BNR își face Comitet de Plăți

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a hotărât înființarea unui Comitet de Plăți, anunță un comunicat al băncii centrale.

Structura are rol consultativ și sprijină CA al BNR în îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin cu privire la promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți și a instrumentelor de plată din România, precum și a celor legate de autorizarea și supravegherea serviciilor și a instrumentelor de plată.

Obiectivele Comitetului sunt următoarele: identificarea măsurilor necesare pentru consolidarea pieței plăților de retail și dezvoltarea unei piețe integrate a plăților; formularea de propuneri de măsuri în vederea sprijinirii dezvoltării pieței plăților, inclusiv pentru creșterea gradului de siguranță al plăților și menținerea încrederii utilizatorilor în instrumentele și serviciile de plată; monitorizarea progreselor tehnologice și a evoluției pieței în domeniul serviciilor de plată la nivel național; stabilirea de strategii în domeniul plăților cu luarea în considerare a impactului reglementărilor europene, internaționale și naționale în materie de plăți la nivelul pieței plăților din România; identificarea barierelor care limitează creșterea gradului de incluziune financiară, din perspectiva serviciilor de plată, a instrumentelor utilizate și a costurilor aferente acestora; facilitarea unei strânse cooperări între părțile implicate în furnizarea de servicii și instrumente de plată.

În funcție de subiectele dezbătute, la ședințele Comitetului pot fi invitați reprezentanți ai prestatorilor de servicii de plată din România, inclusiv ai companiilor de tip FinTech și ai mediului de afaceri, autorități ale administrației publice centrale, precum și alte entități cu atribuții relevante în domeniul plăților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Wow, cum o fi lucrat BNR-ul pănă acum, de acum vor urma aceleași ‘ajustări’, numiți-le creșteri, ale politicii monetare, Robor și stabilitatea (artificială) a cursului valutar.

  2. Mai platim cheltuieli de depozitare pentru aurul dus la londra sau l-a adus acasa

  3. BNR e stat in stat. In statul BNR scrie ca este institutie independenta si isi tine contabilitatea dupa propriile reguli! Independenta fata de cine? De Parlament? De Presedentie? De Guvern sau de Justitie?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.