Alina Mungiu-Pippidi, în topul global al celor mai influenți politologi

Politologul Alina Mungiu-Pippidi, profesor la Hertie School, Universitatea de Guvernanță din Berlin și președinte onorific al Societății Academice din România (SAR), ocupă locul al doilea în Top 25 cei mai influenți oameni de știință politici (pentru ultimii zece ani), realizat de Academic Influence la nivel mondial și citat de romaniacurata.ro/

„Dirijat de un grup de fizicieni, psihologi și IT-iști, Academic Influence folosește metode automatizate (algoritmi, machine learning) ca să creeze un top de impact academic mai obiectiv sș mai cu priză la realitate decat cele bazate pe citate academice din sistemele tradiționale (ISI, Google Academic). Autorii fac și topurile pentru universități, recunoscute și citate. Abordarea este inovativă, algoritmul selectând savanți de vârf care sunt totodată spărgători de tipare și formatori de opinie. În cuvintele lor: „Fuzionarea învățării automate în timp real cu asigurarea calității umane este metoda noastră inovativă”.

 

Pe baza acestei metodologiei de evaluare, ocupanții topului sunt văzuți ca având un impact semnificativ asupra disciplinei academice a științelor politice în perioada 2010-2020. Influența poate fi definită într-o varietate de moduri: „Unii au avut idei revoluționare, unii pot fi în ascensiune după criteriul popularității, dar toți sunt academici care lucrează în primul rând în științele politice și educă noile generații.”

Autorii topului argumentează că cercetătorii politici ne ajută să ne înțelegem mai bine propriile sisteme politice, să identificăm punctele slabe din sistemele noastre și să propunem modalități de îmbunătățire a acestora, iar semnificația științelor politice în timpuri de criză e mai mare ca niciodată. Înțelegerea științei politice ajută liderii și factorii de decizie să ia decizii bazate pe date, bazate pe o înțelegere a implicațiilor din trecut, prezent și viitorul aflat în joc.

Cei mai buni oameni de știință politic influenți astăzi în comunitatea de limbă engleză au fost identificați ca :

  1. Donald Green (Columbia University)
  2. Alina Mungiu-Pippidi (Hertie School)
  3. Samantha Power (Harvard)
  4. Bernard Grofman (UC Irvine)
  5. Kristian Gleditsch (Essex)
  6. Alexander J. Motyl (Rutgers)
  7. John Mearsheimer (U Chicago)
  8. Stephen Walt (Harvard)
  9. Cass Sunstein (Harvard)
  10. Jean Blondel (EUI)

Mai multe detalii pe site-ul Academic Influence.“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

11 Comentarii

  1. In toate comentariile dovedeste ca e cel mai destupat la cap politolog! Am spus-o de mai multe ori si vad ca ma confirma si altii. De multa vreme am remarcat ca doamna este o somitate in domeniu, dar lumea politica romaneasca, pana la nivelul de presedinte, scaldandu-se in mediocritate, nu se poate folosi de sfaturile acesteia. Adica este ca si cum ai incerca sa explici teoria stringurilor unora care de ocupa cu prisnita cu varza acra…

  2. Ah vey, asa o politoloaga de e ea! Asta s-a ingrasat sugand la tita lui Soros. O ilustra nulitate khazara.

  3. Ha haa ha ha ha ha ha ha ha.Care sau cine i-a dat titlul .Asa cum si A3 a primit nu stiu cate diplome ?

  4. Fară ocheleri și prin modul de a comunica de la microfon, doamna Alina Mungiu Pipidi amintește de Adrian Păunescu din perioada când electriza și-i făcea fericiți că sunt români pe tinerii acelor vremuri. Doar că prestația lui Adrian Păunescu împreună cu acei multi tineri talentați sau nu neapărat tineri dar toți excepționali ce i se alăturau la microfon, unii deja cu cunoscuți ații mulți găsiți în peregrinările de-a lungul și de-a latul ținuturilor românești, s-a făcut în țara nostră.

  5. Din cei 10 din clasament,8 pot primi fara retineri,titlul de „Cetatean de onoare al Tel-Avivului”!Unii chiar s-au imperecheat,sa fie masa politoloaga bogata :Samantha Power cu Cass Sunstein,a iesit un politolog mai mititel,Declan..
    Tehnica asta, cu bagatul pe gatul media,prin topuri aiuristice ,e atat de veche, incat te intrebi daca mai e un gheseft.

  6. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaa!!!

    Tareeee! V-ati pus in gand sa va transformati in ziar de satira si umor? Noua “Academia Catavencu”.

    Hahahahahahaaaaaaaa!!!!

  7. O fi ! Dar intareste regula : „Nimeni nu-i profet in tara sa ” . Cam toate analizele ei s-au potrivit ca nuca in perete societatii romanesti .

  8. Pai astia sunt toti din gasca lui Soros! In loc de „politologi” trebuia numiti „sorosisti”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.