Un poliţist a trecut cu autospeciala peste un bărbat care era întins pe drum

Un poliţist din localitatea Bălceşti, judeţul Vâlcea, este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce a trecut cu autospeciala peste un bărbat în vârstă de 74 de ani, din comuna Grădiştea, care a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu, a declarat că evenimentul s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 20, pe Drumul Naţional 67 B, în comuna Grădiştea.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Vâlcea, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Bălceşti, în timp ce conducea autospeciala aflată în misiune, a lovit un pieton, care se afla întins pe carosabil.

Agentul a spus că nu a putut evita impactul, trecând peste bărbatul întins pe drumul naţional.

Poliţistul este cercetat pentru ucidere din culpă, fiind declanşată şi o anchetă internă, la nivelul IPJ.

„La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de Codul penal, iar la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea s-a declanşat o anchetă internă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta”, a declarat Gabriel Popescu.

El a adăugat că s-a dispus efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei şi a momentului în care a survenit decesul victimei, dacă se afla sub influenţa alcoolului şi împrejurările în care aceasta a ajuns pe carosabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.