Bisericile s-au înghesuit la panouri fotovoltaice

Un număr de 875 de solicitanţi unităţi de cult s-au înscris marţi în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, informează Administraţia Fondului pentru Mediu.

Bugetul de 17,5 milioane de lei alocat unităţilor de cult a fost rezervat integral.

„Astăzi (marţi, n.r.) s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităţilor de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanţi, şi anume, unităţile de cult, care astăzi şi-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program. Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice şi a unităţilor de cult, însumează solicitări de finanţare în valoare de 1.750.000.000 de lei pentru instalarea a 87.500 de noi capacităţi de producere a energiei electrice cu sprijin financiar de la Administraţia Fondului pentru Mediu”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Prin programul Casa Verde Fotovoltaice beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3 kW.

Unităţile de cult din toată ţara se vor putea înscrie în aplicaţia informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice începând de marţi dimineaţa, de la ora 10:00, informa anterior Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” dedicat persoanelor fizice s-a încheiat în 22 iunie.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

17 Comentarii

  1. Cate zile e soare in Romania??? Iarna nu este. Bisericile sunt cladiri de arta …nu le poti strica aspectul.
    Satana lucreaza folosind banul…care corupe.

    • Pai preotii si BOR sunt singurii care construiesc ceva in tara asta de 33 de ani. Plus aia cu mall-urile. In loc sa vedem cum de preotii reusesc sa faca atatea biserici in timp ce restul de babuini stau pe craci si molfaie banane pana cade craca sub ei ne napustim isterici cu „domneeee….preotii astia nu se mai satura sa faca biserici …si din banii mei domneeeee…!” Cand de fapt bisericile se fac din bani donati.

  2. Ei,na..De ce n-ar lua țeapă și ei,..doar mafia in sutana haurita nu are banii suficienti la atitea imobile jefuite…

  3. Și din „înscrierea” asta, mă refer la persoanele fizice, s-a făcut o mare bișnițarie !

  4. Marele Urs Austro-Uungaria, adica bozgorii care erau/sunt slugile austriecilor/sionistilor, au jefuit Transilvania vreme de secole inclusiv ultimii 33 de ani. Ati palmat un tezaur si sute de imobile asa ca, tu nu ai dreptul sa comentezi la asta pentru ca esti in conflict de interese. Un talhar nu poate critica un alt talhar.. te umfla rasu’ bre

  5. „solicitanţi unităţi de cult”

    -nu a spus ca ortodocsii,
    nu ai decat sa te duci la aia cu icoane pe acoperish!

  6. nemernici, cum sa dai popilor separat, tocmai miliardarii astia nu au bani?
    Sa ne spuna guvernul asta DEMOCRAT, care este averea totala a BOR?
    Eu cred ca depaseste Petromul!

  7. Vai,cum se poate.Nu se tem si de fotovoltaice cum se tem de 5 G.Sa nu spun ca deja au antene 5 G,dar la slujbe ii prosteste pe enoriasi ca totul e de la diavol.Al naibii popo ipocriti si profitori.Sigur statul le faciliteaza proiectele,ca doar suntem stat laici, nu?

  8. Dacă puneți oglinzi pe biserici, mi se pare normal ca Domnul să-și îndrepte atenția asupra lor. Deci, consumul de electricitate la biserici va fi o glumă față de atunci când îl plăteam noi toți de la buget.

  9. De n-ai știut,. De fapt o faci din banii tăi, iar pe urmă se decontează factura,. la data cînd vor fi bani,. Iar bani mereu nu sunt, doar se știe..

  10. Popia din Romania, gandeste la fapte executate dar sfaturi umilitoare enoriasilor. Au uitat ca biserica nu este eterna, e cladita din lemn si doar viata enoriasului conteaza, religia e partenerul de viata al sufletului si nu biserica-cladirea monstru intalnita la orice pas ca numar, aproape cate sedii de jocuri pacanele sau farmacii la nivel de Romania. Cu ce ajuta cladirile confortabile cu termopane, trepte din mozaic la intrare, capele suflate cu aur, incalzire cu panouri voltaice, nonstop finantari din bugetul local si al statului, masini confortabile, in viitor avion personal pe nesimtire popilor la viata cetatenilor enoriasi? Cu nimic! Stat in stat dependente de sponsorizari grase din bugetele din Romania cum sunt majoritatea entitatilor din Romania. Si ce legaturi stranse intre popi si restul entitatilor care ii ajuta la escrocherii!

  11. Dragilor biserica ar trebui sa se ocupe de sufletele si credinta oamenilor, exclusiv, nu sa faca business-uri!
    Respect pentru biserica simpla, umila si profunda propovaduita de Hristos!
    Vedem insa cum de modernize si tehnologizare nu scapa nici biserica „sacrul”, ultimul bastion luat cu asalt de societatea consumeristica!
    Votovoltaice pe clopotnita, asta ne lipsea! Mai ridicoli de atat, putem fi?
    PS: Ca din intamplare, Dl Bolos de la dezvoltare, fonduri europene e de meserie…preot!

  12. Multa lume redusa in gandire. Daca o biserica castiga proiectul nu inseamna ca pune panourile pe biserica sau clopotnita. Bisericile, mai ale manastirile au si alte tipuri de cladiri in care locuiesc maicutele si preotii, iar bisericile, in general au si teren. 10 panouri le pui usor pe o bucatica de teren.

  13. Stim ca bisericile au muulte terenuri si casoaie dar nu erea mai nimerit ca panourile sa fie date unor scoli, spotale, internate?
    Stii matale cati lei se dau pe zi pentru masa din spital? Este mai nimerit sa platim burtosii de popi? Au atatea investitii, sa se intretina singuri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.