Un atac nuclear „în inima SUA”

Coreea de Nord a amenințat că va lansa un atac nuclear „în inima Statelor Unite” dacă Washingtonul încearcă să schimbe regimul de la Phenian.

„Dacă SUA îndrăznesc să schițeze și cel mai mic semn că încearcă să înlăture conducerea noastră supremă, vom lansa o lovitură nemiloasă în inima SUA cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascuțit și întărit de-a lungul timpului”, a declarat un purtător de cuvânt al MAE nord-coreean, citat de agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Șeful Agenției centrale de informații a SUA (CIA), Mike Pompeo a făcut aluzie recent la o schimbare de regim în Coreea de Nord. Mike Pompeo a spus în cadrul unui forum săptămâna trecută că cel mai bun lucru pe care îl pot face SUA este să „separe capacitatea (nucleară) de persoana care ar putea avea intenția (nucleară)”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a afirmat că remarcile lui Mike Pompeo „au întrecut limita și a devenit clar că scopul suprem al administrației (președintelui american Donald) Trump este schimbarea regimului”.

„Dacă este amenințată demnitatea supremă a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord), aceasta trebuie să anihileze preventiv acele țări și entități implicate direct sau indirect, mobilizând toate mijloacele de atac, inclusiv pe cele nucleare”, a spus oficialul nord-coreean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.