Pianista Elizabeth Sombart, din nou la București

Elizabeth Sombart

“Chiar dacă muzica nu este un scop în sine, ea este, cred eu, o cale privilegiată, o scară de lumină care ne permite să accedem la adevăratele valori ale vieții, acelea care îl fac pe om demn de Dumnezeu”, afirmă Elizabeth Sombart.

De la Carnegie Hall din New York la Théâtre des Champs-Élysées din Paris, Elizabeth Sombart a cântat în săli prestigioase de concert: Wigmore Hall (Londra), Concertgebouw (Amsterdam), Suntory Hall (Tokio), Herkulessaal (München) şi Palau de la Música (Barcelona) alături de Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Națională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München și Orchestra Simfonică a secolului XXI din Catalonia.

Elizabeth Sombart are și o importantă discografie (28 de CD uri), precum și două cărți apărute și în limba română la editura Spandugino: Ca sunetele să devină muzică (2015) și Muzica în inima fascinației (2017).

Elizabeth Sombart nu se află pentru prima dată la București. În 2016 a susținut un concert caritabil la Palatul Cantacuzino și un an mai târziu, a apărut alături de Camerata Regală, într-un concert extraordinar la Ateneul Român. Pianista franceză revine în această minunată sală de concert.

Miercuri, 24 ianuarie, la ora 19.00, o puteţi audia într-un Recital la Sala mare a Ateneului Român
Invitată: pianist Lavinia Dragoş

 În program:

Franz Schubert
Impromptu în si bemol major, opus 142 nr.3
Klavierstuck
Sonata în si bemol major, D 960, opus postum
Fantezia pentru pian la patru mâini în fa minor, D 940, opus 103

Legăturile muzicienei Elizabeth Sombart cu România sunt profunde și puternice. Născută la Strasbourg, muziciana este strănepoata marelui savant Nicolae Leon, frate după mamă cu Grigore Antipa. Timp de 10 ani a studiat fenomenologia muzicală cu Sergiu Celibidache la Universitatea din Mainz. Iar Fundația Résonnance pe care a creat-o în 1998 în Elveția are astăzi reprezentanţe în șase țări printre care, din 2013, și România. Misiunea Fundației este aceea de a organiza concerte de muzică clasică în spitale, cămine de bătrâni, instituții medicale specializate, închisori. De asemenea, Fundația sprijină financiar tinerii talentați dar fără posbilități materiale.
Pentru întreaga ei activitate, în anul 2006 pianista Elizabeth Sombart a primit distincțiile franceze Ordinul Național al Meritului în grad de Cavaler și, ca o recunoaștere a deosebitei sale cariere artistice, în 2008, Ordinul Artei și Literelor tot în grad de Cavaler.

Prezența artistei la București este o bucurie și o onoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.