Toni Neacșu: Nu bag mâna în foc că era vorba de erată

Fostul membru al CSM, Adrian Toni Neacşu, care a susținut duminică seara că erata de la CCR care l-a salvat pe Traian Băsescu la referendumul de demitere a fost scrisă la CSM, a afirmat luni seară într-o intervenție la B1 TV că „nu bagă mâna în foc” că a fost vorba despre erată.

Neacșu a vorbit în noua intervenție TV despre implicarea nefirească a CSM în scandalul politic de la acea dată, precizând că au plecat sesizări din CSM către Curtea Constituțională, dar că nu știe sigur dacă era erata sau altceva.

„În dosarul meu de la ÎCCJ am depus câteva mailuri care conțineau o discuție cu anumite imputații pe care le făceam doamnei președinte legate de vara anului 2012, când CSM, aparatul tehnic, fusese pus să lucreze pentru anumite acțiuni ale președintelui de atunci. Nu știu dacă era erata sau altele. Acest schimb acid de replici între doi membri ai CSM în care îi reproșam aceste lucruri conducerii au fost făcute publice. Nu pot să certific, să bag mâna în foc că era vorba de erată. N-am cum să știu dacă era una sau alta. Gravitatea e aceeași”, a declarat acesta.

Întrebat de unde are știe aceste informații, acesta a precizat: “Eram în CSM, aveam acces la informații. A pornit ca un zvon, după care am provocat câteva discuții ca să infirm sau să confirm zvonul. După câteva schimburi de replici mai acide, am aflat și din interior”.

„Ceea ce știu cu certitudine e că în acea perioadă CSM a fost târât, dincolo de statutul său, într-un scandal politic. Eu spun că a fost implicat prin decizia președintelui de atunci, care a pus aparatul tehnic al CSM împotriva competențelor pe care le are, să lucreze”, a declarat fostul judecător.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.