Război Dragnea – SRI: „O țară întreagă mințită”

Preşedintele PSD, Liviu Drganea, a cerut, vineri, pe Facebook, o anchetă a Comisiei parlamentare de control a SRI, pentru „eventualele fapte ilegale săvîrşite de SRI”, după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a făcut public un protocol secret al SRI -Parchetul General. De asemenea, Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să se autosesizeze și să facă o anchetă la Parchetul General.

Am fost asigurați că protocoalele de cooperare ilegală între instituțiile din Justiție și Serviciul Român de Informații au încetat să existe. Ele ar fi trebuit să nu mai existe fiindcă legea cere acest lucru, fiindcă CCR a găsit neconstituțional amestecul ofițerilor din servicii în cercetarea penală. Și SRI, și Parchetul General au afirmat răspicat, prin șefii lor sau prin comunicate oficiale, că nu mai există protocoale. Aseară, însă, am văzut cu toții că nu e așa. Alte protocoale au fost semnate între SRI și Parchetul General. Presa a dezvăluit documentele, iar SRI, încolțit de evidența lor, le-a recunoscut.

Avem de-a face cu două documente, ambele datate decembrie 2016, la nouă luni după ce CCR stabilise neconstituționalitatea lor. Ambele semnate de Eduard Hellvig și Augustin Lazăr.

Unul, care se cheamă „Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin potrivit legii” (cel prezentat de Darius Vâlcov – nr.) prevede, în mare, cam aceleași formule de colaborare între ofițeri și procurori în cadrul activității penale. Sunt aceleași portițe și formulări prin care ofițerul se poate strecura ca să ia parte la cercetarea penală. Acest protocol îl abrogă pe cel semnat în 2009 de George Maior și Codruța Koveși. Acest protocol a fost ținut secret. Atunci când presa a întrebat, în repetate rânduri, dacă mai există protocoale, l-am putut auzi, de exemplu, pe șeful Parchetului General, Augustin Lazăr, negând cu fermitate.

Cu această ocazie a mai apărut un protocol, al doilea, postat în grabă pe site-ul Ministerului Public. Autorii au avut grijă să scrie mare, pe fiecare pagină, „nesecret”. E un protocol semnat de domnii Hellvig și Lazăr „pentru stabilirea condițiilor concrete de acces la sisteme tehnice ale Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor”. Are aceeași dată ca și primul, adică 7 și 8 decembrie 2016, cu patru zile înainte de alegerile parlamentare.

Acest al doilea protocol, despre care, deși „nesecret”, nu a știut nimeni nimic, pare un efort de ultimă oră al semnatarilor de a acoperi existența primului protocol. Postarea lui pe pagina Ministerului Public e foarte recentă, ca dovadă că, dacă-l căutați, îl găsiți foarte greu. Google n-a avut timp destul să-l indexeze.

Chiar dacă se pretinde un document tehnic, acest al doilea protocol a fost făcut fără știrea publicului. Pare fabricat în ultima clipă, în momentul în care presa a început, cu zile în urmă, să-l verifice pe primul.

Ne confruntăm cu o situație gravă de neconstituționalitate, de minciună publică. Instituții și șefi ale unor instituții implicate în justiție și în siguranța națională au mințit prin omisiune, ca să acopere săvârșirea unei fapte neconstituționale.

Ca președinte al Camerei Deputaților cer Comisiei de Supraveghere a SRI să demareze de urgență o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvârșite de SRI și să scoată la lumină toate amănuntele acestei povești.

Cred că, la rândul ei, Inspecția Judiciară trebuie să se autosesizeze în legătură cu aceste protocoale și să pornească o anchetă la Parchetul General.

E inacceptabil ca o țară întreagă să fie mințită în acest fel iresponsabil și lipsit de rușine, a scris Liviu Dragnea pe pagina ei de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

21 de Comentarii

  1. Nu mai comunică „verbal în ochi”de la locul de muncă Antena Trois?Îi suspectează că îi bagă ceva în cafea și iar deraiază?Îi transmite ordine lui Trafalet Toader pe Facebucci?Întrebări și intrebucci care nu lasă populația să doarmă!Așa e pe lumea asta,un nebun aruncă o piatră și Trafalet Toader trebuie să si-o scoată…

  2. CORECT!
    Asteptam consecintele:
    1.demisia lui Hellvig.
    2.demisia lui Lazar.
    3.anchetarea fiecaruia de structuri ierarhice superioare pentru stabilirea faptei penale.
    4.stabilirea conducerilor interimare.
    Ciao.

