La prima ninsoare, din nou probleme

UPDATE Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că duminică dimineață că se intervine în 13 localităţi din judeţele Buzău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Prahova, Tulcea, şi Teleorman, dar şi Municipiul Bucureşti pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice.

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 13 localităţi din 7 judeţe (Buzău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Prahova, Tulcea, şi Teleorman) şi municipiul Bucureşti, unde se intervine pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru degajarea unor elemente de construcţie de la 1 imobil, a 27 copaci şi 1 stâlp de electricitate căzuţi pe carosabil, fiind avariate 10 autoturisme, cât şi pentru evacuarea apei din 8 curţi şi un beci”, a informat DSU.

Potrivit sursei citate, circulaţia rutieră este blocată din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil pe 3 drumuri naţionale: DN 22/Constanţa, DN 2A/Constanţa şi DN 22A/Constanţa.

Totodată, din cauza vântului puternic au fost suspendate manevrele în toate porturile din judeţul Constanţa, cât şi în Bara Sulina din judeţul Tulcea.

Circulaţia rutieră a fost închisă pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, tronsonul kilometric 35 -144, între localităţile Fundulea şi Feteşti, a informat, duminică dimineață, Centrul Infotrafic.

CONSTANȚA

Conform unei ultime centralizări făcute de ISU, sunt înzăpezite în diferite zone 35 de autoturisme, patru microbuze, două autocare, o autocisternă, fiind vorba de 215 persoane care au nevoie de ajutor.

Un număr de 36 de copaci s-au prăbuşit, 12 autoturisme au fost avariate, o stradă – inundată, patru stâlpi de electricitate doborâţi, precum şi patru acoperişuri.

Numărul localităţilor fără electricitate a crescut la 59, iar nealimentate cu apă sunt zece localităţi.

Un număr de 24 de trenuri sunt anulate.

Toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa au fost închise traficului rutier, duminică, din cauza ninsorii şi a viscolului, a anunţat Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”.

BUCUREȘTI

Şase autoturisme au fost avariate şi 12 copaci au căzut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Bucureşti, din cauza vremii nefavorabile, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Pompierii au gestionat 12 intervenţii în Bucureşti, până la ora 6,00, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate pe durata avertizării de codul galben.

GIURGIU

În Giurgiu, „cele mai multe intervenţii au fost înregistrate în municipiu, acolo unde mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină. Astfel, pe şoseaua Bucureşti din municipiul Giurgiu, doi copaci au căzut peste cinci autoturisme parcate, iar pe strada Tineretului din municipiul Giurgiu, trei copaci au căzut peste 13 autoturisme. Totodată, pompierii giurgiuveni au fost solicitaţi şi pentru evacuarea apei din precipitaţii din beciul unei case, pe strada Dunării din municipiul Giurgiu’, precizează  ISU Giurgiu.

Traficul aerian pe aeroporturile Capitalei se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo, şi nu se înregistrează întârzieri, cu excepţia celor generate de necesitatea degivrării aeronavei (la decolare), care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor.”, se precizează în comunicatul CNAB.

Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene.

Conform CNAB, se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare.

Meteorologii au prelungit codul roşu de viscol până la ora 16.00 în Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila. O avertizare cod portocaliu de viscol este valabilă până la ora 20.00 în estul şi nord-estul Munteniei, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei, precum şi Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Inițial, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţa, două avertizări meteo Cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi.

Potrivit ANM, până la ora 10:00, în judeţele menţionate se vor semnala viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95 -100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă spre zero.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Titlul este in concordanta cu stilul adoptat de majoritatea stiristelor de la canlele TV dinziua de astazi, toata lumea adopta stilul de panica si cauta responsabili la deranjul provocat de capriciile vremii.
    De cand au aparut pe aceasta planeta, vetuitoarele au invatat ca natura isi are legile ei si in caz de furtuna, cutremur, viscol, inundatii sau alte cataclisme singurul gest cre trebuie sa-l faci este sa te adapostesti si sa nu te expui pericolelor.
    in cazul oamenilor au aparut si persoane care au cautat vinovati pentru dezlantuirile naturii si au inventat vanatoarea de vrajitoare.
    Astazi cand tehnologia ne permite sa anticipam unele pericole, vinovatii pentru producerea unor accidente sint insusi persoanele care ignora avertismentele. In cazul lor functioneaza legea naturii, SELECTIA NATURALA.

  2. Aloooo neo marxistii, parca era incalzire globala ! A venit iarna ???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.