Antreprenorul iadului, prins când voia să fugă din țară!

Antreprenorul Complexului Rezidențial de lux cu 250 de apartamente din provincia turcă Hatay, care s-a prăbușit în urma cutremurelor, a fost reținut pe aeroportul din Istanbul.

Mehmet Yaşar Coskun era pe cale să zboare în Muntenegru. Căra o sumă uriașă de numerar.

„Rönesans Rezidans”, un ansamblu cu blocuri de 12 etaje și 250 de apartamente, care a fost finalizat în 2013 în Antakya, Hatay, a fost distrus complet de cutremur și sute de oameni au murit prinși sub ruine, informa presa turcă zilele trecute.

Ansamblul era prezentat ca un „colț de rai“.

Informații actualizate arată că autorităţile din Turcia spun că au fost emise 113 mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri care s-au prăbuşit în urma cutremurelor de luni, transmite BBC.

Poliţia turcă a reţinut deja cel puţin 12 persoane, inclusiv antreprenori de construcţii.

Cei plasaţi în detenţie sunt un antreprenor din provincia Gaziantep şi 11 persoane din provincia Sanliurfa, a precizat agenţia turcă de presă DHA.

Prăbuşirea brutală a unor clădiri, care a arătat proasta lor construcţie şi care nu le-au lăsat practic nicio şansă locuitorilor, stârnit furia în ţară.

Ministerul turc de Justiţie le-a ordonat procurorilor din zece provincii să deschisă „birouri de anchetă asupra crimele legate de cutremure”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

18 Comentarii

  1. „arhitecti” o avea si Romania!!
    Fier beton turcesc si chinezesc, ciment cu muulta cenuse de carbune, beton reciclat, economie la materiale, ziua si etajul!..
    Mare atentie cand cumparati, mai copii!
    Cand interlopii si politicienii, ajung antreprenori, mare atentie!

  2. Totusi nu arhitectii se ocupa in cadrul proiectarii de structura de rezistenta a cladirilor ci inginerii. Iar de corectitudinea constructiei din teren raspund inginerii si maistrii.

  3. Boala veche. De peste 50 de anu la fiecare cutremur in Turcias – aceiasi poveste. Constructii frumoase dar … care inclaca nu stiu cate reguli!!

  4. Asa construieste CAPITALISMUL azi; lacomia dupa profit i-i mana. La un 7,8 Romania ar prezenta un dezastru inca mai mare.

  5. Antrepenorii zilelor noastre : artiști, oameni de fotbal, oameni de televiziune, ș.a.m.d..

  6. Cele mai solide blocuri facute in Bucuresti si in alte zone seismice ale tarii sunt cele construite dupa 1977. S-au revizuit normativele de proiectare pentru acele zone.

  7. Ce vor pati antreprenorii din Romania ,la cel mai mic cutremur? Nimic. Cine verifica daca sunt corecte autorizatiile,daca receptia este corecta? Cei care au vile,au masini scumpe,au concedii in tari exotice,dar nu au venituri mari. Vor raspunde cei care au construit blocuri inalte in zone de case la cativa metri sau aproape lipite de ele? Oare ei dorm linistiti?

  8. Mda ,sa nu nemiram ca multe din „constructiile”de dupa ’90 , pina s-a dat legea in care constructorii sa raspunda pentru siguranta celor construite de ei,s-a construit dupa ureche. Cunosc destule cazuri cu niste constructii cu materiale ( fier beton) subdimensionate si mai putin decit era prevazut in caietul de sarcini. Nu exista diriginte de santier , venea oricine si-ti ridica „vila la rosu”pentru10-15 mii de euro ,etc.Se faceau aranjamente … Pe factura era trecut fierul beton prevazut in proiect , in constructii era bagat altceva si uite asa..Ba am fost la cineva in faza finisarilot si avea o scara interioara din living la etaj ce se clatina daca urcau doua persoane de 100 kg. .proprietarul a fost nevoit sa adauge 2 stilpi de sustinere la mijlocul scarii…Si acum ceva timp in urma 7-8 ani parca. Cineva din Bucuresti si-a luat o vila . Cica afost construita conform proiectului . Cind a vrut sa mansardeze a vazut ca nu avea stilpii de sustinere. Grinzile si planseul se sprijineau pe constructia din BCA .Cite „surprize „de astea vor avea unii dintre ce si-au cumparat vile sau apartamente ?

