Un planor dat dispărut la miezul nopții este de negăsit

Un planor s-a prăbuşit joi, 6 august, între Argeş şi Braşov, fiind dat dispărut după mai multe căutări eşuate. Salvamontiştii şi jandarmii montani încearcă să-l găsească de ore bune, transmite Realitatea.net.

Update: Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat pentru Digi24 că sunt forţe în patru judeţe, iar căutarea continuă. O doamnă a anunţat că a găsit un cadavru, dar după verificări, nu s-a confirmat, a mai spus dr. Arafat.

Update: Parchetul s-a autosesizat în cazul planorului prăbuşit. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, din primele cercetări a rezultat că pilotul a închiriat de la Aeroclubul Ghimbav serviciul de transport al planorului proprietate personală, iar în temeiul acestei relații contractuale a fost condus cu un avion în masivul Postăvarul, de unde a inițiat procedura de zbor. Până în prezent, aparatul de zbor nu a fost identificat, însă misiunile de căutare continuă.

Primele informaţii arată că planorul ar fi decolat joi, la ora 12.00, din Ghimbav, iar la ora 00.00 a fost dat dispărut, după ce s-a constatat că nu s-a mai întors.

Până în acest moment nu s-a comunicat identitatea pilotului şi nici tipul aparatului de zbor.

Potrivit celor care participă la căutări, singurul martor al incidentului este un cioban, care spune că ar fi văzut aparatul de zbor la mică înălţime.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.