Soci: Turiștii și locuitorii se pregătesc de evacuare

Autoritățile de la Soci au cerut locuitorilor și turiștilor să se pregătească pentru evacuare din cauza inundațiilor care au pus stăpânire pe oraș, transmite Timpul.md.

Șeful administrației regiunii Adler, Iaroslav Pavlovschii, a anunțat că ploile torențiale au inundat șapte sate din regiune.

Angajații departamentului situațiilor excepționale evacuează oamenii din casele inundate. Încă nu a fost anunțat numărul de persoane care au fost evacuate. Din declarațiile salvatorilor, cel mai mult au avut de suferit locuitorii satului Mirnîi.

În același timp, serviciul de presă a aeroportului din Krasnodar a anunțat că furtuna a acoperit întreg teritoriul regiunii, iar nivelul apei în râuri a crescut cu 1,20 m.

„Sistemul de canalizare, care a fost proiectat conform normelor, se pare că nu a fost pregătit pentru volumul de cantitate căzut ieri dimineața. Și ploaia încă continuă”, a declarat primarul Soci, Anatolii Pahomov. El a cerut de la serviciile orașului monitorizarea râurilor de apă care au pus stăpânire pe oraș.

În raionul Adler și Kudepste a fost declarată starea de urgență.

Anterior a fost anunțat că în Krasnodar în una din nopțile trecute, în doar două are a căzut un volum de precipitații pentru o perioadă de două luni, care au cauzat inundații în mai multe case și întreruperea energiei electrice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.