  9. @ Totuși 10:48
    + 10 !? Problema e ca sunt INGINERI și ingineri…
    [INGINER Seismolog PoowliIeșean cu 2 perfecționări la blocurile Dunărea și Casata…WOW !]

  10. „Ansamblul era prezentat ca un „colț de rai“ !! Nu vreau sa fiu cinic, dar acum chiar este un „colț de rai” pentru ocupantii sai … si inca ceva : daca vine un „big one” din asta de peste 7 grade si la noi, parca vad cum cad toate „rezidans”-urile la 10000 de euro metrul patrat ca popicele ! Iar „antreprenorii”, „dezvoltatorii” si „investitorii” se vor calca pe bataturi pe la „Imbarcari” la Otopeni … (ps : ce mama dracu’, domne, acum si stirile despre cutremure le luam de la mizeria asta fascista de NEXTA ?)

  11. Acest sistem corupt occidental umbla numai dupa profit si pacaleste oamenii prosti si naivi ,la primul cutremur in RO vor cadea mai multe blocuri decit In Turcia si Siria la un loc ,la puscarie cu PNL ,PSD si gunoaiele de pupunari USR

  12. La Ploiesti se construieste un monstru de bloc, in care zice-se ca intra o mie de tone de otel beton si o mie de metri cubi de beton, iar fundatia se reazema pe piloti. O sa aiba spatii de birouri si adapost antiatomic pentru 200 de persoane. Acolo sa spala niste bani ai mafiei. Nu se stie daca bazarca e facuta pe bani publici, dar gazetele locale nu mai prididesc cu laudele, ca ar rezista la gradul 9,2. Pai la magnitudinea asta se schimba relieful!

  13. Uite ca turcii sunt capabili sa construiasca si blocuri rezistente!
    Cele doua (3?) blocuri din foto au ramas cu fatzadele intacte. Bietii oameni au scapat, mai cu un frigider sau un sifonier cazut peste ei, dar au putut sa iasa deasupa prin balcoane, ca din submarin.
    Astea blocuri turcesti rezistente tataie!……[Rumburak]

  14. Clădiri din Colț de rai s-au spart ca banala sticlă, bibelou, farfurie sau borcan scăpat din mana pe pardoseala de gresie. Este evident a fost relație mafiotă de corupție vastă antreprenori de impobiliare cu statul. S-a spart și s-a sfârșit tragic ponoasele le-au tras oameni oboșnuiți. Turcii au pățit mai rău ca în România la cutremurul din 1977.

    Antreprenorii ridică cotețe le vând la prețuri de lux îndatorați pe viață. În România cum or sta lucrurile verifică …

  15. @Cati

    -credem ca cea mai mare problema la betonul romanesc este LIPSA NISIPULUI si a „margaritarului”
    (dealtfel se si aude la turnare)

    la cat costa produsul final
    ar putea sa aduca nisip direct din Sahara,
    aviz fraierilor cu cioc,
    boii valabili la 1’000 euri/mp.

  16. bai frate aceeasi poveste si in alte tari(ca si cu rachetele cazute in Polonia).
    toti sunteti obsedati sa gasiti vinovati si nu sa impiedicati fenomenul=> trece emotia de moment si de la capat,aceleasi greseli derivate din acelasi fenomen !
    gasiti solutii turcilor, nu vinovati!
    l=ati prins pe ala OK ,s-au reconstruit blocurile si au inviat aia?
    omenirea trebuie sa caute solutii si la probleme cu probabilitate mica de intamplare => ex inca veo cometa care trece ca baloanele(deci oi vrajeala ori nu => nu sunteti in stare sa gasiti niste baloane chinezesti si vreti sa cred ca detectati comete in coliziune cu Pamantul? cand vine una serioasa sa nu mai conteze cine e vinovat?)
    exact si in politica e egal … devenim consumatori (Darwin spunea ,in teoria evolutiei, ca omul s-a desprins din ramura „maimuta” prin transformarea din culegator in producator ; azi ce ne face UE ? redevenim consumatorii lor si distrugem economia si cautam vinovati alti 30 ani?????)
    🙂

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.