Un al doilea referendum privind independența Scoției, inevitabil

Un al doilea referendum pentru independența Scoției este inevitabil, iar miniștrii din guvernul britanic sunt în prezent conștienți că votul propriu-zis este acum doar o chestiune de timp, informează Financial Times în ediția de vineri, potrivit Reuters, conform Agerpres.

„Pare inevitabil și nu cred că suntem în postura de a putea face ceva să oprim demersul”, a declarat pentru Financial Times o sursă ministerială apropiată discuțiilor ce au loc pe această temă în executivul condus de Theresa May.

O altă sursă care a dorit să își păstreze anonimatul a declarat pentru aceeași publicație că „singura dezbatere care va exista va viza doar data” când va avea loc referendumul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.