„Cadoul” lui Putin pentru Dodon

Republica Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică, a anunțat președintele moldovean Igor Dodon după o ședință a șefilor de stat a aceste organizații, desfășurată la Soci, relatează Cotidianul.md.

Potrivit lui Igor Dodon, propunerea ca Republica Moldova să obțină acest statut i-ar fi aparținut chiar președintelui rus, Vladimir Putin, fiind susținută „unanim” și de președintele belarus  Alexander Lukașenko, președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, președintele Kîrgîzstanului, Sooronbay Jeenbekov, dar și primul-ministrul Armeniei, Nikol Pașinyan.

„După anunțarea acestei decizii, am ținut un discurs la ședința Consiliului eurasiatic economic suprem și le-am mulțumit șefilor statelor-partenere pentru încredere. Totodată, am subliniat că cooperarea și mai strînsă a Moldovei cu Uniunea Economică Eurasiatică este solicitarea majorității cetățenilor noștri și drept interes național obiectiv”, a precizat Igor Dodon.

În opinia președintelui „obținerea statutului de observator ne va permite să colaborăm cu mai mult succes cu țările UEE în domeniul comerțului, agriculturii, industriei, IT, economiei digitale și în multe alte sfere economice”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

    • Sa traiti ca in Kîrgîzstan, asta e dorinta voastra, idealul vostru. N-aveti decat.

    • De unde stii tu? Esti si tu „expert” din ala care le stie pe toate si nu face nimic?

  1. Cam ce vroiati sa faca Dodon asta? dupa cate stiti Moldova este saraca,corupta si nimeni nu a vrut sa-i ajute in termeni reali,promisiuni si ceva gaz nu le imbunatateste situatia.Este o lupta interna la ei ptr. putere si oamenii sufera.A ales calea de mijloc,relatii economice cu vecinii si in viitor cu Asia ptr. ca inainte de tractoare ai nevoie de lopeti.Atata pot ei la ora actuala,abia incep cu abecedarul si pana sa ajunga sa-si vanda pamantul,agricultura,padurile la straini mai dureaza.Cum ramane cu fratii nostri de peste Prut? in loc sa criticati mai bine va uitati in ograda voastra,ati pierdut toate atuurile cand le-ati intors spatele dupa anii 90 sa va reintregiti tara (nu intram in istorie).Voi chiar credeti ca moldovenii (jumatate rusi) nu vad ce inseamna aderarea la porcaria aia de comunitate? au vazut rezultatele in Romania si cu exceptia unor politicieni,nimeni nu vrea sa faca pasul sa devina sclavii Bruxelului.

    • Rusii nu sint nici pe departe jumatate in Republica Moldova. Nu sint nici macar in asa zisa Republica Moldoveneasca Nistreana. Sint insa minoritatea dominanta, fiind sustinuti sa-si faca de cap de Rusia. Ei isi dau mina cu ucrainenii si oricine altii pentru a-i tine sub cizma pe autohtoni, pe care nu are nimeni cine sa-i ajute. Nu noi le-am intors spatele in anii ’90 ci pur si simplu lor le-a fost frica de unire. Aveau si de ce. Pe Nistru stationa (si stationeaza) o armata rusa. La Malta, nu de unire s-a vorbit iar Romania nu a fost in stare sa-si cumpere unirea asa cum a facut Germania.

  2. viermii ciumei să se încuibeze-n cărnurile cenzorilor bandiți , vânduți şi criminali
    … şi să-i prefacă-n putregăi

  3. viermii ciumei să se încuibeze-n cărnurile cenzorilor bandiți , vânduți şi
    criminali

    … şi să-i prefacă-n putregăi

  4. Cu alte cuvinte, Imperiul Rus se reface cu binecuvintarea Occidentului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.