Blejnar, din nou la DNA

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat miercuri dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el urmând să ia la cunoştinţă de rezultatele unei expertize efectuată în dosarul în care este cercetat penal pentru o evaziune fiscală de 15 milioane euro.

Potrivit DNA, în perioada mai 2011- iulie 2012, Sorin Blejnar, fost şef al ANAF, a acordat sprijin unui grup infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Update: La ieşirea din sedul DNA, unde a stat aproximativ o oră, Sorin Blejnar a reafirmat că nu are legătură cu gruparea de evazionişti.

Blejnar a vorbit şi despre fostul său şef de cabinet Codruţ Marta, cercetat alături de el în acest dosar, spunând că acesta nu fuge de procurori, ci este posibil să fi fost răpit sau ucis, însă a subliniat că acest lucru poate fi stabilit doar de anchetatori.

El a precizat că speră să nu fie adevărate aceste suspiciuni, dar atunci când dispariţia unui om este anchetată de Secţia de urmărire criminalistică, „te gândeşti la orice”.

„Era în România când a dispărut”, a mai spus Blejnar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.