    • Dar demisia penalului, mincinosului si impostorului Dragnea nu o astepti? Asta ar trebui sa fie prima demisie. Apoi restul se aranjeaza de la sine.

    • @Virgil : Cred ca Lazar nu-si da nici mort demisia. N-are bun simt. Pervers. Face rau din placere. Despre Hellvig, habar n-am, despre el, nu se scrie-n presa. Despre Lazar sunt, însa, absolut sigura. Numai o evaluare a ministrului Toader îi poate veni de hac unuia din stâlpii „statului paralel”. @Stoleriu, @nesimtirea ciumei rosii „(ai tupeu!) : vazi ca, pâna una, alta, „penal” esti tu, fiindca tu acuzi, ba chiar fara dovezi, pe cineva presupus nevinovat. Ce-a „furat” Dragnea de la stat? Ca pân-acuma, aura tipului se face din zvonuri, la fel alora pe care le raspândesti. Daca ar fi furat, de mult ar fi fost anchetat. Pe tine cine te plateste? de ce nu te iei de Joahnnis, de exemplu, al carui fals intelectual e dovedit, si-o casa, confiscata, ca sa nu mai vorbim si de falsificarea alegerilor („cozile” de la ambasada României la Paris, a lui Theodor Bakonski)! Ajunge, fani de extrema dreapta ai lui Johannis si gemeni lui Trotzki! @Cosmin : ce „gazare”, pericol national ce esti, de ce nu te internezi la spitalul 9? De când si pâna când te „gazezi” cu sare, nulule la chimie? Mari pacoste sunteti, începe scoala, o sa-i otraviti si pe profi, în curând, ca vad c-ai vostri v-au scapat rau de sub supraveghere.

    • @Ileana Rollason
      Du-te babo si te culca pentru ca esti nebuna! Cum sa nu fie penal Dragnea cand are doua condamnari penale la activ si multe alte dosare penale pe rol? Asa arata un om curat? Dar averea uriasa de unde o are, ca a fost toata viata bugetar, iti ofer acest indiciu ca la prosti ca sa ai de unde sa-ti incepi investigatiile, escroaca internationala ce esti! Esti coordonata de la Moscova, cu domiciliul in Franta si cu terenul de activitate in Romania! E normal ca te temi de SRI si l-ai vrea distrus. Dar nu mor caii cand vor cainii.

  3. Dar Dragnea cand a furat de la stat nu a savarsit fapte ilegale? Lasati-i sa vorbeasca pe cei care sunt curati, nu pe nespalatul de tragnea tavalit in toate ticalosiile. Tocmai el isi permite sa vorbeasca despre faptele ilegale ale altora, el care abia stie sa scrie si sa citeasca. A trebui odata publicate foile matricole ale lui dragnea din scoli si Politehnica, sa vedem si noi cine are tupeul sa ne dirijeze. La o persoana publica performantele in materie de educatie nu sunt private, nu trebuiesc ascunse. Daca sunt ascunse, e dubios, e semn rau!

    • @Mardare : esti o belea. Ti-ar conveni sa fii condamnat fiindca ai facut campanie electorala, zevzecule? fiindca asta s-a-ntâmplat cu Dragnea, în România totalitara de astazi. În privinta restului, mai citeste si tu ziarele, belea, s-afli ca dosarele tipului se dezumfla. Si-abtine-te sa ma insulti, ai priceput? ori asa te-au învatat maica-ta si taica-tau, „manifestantule” din Piata Victoriei? @”nesimtirea ciumei rosii” = nesimtirea ciumei brune, adica a ta. @Stoleriu : istoria cu „alesii democratic”, pardon, gresesti. Fiindca n-ai voie sa votezi pâna la vârsta discernamântului. Si votul intervine dupa o campanie electorala. Morala democratiei e sa-ti casti bine ochii si urechile-nainte, c-altfel ai de suferit pe toata perioada mandatului. Tu esti anarhist. Înfiinteaza-ti un partid si scrie ce spui într-un program electoral (care, însa, ar crea instabilitate, anarhie si razbunari de nedescris… asa cum s-a-ntâmplat, dat fiindca „legea suspectilor”, în Franta Revolutiei de la 1789-1794, dac-ai auzit de ea)

