„Allegiant”, un thriller cu mari actori, care îţi taie răsuflarea

În 9 martie s-a lansat în premieră mondială, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, Allegiant, o experienţă IMAX, în care pericolul şi acţiunea ating cote maxime.

Disponibil din 11 martie pe marile ecrane din România, filmul Allegiant din seria Divergent va putea fi vizionat la noi în ţară cu o săptămână înainte de lansarea sa în Statele Unite ale Americii, în 11 martie, iar biletele s-au pus deja în vânzare la toate cinematografele.

Distribuit de Freeman Entertainment, filmul Allegiant are la bază best seller-ul omonim semnat de Veronica Roth şi reprezintă cea de-a treia parte a seriei Divergent. Scenariul este semnat de Noah Oppenheim, Adam Cooper, Bill Collage şi Stephen Chbosky.

Acţiunea din Allegiant îi va provoca pe Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) să reziste într-o nouă lume, mult mai periculoasă decât tot ce ştiau până acum.

După cutremurătoarea revelaţie din Insurgent, Tris şi Four sunt obligaţi să evadeze dincolo de zidurile care înconjoară oraşul Chicago. Pe lângă pericolele necunoscute care îi aşteaptă, asta mai înseamnă să-şi abandoneze pentru prima dată prietenii şi familia. Tot ce ştiau devine irelevant în această nouă lume, iar cei doi trebuie să aleagă în cine să aibă încredere în momentul în care izbucneşte un război care ameninţă întreaga omenire. Pentru a supravieţui, Tris va lua decizii aproape imposibile care îi vor testa curajul, sacrificiul şi iubirea.

Freeman Entertainment îi prezintă din 11 martie, la cinema, pe Shailene Woodley şi Theo James, alături de Zoë Kravitz, Miles Teller, Naomi Watts, Maggie Q şi Ansel Elgort, Jeff Daniels, Octavia Spencer, Ray Stevenson.

Naomi Watts

,,Tris şi Four au trecut prin foarte multe situaţii împreună, în care au luptat şi au pierdut oameni la care ţineau”, declară Theo James. ,,Sunt amândoi de aceeaşi părere, că trebuie să existe mereu ceva mai bun decât ceea ce li se oferă, iar scopul lor este acela de a descoperi de fiecare dată ceva nou. În plus, vor răspunsuri la întrebările esenţiale, care stau la baza cărţilor şi a filmelor din serie: Ce s-a întâmplat cu planeta şi de ce?”, a subliniat actorul care îl interpretează pe Four.

În completarea declaraţiilor partenerului său din film, Shailene Woodley a concluzionat: ,,Respectul în forma lui cea mai pură şi recunoşterea proceselor pe care le traversează Tris şi Four sunt elementele care definesc relaţia lor”.

După succesul Jocurilor Foamei, seria cea mai aclamată în librării şi în cinematografe este cea a Veronicăi Roth. Cărţile Veronicăi Roth au fost clasificate de către New York Times bestselleruri. Trilogia Divergent a înregistrat o vânzare de 32 de milioane de copii în întreaga lume. Allegiant a fost vândut în 455.000 de copii în prima zi de lansare. La primele două serii s-au încasat peste 550 de milioane de dolari.

Secvenţă din Allegiant

Scrisă de o tânără şi foarte bună autoare, trilogia este plasată într-un Chicago distopic, într-o lume post-apocaliptică, unde nu există o societate liberă şi unde fiecare trebuie să decidă cărei facţiuni, dintre cele cinci posibile, îi aparţine. Păcat că la 16 ani, vârsta la care fiecare individ este obligat să-şi aleagă propriul destin, testul selecţiei îi revine lui Beatrice, care nu aparţine niciunui grup. Nu face parte nici dintre Erudiţi, nici dintre Îndrăzneţi, nici dintre Altruişti şi cu atât mai puţin dintre Cei Sinceri sau Candizii. Ea este Divergentă, imprevizibilă şi din acest motiv reprezină un pericol pentru cei care controlează societatea. Trebuie să se ascundă într-o facţiune sperând că nimeni nu o va descoperi. Dar acesta este numai începutul…

Lumea lui Tris este una bazată pe un rigid sistem divizat în facţiuni. O lume în care cel care e Divers este eliminat pentru că este un potenţial pericol. Ea este o Divergentă şi viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Un thriller care te lasă fără răsuflare.

Allegiant, un spectaculos thriller

În noua serie, Allegiant, din Divergent, regizată de Robert Schwentke, Tris şi Four se află în faza de a încheia socotelile cu durerosul adevăr de la sfârşitul seriei Insurgent. Sistemul facţiunilor nu era altceva decât un experiment. Loviturile de teatru nu s-au terminat: cei doi tineri decid să facă o călătorie curajoasă în lumea de afară, unde se confruntă cu o misterioasă agenţie, Departamentul Sănătăţii Genetice, care le va releva adevărul şi le va schimba destinul. Tris, Four, Caleb, Christina, Peter şi alţii trebuie să-şi găsească forţa să dărâme zidul care îi desparte de adevăr.

