Vezi cine este noua lideră a clasamentului WTA

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza va urca de săptămâna viitoare pe primul loc în clasamentul WTA, în urma eliminării Karolinei Pliskova de la US Open.

Jucătoarea din Cehia a fost învinsă în două seturi, scor 6-7, 3-6, de americanca Coco Vandeweghe, astfel că Muguruza va fi al 24-lea lider mondial din istorie.

„Sunt foarte fericită că voi deveni numărul 1 mondial, este ceva foarte special. Visezi mereu la acest moment, însă este unul dintre acele lucruri pe care le păstrezi pentru tine. La fiecare aniversare a mea, de fiecare dată când suflam în lumânări, dorința era întotdeauna aceeași: să fiu cea mai bună. Iar acum acest lucru s-a intamplat”, a declarat Garbine Muguruza.

Muguruza, în vârstă de 23 de ani, născută în Venezuela, are doar cinci titluri WTA în palmares, dintre care două sunt de Grand Slam, respectiv Roland Garros în 2016 și Wimbledon în 2017. De luni, Spania va avea pentru prima dată locul 1 atât la masculin prin Rafael Nadal, cât și la feminin, prin Garbine Muguruza.

Ce se întâmplă cu Simona Halep

Eşecul Karolinei Pliskova de a-şi apăra punctele câştigate anul trecut la US Open reprezintă o veste bună şi pentru Simona Halep. Românca, locul 2 la începutul turneului, mai poate fi depăşită doar de Venus Williams, care trebuie să câştige trofeul pentru a o întrece pe jucătoarea noastră, conform calculelor Digi Sport.

În acest caz, Halep va ocupa poziţia a treia, în timp ce Pliskova, depăşită deja şi de Elina Svitolina, va ajunge pe locul 5.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.