    • Cucoana, pricepi tot mai greu realitatile lumii. poate ar fi timpul sa te retragi si sa-ti depui demisia pe masa lui Putin. Condamnarea lui Dragnea a fost data de mai multe complete de judecata, de mai multe instante. Tu ce competente ai ca sa judeci? Te crezi mai desteapta decat cateva complete de judecata, tu care habar nu ai de justitie? Comentezi public impotriva unei hotatrari definitive a justiriei? Dragnea n-a fost condamnat pentru campanie electorala ci pentru fraude electorale. E o mica mare diferenta. Vezi si legendele cu mortii lui Dragnea iesiti la vot, contin mult adevar. Mai vezi si amenintarile proferate de Dragnea in teritoriu impotriva liderilor locali care trebuiau sa asigure voturile cu orice pret.

    • Cucoana, pricepi tot mai greu realitatile lumii. poate ar fi timpul sa te retragi si sa-ti depui demisia pe masa lui Putin. Condamnarea lui Dragnea a fost data de mai multe complete de judecata, de mai multe instante. Tu ce competente ai ca sa judeci? Te crezi mai desteapta decat cateva complete de judecata, tu care habar nu ai de justitie? Comentezi public impotriva unei hotatrari definitive a justitiei? Dragnea n-a fost condamnat pentru campanie electorala ci pentru fraude electorale. E o mica mare diferenta. Vezi si legendele cu mortii lui Dragnea iesiti la vot, contin mult adevar. Mai vezi si amenintarile proferate de Dragnea in teritoriu impotriva liderilor locali care trebuiau sa asigure voturile cu orice pret.

  4. Liviu Dragnea, mostra de tupeu si nesimtire, tu esti singurul care minte si te citam o „țară întreagă în acest fel iresponsabil și lipsit de rușine”! Stim ca ai fost repetent si ca esti necitit, de aceea pe scurt iti facem rezumatul fabulei romanesti in care hotului mincinos ce striga lupul nu-i mai sare nimeni in ajutor. Dupa ce ii mintise de nenumarate ori inainte in stiulul tau, satenii il lasa pe hotul mincinos sa fie mancat de lup! Ptocoalele SRI sa fie criticate si investigate de cetatenii independeti si de instantele din Romania, nu de taietorii de porci in curtile SRI-ului!

    • Cine fura in mod sigur minte. iar cine fura cat a furat el minte in mod halucinant! Sa furi o insula este o performanta, lasam la o parte restul hotiilor.

  5. Hotul striga hotii!!!

    Zice Dragnea, cel mai mare mincinos din Romania:
    „E inacceptabil ca o țară întreagă să fie mințită în acest fel iresponsabil și lipsit de rușine”!

    Sictir, escrocule iresponsabil, tu vorbesti, tu care esti cel mai mare mincinos, baronul Munchhausen de tTleorman!!!!!!!!!!

  6. Acest individ care se numeste presedintele camerei deputatilor din Romania trebuie sa initieze legi care sa aduca pe drumul democratiei toate ionstitutiile statului roman!
    In rest sunt prostii golanesti si se adevereste ca joaca la doua capete!

  7. aparura si gunoaiele securiste la comentarii… cum vad cuvantul Dragnea pe un ziar, hop si ei cu mocirla imprastiata strategis… vi s-a terminat malaiul lilisoarelor, inapoi la munca, nu la postaceala!

  8. Postaci securisti, nu va dati mai Editat decat sunteti! Stiti bine ca daca Dragnea ar fi furat ceva, ar fi fost de mult anchetat, condamnat si inchis. Chiar nu au sefii vostri ceva mai de doamne ajuta pentru voi, va lasa sa umpleti internetul cu aberatii? Jenant!

