Declic cere bani:Fiecare donație face lupta anticorupție mai puternică

Echipa Declic– societatea civiblă în acţiune- explică faptul că şi-a unit forțele pentru a promova mesajul Toți pentru Justiție. Însă, spun ei  fiecare discuție cu prietenii, fiecare donație, fiecare participare la protest face lupta anti-corupție mai puternic. Aşadar, este nevoie de bani şi invitaţia din  rândurile de mai jos este aceea de a ajuta cu donaţii…

Jandarmeria Română a cedat presiunii guvernamentale. Presa vuiește despre plângerea penală depusă la DIICOT în care se acuză o tentativă de lovitură de stat pe 10 august. 

Mitingul diasporei și violențele împotriva protestatarilor pașnici s-au transformat în cea mai gravă criză guvernamentală a acestui an. Declarații contradictorii ale prefectului și ministrului de interne, clasificarea documentelor și a înregistrărilor video, precum și delimitările publice ale unor membri PSD arată slăbiciunea coaliției de guvernare. Pe fondul acestei vulnerabilități, în interiorul PSD a reînceput chiar și lupta pentru putere, de data aceasta între Gabriela Firea și Liviu Dragnea.

Liderul PSD e nevoit să se replieze pentru a-și ascunde slăbiciunea. A trecut la atac, gândindu-se probabil că aceasta este cea mai bună soluție de apărare. Zilele trecute, Liviu Dragnea a acuzat „organizare de tip paramilitar” a protestelor din 10 august. Lovitura de stat și organizarea para-militară sunt cuvinte extravagante pentru o democrație a Uniunii Europene. Iată însă că ele sunt folosite, cu oarecare succes, pentru a distrage atenția de la protestatarii pașnici și de la ancheta Parchetului General.

Acum e momentul să le arătăm că nu ne e frică și că nu vom cădea pradă diversiunii create în laboratoarele de partid. Comunitatea noastră s-a implicat din primul moment în lupta pentru justiție. În ianuarie 2017 am lansat #rezist și l-am transformat în simbolul acestei mișcări civice, mai apoi ne-am unit forțele pentru a promova mesajul Toți pentru Justiție. La începutul verii, prin pancartele-cătușe am spus lumii întregi că nu vrem ca în anul centenarului România să se transforme în Penalistan.

Am reușit și datorită muncii unei echipe întregi ce s-a concentrat pe zădărnicirea planurilor de slăbire a justiției. Dar n-am fi putut realiza nimic dacă nu ne-am fi putut baza pe sprijinul fiecăruia dintre membrii Declic. Contribuțiile oricât de mici ne-au ajutat în ultima vreme să ne derulăm activitatea fără a mai aplica la granturi de la fundații. Acest lucru ne-a permis să dedicăm mult mai mult timp lucrurilor care contează. Avem în continuare nevoie de sprijinul tău pentru a susține munca echipei Declic. Contribui și tu?

Coaliția PSD-ALDE vrea să șteargă din mintea oamenilor imaginea protestatarilor pașnici. În aceste zilele, se încearcă din răsputeri catalogarea protestatarilor drept un grup organizat și dotat după modelul unei armate. În loc să vorbim de represiunea forțelor de ordine și comanda politică după care acționează Jandarmeria, sunt puse pe tapet povești de tabloid care să capteze atenția.
Protestele pașnice sunt cele mai de succes forme de rezistență. Guvernele nu știu să reacționeze în fața creativității și perseverenței. Știu doar să răspundă cu opresiune și agresivitate. Și astfel încercă să ne împingă pe această cale, singura la care ei pot avea o contra-măsură.
Dacă vrei și tu să le arăți că nu ne lăsăm păcăliți, că suntem cetățenii unei Românii democratice, contestatare și vocale, atunci trebuie să rămânem uniți și să putem interveni în momente cheie. Toate aceste lucruri sunt posibile deoarece echipa Declic își dedică timpul pentru a fi la curent și a înțelege ce se întâmplă, pentru a găsi modalități ca noi toți să fim eficienți și să ne putem implica cu folos. Dacă și tu crezi că e important să putem continua munca pe care o facem, te invităm să ne susții în continuare. Fiecare distribuire de mesaj, fiecare discuție cu prietenii, fiecare donație, fiecare participare la protest face lupta anti-corupție mai puternică, potrivit comunicatului Declic.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

23 de Comentarii

  1. DeCALIC, vreti sa spuneti? Si decalicii astia sunt tot niste paraziti pe banii fraierilor, precum Bot, Badita, Shaorma, Sandy, Dide, „Coruptia ucide” si restul drogatilor si scursurilor societatii romanesti! Se aude, USR?

    • Si mai sunt multi aurolaci de genul asta ! HUOOO ! Niste unii care se cred elita societatii, dar nu stiu cum ii cheama , cu buletinul in mana ( sai CI ).

  2. Care protest pașnic??? Cu aruncarea de borduri , excremente şi cocteiluri Molotov??? Forțarea intrării în sediul guvernului??? Hai las-o moale ca „macane”!

  3. O fi Romania „Penalistan”, nu neg, da’ cind ma uit si la martafoii astia care cersesc ca la capu’ podului (ce ba ? a terminat tataie Soros banii ?) sigur e un fel de „Penibilistan” !

    • E o campanie de motivare a banilor pe care urmeaza sa-i transfere Soros dupa metoda „am primit donații mici, de câte 10,20,30 Euro de la câteva mii de persoane”.

  4. E nevoie de multi bani pentru a impune fortat un program de propaganda desantata. Au cam ajuns la fundul sacului si se gandesc ca e momentul sa profite de pe urma fraierilor care au fost fraieriti pana acum.

