Studenții, neasigurați și fără card de sănătate

Cardurile de sănătate nu au ajuns încă la studenți, care sunt puși pe drum, în condițiile în care Ministerul Educației nu a trimis lista cu aceștia la zi.

Deși tinerii beneficiază de asigurări de sănătate, ei trebuie să facă dovada că urmează cursuri la zi pentru a fi primiţi în spitalele de stat.

Ministerul Educaţiei care, deşi şi-a asumat redactarea unei liste cu numele acestor studenţi, nu a făcut asta, ceea ce conduce la posibilitatea ca potenţialii pacienţi să nu fie trataţi la timp.

Următorul pas este ca documentul să fie predat medicului de familie sau Casei de Asigurări de care aparţine studentul.

„După vârsta de 18 ani, o persoană păstrează calitatea de asigurat dacă obţine venituri sau dacă urmează cursurile de studiu la zi şi nu obţine venituri din altă sursă”, spune Mihaela Tănase, purtător de cuvânt al CNAS, citat de Digi 24.

Fără o listă oficială trimisă de Ministerul Educaţiei, cei 500.000 de studenţi se bazează doar pe ajutorul medicilor de familie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.