Talibanii revendică doborârea elicopterului din Pakistan

Talibanii din Pakistan au anunţat că sunt responsabili pentru prăbuşirea elicopterului în care se aflau mai mulţi ambasadori. “Elicopterul a fost doborât de o rachetă antiaeriană, provocând moartea piloţilor şi a mai multor ambasadori”, se arată într-o declaraţie a principalului purtător de cuvânt al grupării, Mohammad Khorasani.

Revendicarea nu a fost confirmată încă de oficialii pakistanezi. Se ştie însă că regiunea Gilgit-Baltistan, în care s-a produs tragedia, nu este cunoscută drept una în care să existe o puternică prezenţă talibană.

Publicatia pakistaneză The Express Tribune scrie că purtătorul de cuvânt al talibanilor susţine că ţinta atacului a fost, de fapt, elicopterul în care se afla premierul Nawaz Sharif.

Sharif se deplasa către aceeaşi destinaţie, însă cu un elicopter care nu făcea parte din formaţia de trei aparate care îi transporta pe ambasadorii mai multor state.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.