  5. O noua metoda de a trai bine pe banii prostilor care contribuie la asa zisa lupta anti-coruptie. Desigur ca banii veniti de la serviciile secrete straine ii „pun la treaba”. Restul intra in buzunarele smecherilor de la rezist.

  6. Ce bă, declicilor, nu vă dă Soros destul pentru droguri? Pe voi vă doare sevrajul, nu ”corupţia”.

  7. le dăm în natură. declici, închideţi ochişorii şi guriţa maare, maare. Aşaa, bravo, ne mulţumiţi mai târziu, nu vorbiţi cu guriţa plină…

  8. Contributia la pensie ,fie si privata se face prin prestarea onei ocupatii legale nu prin urlete platite,fumuri sudamericane,ochi injectati de ura si lipsa celor 70 de ani din tara.
    Soros ii trimite la produs!

  9. Adevarul este altul… Toti acesti rezisti, declici samd, dau aceste anunturi pt ca mai apoi sa justifice banii primiti ilicit, drept donatii. Sa fie si mai clar: astia fac public cererea de donatii deshi stiu ca nu le va da nimeni din tzara dar pot justifica banii primiti de la al de Soros drept donatii. Sa nu va imaginati voi ca ashtia fac gesturi gratuie. Problema e foarte grava din alt punct de vedere… daca eu, un neica nimeni stiu treburile astea cum mama ciorilor nu stie nici-un serviciu secret platit din banii publici?

  10. … Dati pomana la dilii ! (cu varianta : „Dati pomeni la caftangii !”)

  11. E evidentă reaua credință a acestei organizații care se prezintă ca una justă și democrată. Ei pur și simplu declară otova tot PSD-ul, fără nicio nuanță de culoare. Adică tot ce vine de la PSD e rău în sine și tot ce vine din afară e bine în sine. Astfel de organizații nu ar trebui să existe, se pot tranforma în partide politice pentru că de fapt asta sunt, dar neavând sprijinul populație nu vor avea niciodată un scor bun electoral. Ar putea fi depistați membrii acestei organizații și acuzați de înșelătorie pentru că asta fac prin cererea de donații pentru a „apăra democrația” dar ei fac exact contrariul susținând că poporul e prost și nu știe să voteze. E ca și cu donațiile pentru diverse boli sau operații care dacă se dovedesc inventate, cum sunt cazuri, e deja caz penal pentru înșelăciune. Exact asta fac ticăloșii ăștia!

  12. Ba sunt de acord sa le dam bani…de coliva!Desi, majoritatea sunt de religie multicolora..

  13. Toare aceste misscari neofasciste vor avea de infruntat furia poporului roman care s-a cam saturat de hazul lor. Sa se astepte la o riposta pe masura.Poate asa vor intelege nemernicii care ii manevreaza din umbra ca a venit timpul decontarilor. Poate vor intelege si liderii PSD care acum o fac pe nebunii ca poporul i-a votat pentru ca ei sa faca un tot unitar in fata problemelor de tot felul si nu ca sa se razboiasca intre ei. Poate ar trebui ca d-ma Firea sa inceteze balamucul creat in PSD ( e de sorginte sorosista, d-na Firea?)si sa puna osul la treaba pentru ca noi, vucurestenii, ne-am cam saturat de ‘pandelizarea’ capitalei! S-a inteles la Primaria Capitalei ?? Trebuie sa venim cu miile sa se inteleaga acest lucru?! In rest, numai de bine!

  14. Distrusii aia de la Cluj, sociologi (sau sociopati?) care dupa ce au incercat fel de fel de afaceri mai bio, asa, toate falimentare, l-au prins pe soros de coada, au acum obiect al muncii robust, sustinere, au si bani…si inca le mai trebuie. Pai sa le dea fraierii, adeptii lor.

  15. „Delict” astia nu raspund si ei pentru instigare la violenta si rasturnarea unei puteri legal constituite?

  16. Cel putin Declic cere bani pe fata, asa cum se procedeaza in orice democratie ,stat de drept. Pentru majoritatea postacilor de aici ,acest lucru este abominabil. Ce sa faci ,daca in Romania majoritatea sunt celor descrisi de Primarul PSD…( pot sa il contrazic? NU ,pt ca PSD-ul detine Adevarul, Absolutul:) )Vai de mama voastra si de convingerile voastre ,de pe vremea Inchizitiei . Sunteti atat ingusti si plini de ura,spalati pe creiere incat nu mai puteti sa faceti diferente. Lasa ca vin autocarele PSD-iste, lista cu bani pt fiecare participant si maririile de pensii si beneficii ,pentru a ii sustine din nou ,pentru a aduce ODA Partidului iubit si mai ales conducatorului ipocrit si a amantei acestuia ( familie traditionala: mos de 55 de ani cu o coconuca de 25 de ani 🙂 ). Si ce va mai place sa criticati pe altii !!!!!

  17. Lorelei se scrie corect,loaza inculta!Lipsa de carte,ignoranta beton si tembelismul descreierat va caracterizeaza,puisorilor facuti din samantza risipa la water closet si carata de muste la dsetinatie.Vreti voi sa schimbati Lumea? Da,desigur,insa cu doua conditii: sa nu trebuiasca sa traiti din munca vreodata si doi la mana, aia 600.000 de romani recreationisti de pe lista lui Kilotzel,sa-si primeasca tainul cuvenit de iarba la timp si inca gratis.Sa veniti la mine ca vamuiesc bine!

  18. Cunoastem… Intai iti cerem datele ca ne ocupam de salvarea unui ursulet, apoi te invitam la proteste ,,spontane” cu 2 zile inainte. Uluitor este ca totusi in Romania se gasesc atat de usor cozi de topor. Ieftine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.