Ultimul episod va fi Ascendent şi va fi pe ecrane în 2017.

Saga Divergent continupă la doi ani după prima serie realizată de Neil Burger şi la un an după Divergent 2: Insurecţia, realizat de Robert Schwentke.

Miles Teller în Divergent

Personajele principale vor descoperi ce se întâmplă dincolo de zidurile care baricadează Chicago, de când un război a făcut ravagii. Ei se vor regăsi într-o lume sălbatică şi deşertică. Beatrice Prior, alias Tris, şi prietenii ei vor trebui să înfrunte noi pericole şi o armă redubtabilă. Filmările acestui opus s-au derulat în Atlanta.

Acest nou episod va introduce personajul Cara, jucat de actriţa americană Alisha Heng.

Acţiunea se petrece într-o lume viitoare, post-apocaliptică şi neo-medievală, în care diferenţele sunt amplificate de spaimă şi unde puterea este super concentrată, iar garanţiile democratice au făcut un salt înapoi cu secole. Chicago este separat de un ţinut al nimănui, devastat şi periculos, de fortificaţii.

Sub comanda unei doamne de fier, blonde şi inflexibile, interpretată de Kate Winslet, societatea e divizată în cinci facţiuni.

Shailene Woodley şi Theo James

Tris alege Îndrăzneţii. În realitate – şi puţini oameni de încredere o ştiu – problema ei constă în a fi în afara facţiunilor. Identitate intolerabilă şi pedepsită sever. Nu este admisibil să se situeze în afara schemelor, să gândească cu propriul cap.

Shailene Diann Woodley s-a născut în 1991 la Simi Valley în California. Începe să filmeze de la vârsta de 4 ani, iar la 8 ani joacă într-un film minor de televiziune. Îşi doreşte să devină designer de interior, iar între 2001 şi 2007 apare în roluri minore diferite. În 2008 devine protagonista din Viaţa secretă a unui adolescent American. Pe marele ecran debutează în rolul Alexandrei, alături de George Clooney, în Descendenţii, o peliculă dramatică americană din 2011, regizată de Alexander Payne, după un scenariu de Payne, Nat Faxon şi Jim Rash, bazată pe romanul cu acelaşi nume de Kaui Hart Hemmings, fiind nominalizată la Golden Globe pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Este recompensată cu MTV Movie Award ca revelaţia anului. Urmează două interpretări în două filme independente: The Spectacular Now (2013) şi White Bird in a Blizzard (2014) în regia lui Gregg Araki, unde joacă alături de Eva Green. În 2014 se lansează definitiv ca un star în Divergent, unde este Tris şi în The Fault in Our Stars (Sub aceeaşi stea), un fel de Love Story contemporan, avându-l ca partener pe Ansel Elgort. În 2015 este aleasă de Oliver Stone pentru Snowden, în care rolul principal este interpretat de Joseph Gordon-Levitt.

Eroii trilogiei plasate într-un Chicago distopic

Şi iat-o acum, pentru a treia oară în rolul Tris din Allegiant.

Actorul britanic Theo James, în vârstă de 31 de ani, este cunoscut din rolurile David din filmul Underworld: Noua eră, inspectorul Walter William Clark, Jr. din seria de televiziune Golden Boy şi Tobias Eaton, alias Four din saga Divergent. Cu origini greceşti şi scoţiene, este deja un nume apreciat în lumea cinema-ului.

A studiat teatrul şi chitara la Londra, iar înainte de a deveni actor a obţinut o diplomă de filosofie la Universitatea din Nottingham. A urmat apoi cursuri de teatru la Bristol Old Vic Theatre School.

În 2015 ajucat, alături de Johnny Depp, Cara Delevingne şi Amber Heard, în thrillerul London Fields.

Miles Teller şi Theo James la o conferinţă de presă

Un alt actor tot atât de notabil, ce poate fi văzut în această peliculă, Allegiant, este Miles Teller, născut în Pennsylvania. El ştie să cânte la numeroase instrumente, de la saxofon la baterie, şi a condus un club de teatru când era în liceu.

Debutează în numeroase scurtmetraje, iar pe marele ecran este apreciat în 2010 în filmul Rabbit Hole, în regia semnată de David Lindsay, avându-i ca parteneri pe Nicole Kidman şi Aaron Eckhart. În 2012 joacă propriul personaj în Projet X. În anul următor se remarcă în The Spectacular Now de James Ponsoldt şi primeşte împreună cu Shailene Woodley Premiul Special al Juriului de la Festivalul Sundance pentru rolul unui adolescent alcoolic. Această recompensă îi aduce numeroase roluri în anul următor. Împarte afişul cu Zac Efron în comedia That Awkward Moment şi îl încarnează pe Peter în saga Divergent, alături de Shailene Woodley. O altă partitură care s-a bucurat de succes este cea din Whiplash, peliculă învingătoare a trei premii Oscar. În 2015, îl întrupează pe Mr Fantastic în remake-ul The Fantastics Four. Un alt succes îl obţine în rolul boxerului Vinny Pazienza în Bleed for This. Apoi, din nou… Peter în Divergent şi în Divergent 2: Insurecţia.

