Scrisoarea lui Pleșoianu către „dragul coleg pesedist”

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu nu îi condamnă pe social-democrații care au ales să părăsească partidul, nemlțumiți de actuala conducere. În schimb, parlamentarul consideră că cine votează o moțiune de cenzură este „colaborator al Noii Securități”.

Liviu Pleșoianu le-a transmis un mesaj în acest sens pesediștilor pe pagina sa de Facebook.

„Dragă colegule „pesedist”, dacă nu te mai regăsești în acest partid, dacă nu mai rezonezi cu modul în care este condus și dacă vrei să pleci, eu nu mă voi număra printre cei care te vor condamna. E dreptul tău. Însă dragă colegule „pesedist”, dacă vei și vota Moțiunea „Iohannis-Kovesi”, atunci voi fi primul care își va exprima profunda #SCÂRBĂ față de noul tău statut – acela de #COLABORATOR al Noii Securități!

În viață în general, capacitatea de a separa planurile este foarte importantă. În politică, ea este însă esențială! Iar ce se întâmplă în aceste zile nu este nimic altceva decât o gravă confundare a planurilor. Avem, pe de o parte, planul nemulțumirilor față de cum este condus partidul. Le pot înțelege… Pot înțelege inclusiv dorința de a părăsi un partid cu a cărui conducere nu mai ești compatibil. Însă ceea ce face diferența dintre un mic politician trecător și un om politic în adevăratul înțeles al cuvântului este capacitatea de a separa planul personal de planul general.

În cazul de față, dragă colegule „pesedist”, nu e în primul rând despre nemulțumirile tale. E în primul rând despre România. Iar dacă vin „ăilalți”, dragă colegule „pesedist”, atunci se cam alege praful de această țară. E ATÂT de simplu…

Probabil știi, dragă colegule „pesedist”, că sunt parlamentarul PSD care a criticat cel mai mult lentoarea legislativă în chestiuni esențiale, indeciziile, lipsa de vână politică în fața adversarului. Sunt cel care l-a criticat cel mai mult pe președintele PSD Liviu Dragnea, din decembrie 2016 și până acum. Și o voi face în continuare, fără nici cea mai mică ezitare! Dar nici nu-mi trece prin cap să confund acest plan – al criticii și al dezamăgirilor – cu cel al pactizării cu Noua Securitate. Pentru că moțiunea de cenzură nu are NICIO legătură cu starea economiei. Absolut NICIO legătură! Are însă TOATE legăturile cu disperarea Noii Securități… Noua Securitate pierde masiv teren și singurul mod în care poate recupera este acela de a înlătura PSD de la guvernare. Imaginați-vă un guvern PNL-USR-Cioloș-#Rezist. Cred că nu e greu să anticipăm ce s-ar alege de lupta împotriva abuzurilor. Și-ar lua gașca Iohannis-Kovesi-Maior-Coldea „țara înapoi”…

Așa că, dragă colegule „pesedist”, te afli în fața celei mai importante probe a vieții tale de om politic: confunzi planurile sau ești în stare să le separi? Dacă ai de gând să votezi Moțiunea Noii Securități, cu toată dragostea pentru întreaga ta carieră politică de până acum, rezultă un singur lucru – te transformi în #COLABORATOR. Din frustrări prost gestionate sau din convingeri abia acum asumate…”, a scris Pleșoianu pe pagina sa de pe rețeaua socială.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Ioana Radu 8517 Articole
Author

22 de Comentarii

  1. Domnule Plesoianu, luati in considerare urmatoarea solutie la aceasta problema, care a fost gasita in tari cu indelungata traditie democratica:
    Un parlamentar care pleaca dintr-un partid isi pierde mandatul. Pentru ca a fost ales ca facand parte dintr-un partid, acel partid l-a pus pe lista de candidati si acel partid a fost votat. Mandatul e legat de partid.
    Procedura e ca cel care pleaca din partid, pleaca si din parlament si se organizeaza alegeri partiale pe locul devenit vacant. Poate sa participe si el din partea celuilalt partid la care merge sau ca independent si sa castige si atunci e totul in regula.
    Sprijiniti schimbarea. Succes!

    • Poa’ sa voteze cu cine vrea muschii lui ramanand in partidul pe listele caruia a intrat in Parlament.Numai ca nu poate umfla un grup parlamentar.

  2. PSD este un partid cangrenat, imposibil de vindecat. Pesedisti sunt legati prin afaceri tenebroase, cu metastaze multiple. Avem nevoie de partide neatinse de virusul coruptiei. Coruptie poate necunoscuta la nivelul cetateanului obisnuit dar cunoscuta de serviciile secrete romanesti sau straine. Amputarea este necesara in acest caz.

    • Zi si tu un partid neatins de virusul coruptiei,daca tot ai pomenit de subiect ?

    • Cangrena este la Statul Paralel care trebuie extirpat total ca Romania sa mai fie stat democratic.

  3. E bine că V-AȚI DAT SEAMA de „mărețul” plan al securiștilor : implozie și destructurarea PSD!
    Este /era singura cale prin-si profund ticăloasă-prin care își pot atinge planul : să aducă în mandate de procurori șefi oameni butonati, care să continue prigoana PSD – ALDE – UDMR, când vine termenul de propuneri, așa cum a făcut vopsita de la SIE în mandatul guvernului ciolos;
    Să pregătească alegerile prezidențiale și europarlamentare un guvern „al meu, al lor, extern etc.”
    Vă avertizam, PSD – ALDE – UDMR : găsiți contrareactii și masuri la TRĂDARE ȘI MIGRARE URGENT!
    Altfel va fi haos și REVOLUȚIE!
    Terminați ODATĂ ce ați început, rapid și clar!
    Scenarii „Oprea – maior – dancu – ponta – constantin – și alții care sparg, boicotează, rup, distrug, infrang VOTUL LIBER sunt fatale pentru voi, dar și pentru ei, ȚARĂ, ECONOMIE, POLITICĂ EXTERNA!
    Hai, adunati-va și GUVERNAȚI PUTEREA IMEDIAT!

