Și Grindeanu îl urechează pe șeful Statului Major

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la câteva ore după ce Liviu Dragnea l-a criticat pe șeful Statului Major General, că informațiile legate de înzestrarea Armatei trebuie anunțate de ministrul Apărării Naționale.

„Și eu am avut o nemulțumire legată de anumite anunțuri publice pe care le fac unii din titularii ministerelor sau nu le fac, așa cum e cazul ministrului Apărării (…) Lucrurile pe care dorim să le facem, spre exemplu, pentru înzestrare în domeniul Armatei, eu mă aștept să fie făcute de cei care trebuie să le facă și anume de titularul ministerului, domnul ministru (…) Toate aceste lucruri, care țin de înzestrare, de investiții peste 100 de milioane de euro, trebuie să aibă aprobarea Parlamentului”, a declarat Grindeanu, într-o conferință de presă la Brăila.

Premierul a făcut declarația după ce a fost întrebat care este punctul său de vedere cu privire la faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat anunțul șefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, referitor la achiziționarea de rachete tip Patriot.

Potrivit lui Grindeanu, există „proceduri cât se poate de clare” care trebuie respectate.

„Sunt proceduri cât se poate de clare pe care alții dinaintea noastră nu au înțeles să le respecte. Noi le respectăm. Dar ca și mod de comunicare, am avut această nemulțumire și legată de faptul că acele dotări trebuiau a fi în primul rând anunțate — dacă fac parte din strategia noastră de înzestrare — de către titularul postului respectiv”, a mai spus Grindeanu.

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a anunțat joi că România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot.

Anunțul l-a nemulțumit pe Liviu Dragnea, care a lansat joi seară un atac la adresa generalului.

„Ce nu mi-a plăcut a fost declarația șefului Statului Major (generalul Nicolae Ciuca – n.r.) care a anunțat deja că va achiziționa rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile? Nu e bine să aștept derularea procedurilor totuși? E șeful Statului Major și mă aștept la foarte multă rigoare. Poate și ministrul Apărării se gândește la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puține declarații și mai multă acțiune cred că este mai bine”, a spus Dragnea la Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.