Steaua, şanse mari. Astra, şanse minime

Ne-am delectat cu fotbalul din Champions League. Unii, care simpatizează cu oareşce echipe continentale, au suferit sau s-au bucurat. Ce-a fost a fost! De la masa bogaţilor, la care cu mare jind privim, trecem la cea de-a doua masă, Europa League – şi ea destul de bogată -, unde vrem şi noi să ne înfruptăm din bucate.

Altfel spus, începem a suferi şi a spera alături de Steaua şi Astra, care în seara asta îşi continuă aventura în Euro League. Șanse propriu-zise ar avea doar Steaua, care întâlneşte pe FC Zurich, pe Arena Naţională, de la ora 20.00, o echipă de divizie secundă în campionatul helvet. Reghe şi ai săi nici nu concep un alt deznodământ decât victoria. Acelaşi gând şi speranţă ne animă şi pe noi, care visăm şi la o victorie a liderului, Villareal, care joacă în deplasare, la Osmanlispor.

Dacă ni s-ar împlini această mare doleanţă, ai noştri fac un important pas spre ocuparea locului doi, cel care duce în primăvara europeană. Dacă nu, steliştii vor fi obligaţi să lupte la baionetă în următoarele trei meciuri. Următorul va fi returul cu FC Zurich, pe care-i batem azi şi-i batem şi la ei acasă. Nu ne punem prea mari speranţe în returul din Spania, cu Villareal, dar bătălia decisivă o vom da, mai mult ca sigur, cu Osmanlispor, pe teren propriu. După cum se vede, din pix şi din calcule, suntem ca şi calificaţi.

Singurul stelist care a declarat că elveţienii sunt favoriţi în meciul de diseară este Tamaş. Numai că temerile lui, făcute public, au un caracter psihologic, de mobilizare a coechipierilor care nu trebuie să-i ia pe elveţieni de sus, ca la matineu. ”Aceştia, a declarat Tamaş, sunt pe locul doi în grupă, iar Steaua nu are decât un punct”. Despre paza bună care trece primejdia rea ar fi vorba în spusele lui Tamaş şi nimeni nu-l poate contrazice. Vom vedea dacă liderul din prima divizie a campionatului nostru este peste liderul din divizia secundă a campionatului elveţian. Dar mai ales vom vedea dacă Reghe a găsit în sfârşit formula de echipă cu care să atace viitoarele meciuri din Euro League şi din campionatul intern.

Cât despre celălalt meci, Viktoria Plzen – Astra Giurgiu, ora 22.05, românii au, din mai multe motive, şansa a doua. Echipa a fost decimată prin racolarea celor mai buni jucători ai săi şi, ghinion peste ghinion, Teixeira este accidentat, iar Budescu este în căutarea jucătorului care a fost. Dar, dat fiind faptul că o victorie le-ar aduce în vistierie 380.000 de euro, este de presupus că elevii lui Marius Șumudică vor da totul pe teren, aşa cum au făcut-o în celebra partidă cu West Ham United. Și, cu o posibilă şi dorită victorie, nu ar fi exclus ca Astra să reintre în cărţile calificării. Sigur că da, asta ar veni ca şi cum paiul de care se agaţă înecatul se transformă în bârnă salvatoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.