  4. Atenție la declarațiile lui Negulescu : SRI – anii’50, politie politica, justiție terminata, magistrați protestatari loviți în moalele capului, aruncați în complicitatea securității asupritoare și vânătoare de putere, abuz!
    SRI, mare mizerie faci în ȚARĂ!
    Vin dovezile, și nu se opresc aici!
    Toți vigilentii vor aduce dovezi imediat!
    Îți mai arde să spargi PSD, sa DAI LOVITURI DE STAT din nou?
    Încet-încet…

  5. Votul este liber, este o optiune a fiecaruia, vai de democratie daca cineva voteaza dupa cum vrea altcineva, sau dupa cum vor unii care fac parte dintr-un grup si care urmaresc anumite scopuri(de pilda, sa castige noi mandate, sa-si expuna loialitatea etc)! Din nefericire, multi cad in capcana , isi insusesc opiniile altora si voteaza contra propriilor interese, fara sa isi dea seama ca interesele altcuiva sunt diferite de ale lor.

  6. Am serioase indoieli ca exista suficient de multi romani care sa-l inteleaga, sa accepte si sa-l si sprijine pe Plesoianu. DACA ar fi fost mai multi, Romania nu ar fi ajuns COCINA DE PORCI A AMERICANILOR SI A TUTUROR JAVRELOR DIN LUMEA ASTA. DACA ar fi fost, nu ar fi ajuns in fruntea tarii un ESCROC IMOBILIAR DOVEDIT DE JUSTITIE.

    • Asta pentru ca, din fericire, repulsia fata de rusi ramane puternica in Romania. Dar timpul, lipsa educatiei si bombardamentul de stiri false ne vor aduce inapoi unde am fost, multa vreme, in ultima suta de ani: „cocina de porci” a rusilor… Spre bucuria celor care acum cica se lupta cu „securitatea”, „statul paralel”, „procurorii”, „multinationalele”, Soros si cine o mai fi nevoie…

    • ce tot ii dai cu rusii? ce treaba au rusii cand noi santem colonia americanilor a ue a occidentului care ne jefuiesc la sange cu multinationalele lor cu „valorile” lor si cu statul lor de „drept” ???

  7. Votul este liber, este o optiune personala, vai de democratie daca cineva voteaza dupa cum vrea altcineva, sau dupa cum vor unii care fac parte dintr-un grup si care au anumite scopuri(de pilda , sa castige noi mandate, sa-si expuna loialitatea fata de cineva etc).Din nefericire, unii cad in capcana, isi insusesc opiniile altora si voteaza contra propriilor interese, fara sa isi dea seama ca interesele altcuiva difera de ale lor.

    • Asta e valabil in conditiile in care niste oameni nu adera de bunavoie la o doctrina si la niste idealuri pentru care se angajeaza sa lupte in Parlament cu mijloace democratice. Ce spui tu este pentru electorat, oamenii pot vota pentru ce si pentru cine vor.

    • @Geo
      In democratia adevarata votul este liber, secret si direct, asa cum este specificat si in Constitutie, nu pot exista standarde duble, unele pentru membrii de partid si altele pentru oamenii ceilalti.

  8. D-le Pleșoianu vă admir modul corect de gândire . Sunt perfect de acord cu logica dvs. Adăugați și SCÂRBA mea la aceea a dvs. și a celor care simt la fel .

  9. Nu ştiu sigur dacă autorul emoţionantei scrisori e idiot sau nu, dar e remarcabilă strădania domniei sale în a ne dovedi că este.

    • nu stiu daca cei care nu vad Adevarul atit de clar vadit de realitatea zilelor noastre, anume ca santem jefuiti si exploatati de „valorile” occidentul „civilizat”, sant cu totul indobitociti si spalati pe creier de aceste „valori”, dar se vede treaba ca nu fac nici un efort in a se ridica din mocirla acestor „valori”, ba se straduiesc din toate puterile sa atraga si pe altii in mocirla !!!

  10. Buna,
    D-l Plesoianu pare a fi de buna credinta. Dar este in partidul care a facut din 1990 si pana azi cel mai mult rau romanilor.
    Ar trebui sa paraseasca PSD.La fel si d-na Andronescu.

    • Gandesti in clisee. Arunca-le si judeca singura cu mintea ta. Pare isteata.

    • Se vede ca vorbesti din ce stii de prin ziarele de propaganda si nu ai trait,muncit si purtat responsabilitati in perioada despre care bati campii.PSD-ul,bun sau rau,cu baroni si/sau corupti mai multi sau mai putini decat ai altora,a fost totusi salvarea Romaniei si a romanilor,comparativ cu ceilalti care,cand si cat au avut ocazia si cu mici exceptii,au fost nenorocirea,jaful si prigoana romanilor si datorita masurilor luate de aia,masuri aberante dar avantajoase pentru ei si cu care si-au adus comisioane si parandaraturi,dar care au produs si milioane de someri si astfel au fost nevoiti sa plece din tara milioane de romani.Daca nu crezi du-te si vezi cum au umplut pamantul cu viloacele lor cand si cat au guvernat ei.Si acum ti-a „facut rau” PSD-ul,probabil,pentru ca ti-o fi marit si tie salariul sau pensia.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.