Vești proaste de la hidrologi

Directorul adjunct al Institutului Național pentru Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), Marius Mătreață, a anunțat luni că precipitațiile din ultimele ore pot duce la agravarea situației din punctul de vedere hidrologic în sudul țării iar râuri din 10 județe vor intra sub cod portocaliu.

„Situația se poate agrava semnificativ în intervalul de mâine dimineață, 9 decembrie, ora 6, până în data de 11 decembrie, ca urmare a efectului cumulat al precipitațiilor pe care le așteptăm și care pot depăși 40 de litri pe metrul pătrat în anumite zone din sudul țării”, a spus Marius Mătreață, în cadrul Comandamentului de iarnă de la Guvern.

El a adăugat că, în acest context, râuri din 10 județe din sudul țării vor intra sub cod portocaliu iar codul galben se va extinde inclusiv pentru bazinele hidrografice Ialomița și Prahova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.