×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 20 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 30 aprilie 2017, 15:47
EUR (€)
+0.0044 ↗
4.5333 RON
USD ($)
-0.0112 ↘
4.1453 RON
• • •
Înzestrarea Armatei
Și Grindeanu îl urechează pe șeful Statului Major

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la câteva ore după ce Liviu Dragnea l-a criticat pe șeful Statului Major General, că informațiile legate de înzestrarea Armatei trebuie anunțate de ministrul Apărării Naționale.

"Și eu am avut o nemulțumire legată de anumite anunțuri publice pe care le fac unii din titularii ministerelor sau nu le fac, așa cum e cazul ministrului Apărării (...) Lucrurile pe care dorim să le facem, spre exemplu, pentru înzestrare în domeniul Armatei, eu mă aștept să fie făcute de cei care trebuie să le facă și anume de titularul ministerului, domnul ministru (...) Toate aceste lucruri, care țin de înzestrare, de investiții peste 100 de milioane de euro, trebuie să aibă aprobarea Parlamentului", a declarat Grindeanu, într-o conferință de presă la Brăila.

Premierul a făcut declarația după ce a fost întrebat care este punctul său de vedere cu privire la faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat anunțul șefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, referitor la achiziționarea de rachete tip Patriot.

Potrivit lui Grindeanu, există "proceduri cât se poate de clare" care trebuie respectate.

"Sunt proceduri cât se poate de clare pe care alții dinaintea noastră nu au înțeles să le respecte. Noi le respectăm. Dar ca și mod de comunicare, am avut această nemulțumire și legată de faptul că acele dotări trebuiau a fi în primul rând anunțate — dacă fac parte din strategia noastră de înzestrare — de către titularul postului respectiv", a mai spus Grindeanu.

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a anunțat joi că România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot.

Anunțul l-a nemulțumit pe Liviu Dragnea, care a lansat joi seară un atac la adresa generalului.

"Ce nu mi-a plăcut a fost declarația șefului Statului Major (generalul Nicolae Ciuca - n.r.) care a anunțat deja că va achiziționa rachete Patriot. Păi au finalizat procedurile? Nu e bine să aștept derularea procedurilor totuși? E șeful Statului Major și mă aștept la foarte multă rigoare. Poate și ministrul Apărării se gândește la asta tot timpul acolo, prin minister. Mai puține declarații și mai multă acțiune cred că este mai bine", a spus Dragnea la Antena 3.

Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
1777
 | 7
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gadel
0
Politicienii in frunte cu Dranea raspund doar politic (merge treaba prost se rotesc la ciolan), seful SMG raspunde penal maine daca armata nu face fata misiunii primite,asa ca varanul de Teleorman ar trebui intai sa se documenteze (cu un stagiu de TR-ist auto nu stapanesti complexitatea apararii AA a tarii) si apoi discret nu la Tvsa-si exprime parerea.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
pusca si curaua lata
0
si asta este ,,,gheneral" la fel ca oprea,ontanu,ifdote,etc !!
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
E bine domnu' chestor ? Nu e bine! @ pusca si curaua lata
0
Acum e voie, e chiar indicat.Stim si de cine, in hanorac rosu. Daca e guvern PSD, el trebuie sfidat din jos in sus si din toate pertile. Daca era guvern pdl, ciuca trebuia schimbat imediat pentru ca a vorbit gura fara el.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Vigilentul
+2
Alo, generale, lasă mândria! ocupă-te de militari, de relaţiile dintre ei, de buna administrare a activului de cadre, pregătirea lor patriotică, psihologică şi de respect a instituţiei militare. Aruncă ochii, mare general, la liota de şefi, ghenerali sau colonei din subordine, care se cred unşi de Dumnezeu în funcţii. Îşi bat joc, în unităţile lor, de sarcinile de serviciu, importanţa şi operaţionalizarea lor. Casa de pensii, ghenerale, împinge-i de la spate SĂ-ŞI FACĂ DATORIA cum trebuie, INDIFERENT DE GRAD, nu pe luat în faţă pe pile şi influenţe la recalcularea p2nsiilor! Să nu credeţi că rezerviştii NU MAI CONTEAZĂ! Nici nu bănuiţi ce influenţă au în sistem şi viitorul informaţional! La treabă, Ciucă, nu la mese festive, festivism şi gudurat politic! Fii bărbat soldat, nu...
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
taranistu
-6
Declaratia asta supara (putin )pe rusi . Nu este Patriot(ic ) sa te aperi. Patriotii adevarati parasesc tara. Asta-i realitatea.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
gabriel @ taranistu
0
L-a deranjat programul de aparare a tarii?O fi mustata ruseasca de tili?Ca mustata de militian e... Apropos mai mustata...cine-i titular la ministeru' apararii?Hai repede!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Tudor
+6
Ghinărarii și-au cam luat lumea-n cap și dau pe gură treburi care nu le aparțin . O schimbare la vârf a băsiștilor și a iohaniștilor ar fi necesară și obligatorie .
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
gigi @ Tudor
0
Daaaa...sa vina caprarii de tiliorman!Aia e competenti!Stie programu' pe de rost...da' nu mai bagati mai rauvoitorilor intrebari ce nu e in program...injineru nu se pricepe la justitica da se da destept,mai ceva ca mistretu' de la justitica!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Yoram
+7
la cati l-au urechiat,mai aude?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Valahu
+11
Vai de noi ! Rachete Patriot ne trebuiesc? Am vazut astazi la Pro tv. un reportaj despre alcolismul in randul mamelor si copiilor lor(una dintre mame avea 11 copii, toti problema) din judetul Vaslui. Cutremurator ! Cu ce-i ajuta pe cei din Vaslui, saraci lipiti, indobitociti de alcool, fara nici o perspectiva de a avea un loc de munca, rachetele Patriot ?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
floricica dansatoarea
-13
Pfff ce nesimțire pe ăștia din armata auzi la ei sa cumpere de la americani rachete, nu au auzit de la Tăriceanu și dragnea ca de la rusi vine lumina.
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Halep, ratare la Stuttgart
Publicat acum 17 ore şi 45 minute
Iohannis, gest controversat la Bruxelles
Publicat acum 6 ore şi 54 minute
Va pieri industria europeană a cărbunelui?
Publicat acum 22 ore şi 7 minute
Subocupații - șomerii mascați
Publicat acum 7 ore şi 44 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Subiectele zilei
4 articole/ Actualizat Vineri, 28 aprilie 2017
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 31 minute
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat acum 58 minute
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat Joi, 27 aprilie 2017
Simona Popescu

Eroicul atac al celor 8800 de oi româneşti asupra unei nave militare ruseşti va rămâne cu siguranţă în istoria României la capitolul mari victorii.

Simona PopescuPublicat acum 20 ore şi 44 minute