Un mare lider mondial este un anti-Obama

În Franța are o imagine cât se poate de proastă, însă revista Time consideră că președintele Francois Hollande este unul dintre cele mai influente personalități din lume. Time consideră că Hollande a avut rezultate total diferite în politica externă. Dacă alegătorii francezi nu-i vor simți lipsa în caz că nu va mai fi ales președinte, se poate ca restul lumii să considere că a pierdut un lider important. Time publică un scurt material in care Bernard Henri-Levy îi face apologia președintelui Franței.

”Președintele Francois Hollande este un anti-Obama. Unul conduce din spate, celălalt stă în frunte. Hollande a fost în față în multe probleme internaționale, precum războiul din Siria, răspândirea terorismului în Africa și politica lui Putin în estul Europei și în Ucraina.

Nu pot să uit ziua de 29 augist 2013, când avioanele Franței erau gata să-i spună lui Bashar al-Assad ca a trecut de linia roșie. Dacă Obama nu ar fi oprit totul, daca Hollande ar fi avut câștig de cauză, poate că lumea ar fi fost diferită. Armata lui Assad s-ar fi putut retrage iar Statul Islamic ar fi putut fi anihilat din fașă.

Într-o perioadă în care Europa pare pe marginea prăpastiei, Hollande este unul dintre ultimii lideri care mai crede în Europa – că fără ea ne vom întoarce în Evul Mediu. El crede asta și acționează ca atare.

Moștenirea lui Hollande va fi aceea că a fost printre primii care au înțeles amenințarea strategică, ideologică și politică a terorismului jihadist.

Orice ați crede despre Hollande pe plan intern, timp de patru ani a acționat ca un mare lider mondial. Asta nu este o opinie. Este un fapt”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.