Zonele terorii din Paris

Atacurile teroriste din Franța au vizat cel puţin şase zone din Paris. Cei mai mulți morți s-au înregistrat în sala unde avea loc un concert, respectiv 82, potrivit presei franceze.

Ziarul Le Figaro anunță sâmbătă dimineață că 128 oameni au fost uciși și aproximativ 180 au fost răniți în urma atentatelor. Dintre răniți, 99 sunt în stare critică.

Locurile unde au avut loc atentatele și informații preliminare despre numărul morților, sâmbătă dimineață

Sala de concerte Bataclan – cel puţin 82 de morţi

Bărbați înarmați au provocat explozii și au deschis focul vineri seară în sala de spectacole Bataclan, unde concerta trupa americană Eagles of Death Metal, strigând „Allah Akbar!” (Alah e mare). Sala a fost luată cu asalt de forțele de ordine. Oamenii care asistau la concert au fost ținuți ostatici timp de trei ore.

Arena Stade de France – patru morţi

Terorişti s-au aruncat în aer în faţa arenei sportive Stade de France, unde se disputa un meci amical între naționalele de fotbal ale Franţei şi Germaniei. Preşedintele François Hollande asista la meci, fiind evacuat. Au fost trei explozii, potrivit presei franceze. Au murit trei kamikaze și o altă persoană.

Bulevardul Charonne – 18 morţi, Strada Alibert – cel puţin 12 morţi, Zona Fontaine au Roi – cinci morţi, Bulevardul Voltaire – un mort

În estul Parisului, pe strada Charonne, 18 persoane au murit într-o scenă de descrisă ca fiind de război. Țintele atacului au fost o cafenea și un restaurant japonez. Un martor a declarat că a auzit rafale de armă automată timp de 2-3 minute. „Am văzut multe corpuri pe jos, pline de sânge”, a relatat acesta.

Puțin mai la nord, pe strada Alibert, a avut loc un atac asupra terasei restaurantului „Le Petit Cambodge”. S-au înregistrat cel puțin 12 morți.

Alți cel puțin cinci oameni au fost uciși pe terasa pizzeriei „La Casa Nostra”, la câteva sute de metri de sala de spectacole Bataclan.

Al șaselea atentat a avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de sala de concerte. Un terorist sinucigaş s-a aruncat în aer în această zonă. Nu există date exacte despre numărul victimelor.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.