  9. Ca sa mai uite lumea de gazarea poporului de PSD-ALDE……Tot timpul nascocesc ceva, numai ca sa fie scandal…..De 28 de ani tot asa…..ne-am saturat de psd……partid de penali si parveniti…..

  10. Am ajuns la faza negarii evidentelor , faza incalcarii Consitutiei pe fatza si lansarea acuzelor bolnave impotriva celor care deconspira marsaviile Staului Paralel. Nebunia salveaza Romania! Institutiile de Forfota ale Satului,de nimenea alese, calaresc si vor sa continue a calari organismele ALESE DEMOCRATIC ale Statului. Iar asta NU se cheama Statul Mafiot, StoleriuLiliPapastratos? Dar cum se cheama dupa mintea voastra cea putina ? Dictatura Luminata, nu?

    • Tu ascunzi hotiile savarsite de alesii democratic in spatele unor sloganuri goale de continut? Daca au fost alesi democratic, dupa mintea ta aia putina ar trebui lasati sa-si bata joc de un intreg popor numai pentru ca la o anumita data au fost alesi prin vot? Nu nenicule, poporul i-a ales, poporul trebuie sa dea cu ei de pamant, pentru ca au fost alesi in baza unori uriase minciuni cu carater electoral, prin sperjur la adresa alegatorilor, deci echivalent cu o frauda electorala. Cine ajunge sa guverneze are si mari reponsabilitati fata de tara, daca nu-si asuma responsabilitatile si se ocupa de interesele personale ale unor infractori precum Dragnea, atunci trebuie sa iasa din scena, PSD nu a fost votat pentru ca Dragnea sa fure nestingherit sau sa fie salvat de puscarie pentru furturi mai vechi. Dumneata faci confuzii grave, probabil esti complice la jaf, de te prefaci ca nu intelegi cum stau lucrurile.

  11. Stoleriule,nu fac nici un fel de confuzie,anume nu confund republica procurorilor cu deomcratia,daca la asta te referi si nici sentintele la comanda ale Statului Paralel impotriva indezirabililor cu Justitia, doar incerc sa-ti raspund civilizat, desi m-ai jignit,ca orice ta’ major voluntar care se crede tare pe pozitie.d-ta postezi numai lucruri comune,truisme de doi bani si sloganuri electorale fumate,de sorginte basista,iar cand sa treci la concret,din discutia cu d-ta se vede ca esti un propagandist al Procuraturii sau al Securitatii,setat politic ca sa dea in spatele PSD cu cangea Institutiilor de Forta,deranjate enorm de faptul ca Politicul isi baga nasul in treburile Statului Paralel.cam atat am avut de spus si nu urmaresc nici sa-ti clarific orizontul, nici sa te luminez, caci inteleg ca misia e misie,ca ai famelie mare si remuneratie mica dupa buget,ba v-a mai taiat si Orlando ceva din diurna si din banii de haine civile.

    • Mai nene, dar n-am crezut niciodata ca in tara noastra avem chiar atat de muti oameni prosti! Naiv am fost, pentru ca n-am stiut cum acestia gandesc. Care stat paralel cetatene? Tu chiar stii ce vorbesti, sau ti-ai insusit limba de lemn a ciumei rosii, in speta a lui dragnea si tariceanu? Ce e aia stat paralel, cand toata puterea executiva este in mana celor care se vaicaresc? Staul paralel este doar un inamic imaginar inventat cu rolul de a jutifica hotia si incompetenta celor de la guvernare. Ei au puterea reala in mainile lor. Dar degeaba ai in mana mansa unui avion daca esti cretin si nu stii sa pilotezi, dai cu avionul de pamant si mori, exact asa cum acum PSD si Dragnea dau cu Romania de pamant. Mor si ei dar din pacate murim si noi? De ce? Ca sa se joace cretinul Dragnea de-a conducatorul, el care n-a citit o carte de zeci de ani? Ce stie zevzecul asta sa faca de se pretinde lider al Romaniei? Nimic, in afara de furt si minciuna.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.