Ce mai aruncă românii în lacuri și nu numai

Un delfin mort, cărucioare de cumpărături, trotinete electrice sau lăzi de băuturi. Asta au găsit voluntarii în apele din Constanța în campania „Turism fără deșeuri”, lansată de Ziua Mediului.

De Ziua Mediului a fost lansată la Constanța campania națională „Turism fără deșeuri”, prin care organizatorii invită turiștii și locuitorii orașelor să se alăture unei călătorii pentru o Românie mai verde și mai curată. Prin această campanie, voluntari din toate colțurile țării vor curăța deșeurile aruncate în mod iresponsabil în mijlocul naturii și vor reda farmecul celor mai frumoase zone turistice din România.

Campania a debutat la Constanța, pe 5-6 iunie, cu două evenimente inedite de ecologizare, pe Lacul Tăbăcăriei și în zona Digului Pescăriei. În următoarea perioadă, campania va ajunge în următoarele destinații: Transfăgărășan (11 iunie), Cheile Turzii (18 iunie) și Valea Prahovei (25 iunie). Orice persoană dornică să participe la unul dintre evenimente o poate face completând următorul formular: https://forms.gle/naev3ZKxSZuyv4xbA

În cadrul evenimentelor de la Constanța, 246 de voluntari, atât constănțeni, cât și turiști, s-au înarmat cu bărci, caiace, mincioguri, clești, saci, dar și cu mult entuziasm și au curățat apele Lacului Tăbăcăriei, sufocate de gunoaie, dar și deșeurile acumulate între stabilopozii din zona Digului Pescărie.

80 dintre voluntarii prezenți la cele două evenimente sunt angajați Kaufland România, veniți din toate colțurile țării special pentru a da un exemplu turiștilor care urmează să vină pe malul mării în acest an și pentru a pregăti litoralul pentru sezonul estival. În total, au fost colectați 345 saci de deșeuri, însumând 3.160 kg (1.220 kg deșeuri reciclabile, 1.860 kg deșeuri menajere), în cadrul evenimentelor, atât pe lacul care se întinde pe o suprafață de 99 ha, cât și de pe malurile acestuia, din parc, dar și dintre stabilopozi. De asemenea, în zona Digului Pescărie, echipa de voluntari a găsit un delfin mort, în stare avansată de descompunere, iar autoritățile au fost alertate cu privire la acest fapt.

Organizatorii trag un semnal de alarmă privind situația Lacului Tăbăcăriei, devenit în ultimii ani o expresie a nepăsării și degradării, în ciuda mesajelor transmise către populație. Mormane de deșeuri zac atât pe aleile și în spațiile verzi ale parcului, cât și pe luciul apei sau depozitate pe fundul lacului. Deși acest lac este de o frumusețe aparte, fiind locuit de lebede, vidre, pelicani, rațe sălbatice și alte specii, acestea sunt nevoite să trăiască printre pet-uri, ambalaje de dulciuri și semințe, pungi, bidoane și alte gunoaie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. un popor saracit si lasat fara educatie paaas-cuuu-paaaas. s-a lucrat intens la asta si s-a reusit. 32 de ani de distrugere atat a societatii romanesti cat si a Tarii.

  2. Au ascuns urmele sa nu fie prinsi dupa ce au transferat fetite in iouropa la produs bani negri ca e liber prin lege la consum in Romania.

  3. Si daca titlul se intitula „ce se mai arunca prin lacurile noastre”,sau „ce gunoaie se mai gasesc prin lacuri”, nu era suficient? Trebuia sa se specifice expres ROMANII ??Autodefaimarea propriului popor a ajuns la moda si in presa si la Tv.

  4. Ma gândeam că rumânii au aruncat gunoaiele din parliament!!..

  5. –COMENTĂM,NE ACUZĂM/MAI NIMIC NU REZOLVĂM // De ce nu există un serviciu al Statului cu sarcini precise în PROTECȚIA MEDIULUI–?CĂ FRICA PĂZEȘTE PEPENII!—-DA SE POATE VORBI DE „STAT ROMÂN”ÎN ROMÂNIA?

  6. Asa ,ca bine zici mosule,ce mai aruncă românii în lacuri și nu numai? Chiar vreau sa imi notez

  7. Cred ca ar fi fain-frumos sa fie luatzi la raspundere shi cei ce ishi pot inpacheta produsele numai in PLASTIC! Shi alte dulcegarii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.