Ministrul Ritli Ladislau: Pesamosca, unul dintre cei mai reputaţi chirurgi pediatri

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, regretă decesul profesorului Alexandru Pesamosca spunând că acesta va rămâne în lumea medicală drept un reputat chirurg şi un dascăl respectat care a instruit generaţii întregi de medici, informează realitatea.net, care citează Mediafax.

„Îmi exprim regretul profund şi sincer faţă de dispariţia domnului profesor doctor Alexandru Pesamosca. Profesorul Alexandru Pesamosca a fost unul dintre cei mai reputaţi chirurgi pediatri pe care i-a dat medicina românească şi un dascăl respectat care a instruit generaţii întregi de medici. Va rămâne în amintirea şi inimile noastre ca «Îngerul păzitor» al micilor pacienţi pe care i-a îngrijit şi i-a iubit pe parcursul a 60 de ani de carieră strălucită. Dumnezeu să îl odihnească!”, scrie Ritli Ladislau în mesajul transmis printr-un comunicat de presă.

Profesorul Alexandru Pesamosca, unul dintre cei mai renumiţi chirurgi pediatri, s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 81 de ani, din cauza unor afecţiuni cardiace şi respiratorii, la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Trupul neînsufleţit al chirurgului Alexandru Pesamosca va fi depus joi, la biserica Spitalului Marie Curie din Capitală, el urmând să fie înmormântat sâmbătă, în curtea unităţii sanitare, a declarat, şeful secţiei de ortopedie a spitalului, prof. dr. Gheorghe Burnei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.