Blaga: Cătălin Predoiu, posibil candidat la prezidenţiale

Pedeliştii a pus ţara la cale sâmbătă, la Baia Mare. Descendenţii lui Băsescu s-au întâlnit ca să discute cum îşi fac ei „guvern din umbră”, dar şi să stabilească ce vor face în privinţa alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

Blaga a transmis deja primele mesaje în acest sens, dând semnalul reapropierii de Traian Băsescu sau cel puţin de noul său partid.

Vasile Blaga a declarat că în PDL toţi cei peste 300.000 de membri ai partidului vor vota pentru a desemna candidatul partidului la prezidențiale și nu a exclus nici o candidatură comună din partea „dreptei” la prezidențiale, „dreaptă” în care s-a poziționat și Băsescu cu noul său partid.

„Am decis ca alegerea candidatului PDL la Preşedinţie să fie făcută de toţi cei peste 300.000 de membri de partid, nu prin electori, nu de aleşii locali, ci de toţi membrii”, a susţinut Blaga. Acelaşi Blaga însă, care mimează sau nu democraţia, ştie însă şi cine ar putea fi candidatul PDL, asta înainte de a consulta toţi membri partidului. 

Întrebat cine ar putea fi posibilul candidat pentru funcţia de preşedinte, Vasile Blaga a avansat numele prim-vicepreşedintelui PDL Cătălin Predoiu.

„Desigur, competiţia în partid e deschisă, avem multă democraţie în partid. Dar alegerea unui candidat care ar putea intra în competiţie pentru funcţia de preşedinte al României va fi luată abia după consultarea celor peste 300.000 de membri. Unul dintre numele spre care ne orientăm e Cătălin Predoiu, dar pot veni şi alte nume în competiţie”, a spus Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

Blaga şi-a manifestat disponibilitatea ca PDL să colaboreze, după alegerile europarlamentare din 2014, cu celelalte partide politice de „centru-dreapta”, pentru a găsi „cea mai bună formulă” pentru alegerile prezidenţiale.

„Noi suntem deschişi cu celelalte formaţiuni de centru dreapta, de dreapta, să găsim cea mai bună formulă pentru prezidenţiale”, a spus Blaga, un mesaj similar fiind transmis şi de Udrea.

Udrea a declarat, sâmbătă, la Baia Mare, că „se gândeşte” ca în interiorul PDL să se ia decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie.

„Mă gândesc ca în interiorul PDL să luăm decizia de a iniţia o construcţie politică de centru dreapta care să aibă un singur candidat la Preşedinţie”, a afirmat Udrea, înainte de Colegiul Director al PDL, care s-a întrunist sâmbătă. Din „dreapta” reunificată pe care o doreşte Udrea şi mai nou Blaga ar urma să facă parte şi partidul lui Băsescu, Mişcarea Populară, care să susțină un singur candidat la prezidențiale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.