Shailene Woodley, în rolul Tris

Splendida actriţă Naomi Watts s-a născut în 1968 în Kent având o mamă anticar şi costumieră, tatăl fiind inginer de sunet la Pink Floyd. Familia se mută după aceea înAustralia.

Naomi nu a reuşit să-şi termine liceul, iar cariera sa ca model în Japonia eşuează, dar este susţinută în carieră de prietena sa Nicole Kidman. În 1991, obţine un rol în faimoasa soap opera Home and Away, unde îl întâlneşte pe Heath Ledger, care îi va deveni partener. Urmează o perioadă nu tocmai roz pentru ea, întrucât pierde roluri de relief şi continuă să lucreze în Australia în filme minore şi la televiziune, până când şansa îi surâde de două ori. Îl întâlneşte pe David Lynch, care o alege pentru Mulholland Drive şi o lansează pe orbita internaţională. Câştigă premiul National Society of Film Critics pentru Cea mai bună actriţă şi premiul National Board of Review pentru Cea mai bună performanţă debutantă a anului

În 2002, ajucat în unul din cele mai mari succese de box office ale anului, remake-ul unui film japonez de groază, The Ring. Anul următor, a jucat în Ned Kelly, cu Heath Ledger, Orlando Bloom şi Geoffrey Rush şi în Le Divorce, de Merchant-Ivory, cu Kate Hudson.

Theo James, un actor despre care vom mai auzi

Performanţa din rolul din 21 Grams în regia lui Alejandro González Iñárritu, cu Sean Penn şi Benicio Del Toro, i-a adus lui Watts prima nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriţă. De atunci, Watts este una din cel mai bine cotate actriţe.

A produs şi interpretat filmul independent We Don’t Live Here Anymore. S-a reîntâlnit cu Sean Penn şi Don Cheadle în The Assasination of Richard Nixon, apoi cu Jude Law şi Dustin Hoffman în I Heart Huckabees de David O’Russell şi a jucat în The Ring 2. Pe lângă proiecte independente ca Ellie Parker, a apărut în 2005 în remake-ul King Kong. Rolul, care a fost jucat în versiunea originală de Faye Wray, se dovedeşte a fi cel mai mare succes comercial al lui Watts până în prezent. Regizat de Peter Jackson, care a făcut şi Stăpânul Inelelor, filmul a fost bine primit şi a avut încasări de mai mult de 400 milioane de dolari. Watts a filmat The Painted Veil cu Edward Norton şi Live Schreiber, film care a ieşit pe piaţă în toamna lui 2006.

Excepţional, rolul din thriller-ul lui David Cronenberg Eastern Promises cu Viggo Mortensen, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de laToronto din 2007 şi a fost apreciat de critici.

A apărut cu Tim Roth în Funny Games (2007), regizat de Michael Haneke.

Allegiant, o frumoasă baladă

După o scurtă pauză după naşterea celor doi copii, Wattsa revenit la film în anul 2009, şi a jucat alături de Clive Owen în thriller-ul politic The International. Filmul a fost primit bine de critici şi a avut încasări de 60 de milioane de dolari în întreaga lume. În acelaşi an, ea a apărut în drama americană Mother and Child. A portretizat roul lui Elizabeth, o avocată care nu şi-a cunoscut niciodată mama biologică. Parteneri: Annette Bening, Kerry Washington şi Samuel L. Jackson. Pentru acest rol a fost nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă la Premiul Institutului de Film din Australia şi la Film Independent Spirit Awards.

În 2010 ajucat rolul Valerie Plame în filmul Fair Game, care, de asemenea, a deschis Festivalul de la Cannes, unde l-a avut ca partener pe Sean Penn şi a fost nominalizată la Satellite Award for Best Actress – Motion Picture.

A jucat alături de Daniel Craig şi Rachel Weisz în Dream House. La începutul anului 2011, Watts a fost distribuită în filmul J. Edgar, semnat de Clint Eastwood, alături de Leonardo DiCaprio în rolul principal.Watts a interpretat-o pe secretara lui Edgar, Helen Gandy.

În 2012, Watts a jucat rolul principal în The Impossible, un film bazat pe povestea adevărată a Mariei Belón şi a familiei acesteia experimentată în timpul tsunami-ului din 2004 din Oceanul Indian. Pentru acest rol a fost nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă la Premiul Oscar, Globul de Aur şi Screen Actors Guild Award.

A fost distribuită în rolul Dianei, Prinţesă de Wales, în regia lui Oliver Hirschbiegel în filmul Diana, o dramă biografică a ultimilor doi ani din viaţa prinţesei, care nu s-a bucurat de succes de critică.

În 2014 aapărut în St. Vincent, avându-i drept parteneri pe Bill Murray şi Melissa McCarthy. Filmul a avut încasări brute de 43 de milioane dolari faţă de bugetul de 13 milioane de dolari. La o săptămână după premiera acestui film, a fost lansată pelicula Birdman, în care ea a jucat rolul unei actriţe nerealizate de la Hollywood, partenara pretenţiosului ei partener de pe ecran Edward Norton.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.