Bodog a rămas fără imunitate

Senatul a acceptat, miercuri, solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, care ar fi acționat ca o consilieră să-și ia salariul, deși nu s-a prezentat la serviciu.

Decizia a fost luată cu 98 de voturi „pentru”, 24 „împotrivă” și o abținere.

„Nu vă voi cere să votați împotriva solicitării de cercetare a mea, pentru că nu am nimic de ascuns. Întotdeauna am răspuns invitațiilor și nu e prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu mi-e frică de Justiție și am încredere în Justiția din România. Ceea ce se întâmplă acum este definiție de caz pentru motivul pentru care în Contituția României este prevăzută iunitatea parlamentarilor. (…) Știu că decizia este una politică, însă cred că Senatul și românii au dreptul să știe. Fiecare ditre noi răspundem în fața lui Dumnezeu, răpundem în fața Justiției și răspudem în fața oamenilor. Imunitatea nu este un privilegiu, ci garanția că un ministru să-și poată exercita în mod liber mandatul”, a spus în plen Florian Bodog.
La rândul său, senatorul PSD Lucian Romașcanu a anunțat că și social-democrații votează în favoarea cererii DNA.

DNA a cerut din nou aprobarea Senatului pentru începerea urmăririi penale pe numele lui fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, care ar fi acționat ca o consilieră să-și ia salariul, deși nu s-a prezentat la serviciu. În 2019 Senatul a respins o cerere similară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Art. 72 – Imunitatea parlamentară
    (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
    (2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

    Pentru prostii #rezid care au impresia ca imunitatea chiar exista… Parlamentarii pot fi cercetati/judecati/condamnati chiar daca nu este ridicata imunitatea (vezi cazul Dragnea, Rosca Stanescu, Dobritoiu, Thuma Hubert, Cozmanciuc, etc). Doar presedintele nu poate fi anchetat/judecat in timpul mandatului. Daca maine Plavannis omoara pe cineva nu poate fi trimis in judecata cat timp este prezident.

  2. Stau si ma intreb cum de nu l-au impuscat inca…fara nici un fel de judecata….asa abatere…asa prejudiciu….
    Ce-au pazit pana acum dragu, scintei si alte gunoaie de prin senat…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.