Voiculescu: „La penitenciar nu are cum să fie mai rău, am avut WC în curte”

Curtea de Apel București se pronunță vineri în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în care Dan Voiculescu a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare.

Voiculescu şi ceilalţi inculpaţi din dosar află vineri dacă vor merge sau nu la închisoare, la 6 ani de la debutul procesului. Verdictul final va fi anunțat în şedinţă publică.

Înainte de aflarea verdictului, Dan Voiculescu a mers vineri dimineață la sediul IPJ Ilfov, pentru controlul judiciar, unde le-a povestit jurnaliștilor momente din viața sa și ce a făcut cu o seară îninte de sentință.

Răspunzând unei întrebări, omul de afaceri s-a referit la condițiile din penitenciar, despre care a spus că nu sunt mai rele decât cele pe care le-a trăit cu familia în trecut.

„Se schimbă modul de viață, se schimbă condițiile de viață. Am un mare mare noroc legat de circumstanțele astea. Până la 34 de ani am stat cu soția și cu doi copii într-o cameră de 24 de metri. Aveam o sufragerie de opt metri și, ce e interesant, WC-ul era în curte. Iarna nici nu vă povestesc cum era prin zăpadă să te duci la toaletă în curte. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiții, eu nu cred că condițiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea. Pentru că oricum am înțeles că toaleta e înăuntru, nu e afară. Am înțeles că suntem doi-trei camarazi, nu mai mulți, adică nu suntem un regiment”, a spus Voiculescu, adăugând că nu e speriat în această privință.

Dan Voiculescu a mai povestit, vineri dimineaţă, răspunzând unei întrebări, că joi seară a stat cu familia, a băut „un pahar, două sau trei chiar de vin alb”, a mâncat o varză călită „extraordinară” cu cârnaţi olteneşti, s-a uitat la emisiunea lui Mihai Gâdea, iar pe la ora 23.30 – 24.00 s-a culcat.

„De dormit, am dormit bine. Şi faptul că am dormit bine e dovada faptului că nu sunt stresat, în sensul de speriat”, a susținut Dan Voiculescu.

Omul de afaceri a mai susținut vineri că regretă că 12 oameni nevinovaţi au de suferit alături de el și că este trist faptul că unii se bucură de suferinţa sa.

După două zile maraton, procesul ICA s-a încheiat marți seară.

Joi, avocaţii inculpaţilor au depus la instanţă concluziile finale, în scris, iar instanța a stabilit că va da un verdict final în acest caz vineri.

Patronul Antenelor şi alte 12 persoane au fost trimişi în judecată în acest dosar în decembrie 2008. Procurorii DNA susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro, iar prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Anul trecut, pe 26 septembrie, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, iar pe Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop la şase ani de închisoare cu executare.

Judecătorii au mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene.

Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în acest dosar azi.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.