O familie de români a fost dată dispărută după masacrul de la Nisa

Trei cetățeni români care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului terorist de joi noapte au fost dați dispăruți, a anunțat MAE într-un comunicat sâmbătă. Este vorba de doi soți și copilul lor, a căror dispariție a fost sesizată de familie.

Update: Copilul a fost găsit într-un spital din Nisa, a anunțat Ministerul de Externe. Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. „Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă”, mai arată MAE.

Ministerul a anunțat anterior că „din sesizările primite de la familii, trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor) care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost încă localizate. „Autoritățile române, prin Ambasada României la Paris și a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. În cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul. Pe baza solicitărilor transmise oficial de ambasada României la Paris cu sprijinul Consulatul General de la Marsilia pentru identificarea familiei de cetățeni români, conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită, care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se află și un minor care ar putea fi minorul român căutat. În acest context, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Marsilia s-a deplasat de urgență la spital pentru efectuarea verificărilor asupra identității sale. Verificările sunt în curs”, a transmis anterior ministerul într-un comunicat.

MAE mai preciza că pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetățenie română în afara celor două persoane rănite, menționate în comunicatele anterioare, iar operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze continuă.

Vineri, ministerul informa că doi cetățeni români au fost răniți în atentatul de la Nisa, de Ziua Națională a Franței, soldat cu 84 de morți.

Un camion a lovit joi seara în plin mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.