles să le respecte. Noi le respectăm. Dar ca și mod de comunicare, am avut această nemulțumire și legată de faptul că acele dotări trebuiau a fi în primul rând anunțate — dacă fac parte din strategia noastră de înzestrare — de către titularul postului respectiv", a mai spus Grindeanu.

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a anunțat joi că România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot.

Anunțul l-a nemulțumit pe Liviu Dragnea, care a lansat joi seară un atac la adresa generalului.

"Ce nu mi-a plăcut a fost declarația șefului Statului Major (generalul Nicolae Ciuca - n.r.) care a anunțat deja că va achiziționa rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile? Nu e bine să aștept derularea procedurilor totuși? E șeful Statului Major și mă aștept la foarte multă rigoare. Poate și ministrul Apărării se gândește la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puține declarații și mai multă acțiune cred că este mai bine", a spus Dragnea la Antena 3.

Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
1889
 | 7
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gadel
0
Politicienii in frunte cu Dranea raspund doar politic (merge treaba prost se rotesc la ciolan), seful SMG raspunde penal maine daca armata nu face fata misiunii primite,asa ca varanul de Teleorman ar trebui intai sa se documenteze (cu un stagiu de TR-ist auto nu stapanesti complexitatea apararii AA a tarii) si apoi discret nu la Tvsa-si exprime parerea.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
pusca si curaua lata
0
si asta este ,,,gheneral" la fel ca oprea,ontanu,ifdote,etc !!
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
E bine domnu' chestor ? Nu e bine! @ pusca si curaua lata
0
Acum e voie, e chiar indicat.Stim si de cine, in hanorac rosu. Daca e guvern PSD, el trebuie sfidat din jos in sus si din toate pertile. Daca era guvern pdl, ciuca trebuia schimbat imediat pentru ca a vorbit gura fara el.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Vigilentul
+2
Alo, generale, lasă mândria! ocupă-te de militari, de relaţiile dintre ei, de buna administrare a activului de cadre, pregătirea lor patriotică, psihologică şi de respect a instituţiei militare. Aruncă ochii, mare general, la liota de şefi, ghenerali sau colonei din subordine, care se cred unşi de Dumnezeu în funcţii. Îşi bat joc, în unităţile lor, de sarcinile de serviciu, importanţa şi operaţionalizarea lor. Casa de pensii, ghenerale, împinge-i de la spate SĂ-ŞI FACĂ DATORIA cum trebuie, INDIFERENT DE GRAD, nu pe luat în faţă pe pile şi influenţe la recalcularea p2nsiilor! Să nu credeţi că rezerviştii NU MAI CONTEAZĂ! Nici nu bănuiţi ce influenţă au în sistem şi viitorul informaţional! La treabă, Ciucă, nu la mese festive, festivism şi gudurat politic! Fii bărbat soldat, nu...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
taranistu
-6
Declaratia asta supara (putin )pe rusi . Nu este Patriot(ic ) sa te aperi. Patriotii adevarati parasesc tara. Asta-i realitatea.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
gabriel @ taranistu
0
L-a deranjat programul de aparare a tarii?O fi mustata ruseasca de tili?Ca mustata de militian e... Apropos mai mustata...cine-i titular la ministeru' apararii?Hai repede!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Tudor
+6
Ghinărarii și-au cam luat lumea-n cap și dau pe gură treburi care nu le aparțin . O schimbare la vârf a băsiștilor și a iohaniștilor ar fi necesară și obligatorie .
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
gigi @ Tudor
0
Daaaa...sa vina caprarii de tiliorman!Aia e competenti!Stie programu' pe de rost...da' nu mai bagati mai rauvoitorilor intrebari ce nu e in program...injineru nu se pricepe la justitica da se da destept,mai ceva ca mistretu' de la justitica!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Yoram
+7
la cati l-au urechiat,mai aude?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Valahu
+11
Vai de noi ! Rachete Patriot ne trebuiesc? Am vazut astazi la Pro tv. un reportaj despre alcolismul in randul mamelor si copiilor lor(una dintre mame avea 11 copii, toti problema) din judetul Vaslui. Cutremurator ! Cu ce-i ajuta pe cei din Vaslui, saraci lipiti, indobitociti de alcool, fara nici o perspectiva de a avea un loc de munca, rachetele Patriot ?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
floricica dansatoarea
-13
Pfff ce nesimțire pe ăștia din armata auzi la ei sa cumpere de la americani rachete, nu au auzit de la Tăriceanu și dragnea ca de la rusi vine lumina.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Vinul și riscul mai mic de diabet II
Publicat acum 7 ore şi 35 minute
Simona Halep, meci dramatic cu  Konta
Publicat acum 13 ore şi 34 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017