Campanie de comunicare pe bani buni despre calitatea aerului

Primăria Capitalei anunţă pe SEAP un concurs de soluţii pentru o campanie de comunicare şi conştientizare în domeniul calităţii aerului.

Concurenţii vor trebui să propună: un nume de campanie; un logo; kit media care să includă texte de prezentare, foto, afişe, grafică, bannere; script pentru spot audio; script pentru spot video; grafică pentru site.

În urma concursului de soluţii nu se vor acorda premii. Participantului desemnat câştigător i se va atribui contractul de achiziţie publică, iar acesta va include servicii de creaţie, producţie şi difuzarea social-media. Devizul va fi defalcat pe componentele creaţie, producţie şi difuzare social-media şi nu trebuie să depăşească 838.325 lei, fără TVA.

Conform regulamentului concursului, Primăria Capitalei îşi propune prin această campanie de comunicare şi conştientizare să crească gradul de acces al cetăţenilor la informaţia privind calitatea aerului din oraş, respectiv la informaţiile privind influenţa negativă a poluanţilor asupra sănătăţii umane.

„Prin concursul de soluţii organizat de Primăria Municipiului Bucureşti se urmăreşte selectarea celei mai bune propuneri pentru dezvoltarea branding-ului, respectiv: alegere nume campanie, manualul de identitate vizuală şi a elementelor de creaţie de tip logo, spot video – audio pentru TV, radio, on-line şi afişaj outdoor aferente campaniei de comunicare şi conştientizare, astfel încât aceasta să fie unitară, constantă şi uşor de recunoscut. Prin concursul de soluţii se urmăreşte alegerea celei mai bune propuneri pentru campanie, astfel încât aceasta să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni şi să genereze interes pentru subiectul ‘calitatea aerului’ în capitală şi să determine modificarea comportamentului acestora prin raportare la activităţile cu impact asupra calităţii aerului”, se explică în anunţ.

Conform acestuia, dezvoltarea urbanistică a Capitalei şi dinamica socio-economică a ultimilor ani, însoţită de creşterea considerabilă a transportului urban de toate categoriile, impune municipalităţii acţiuni „care să contribuie la asigurarea unor condiţii de viaţă optime cetăţenilor” în perspectiva îndeplinirii obiectivelor de calitate a aerului.

„Creşterea accentuată a parcului auto, caracteristicile traficului rutier, precum şi preferinţa utilizatorilor pentru anumite tipuri de mobilitate, contribuie la detaşarea evidentă a traficului rutier ca sursă principală de poluare a aerului în municipiul Bucureşti prin emisiile de poluanţi şi gazele cu efect de seră, precum: dioxid de carbon, monoxid de carbon, oxizi de azot, oxizi de sulf, particule în suspensie (PM10, PM2,5 şi particule ultrafine), plumb, compuşi organici volatili etc”, indică documentul.

Membrii juriului nu vor fi remuneraţi de către Primărie. Aceştia vor fi: Andrei Borţun – The Institute, Ana Mircioagă – Fundaţia Comunitară Bucureşti, Ionica Brâulete – Direcţia de Mediu, Carmen Prodan – Direcţia de Mediu, Daniel Gorgonaru – Direcţia de Presă.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 5%, componenta de creaţie 75%, metodologia de implementare a contractului 20%.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 17 aprilie.

Participanţii la concurs pot fi persoane juridice cu capacitatea profesională de a realiza activităţile ce fac obiectul contractului. În cazul unei forme de asociere temporară, liderul acesteia va înscrie proiectul în concurs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Zboară avioanele, zboară peste Bucuresti de când a început războiul.

  2. Cat de eficiente au fost fotografiile de pe pachetele de tigari, cu niste plamani anonimi, impersonali, facuti praf de la fumat? Poate niste fotografii cu un copil ajuns in ultimul stadiu de cancer pulmonar? Cred ca nici macar asa ceva nu i-ar misca prea mult pe cei care sunt neoameni. Eu as da cacalaul ala de bani victimelor terorii aeriene. Oricum, cineva trebuie sa ofere reparatii celor care sunt terorizati si imbolnaviti de dementa asta motorizata. Sau am putea lasa situatia pe mana Karmei…

  3. Dacă n-o scoateți p-aiacu „gaze cu efect de seră” s-ar putea să nu fiți luați în serios.Și dacă tot o dați cu projectele astea țâfnos oihrropene, puneți și baloane meteo într-o zi de vară până-n seară să ia eșantioane din siajul avioanelor de-nălbesc cerul și dați-ne și nouă o informație-două despre tonele de pulberi pe care le aruncă la groapa de gunoi de la 9km deasupra capitalei de unde distribuie otrăvuri pentru plămânii locuitorilor. Până atunci, plantați garduri vii înalte și dese pe marginea trotuarelor unde plasați pulverizatoare de apă.Ajută. Mult. Mult mai mult decât cotcodăceala climatistă.De altele cum ar fi limitarea motoarelor și greutăților mari pe suprafața capitalei și prime pentru „prima mașină (bicicletă)electrică cu două locuri) și parcare acoperită la periferie pentru că să nu mai umpli orașul de table care zac mai mult decât merg.Dar ce trăncănesc eu p-acilea ține de realitate, nu de”studii de fezabilitate” și alte”proiecte” ce nu produc nici cât să acopere costul hârtiei pe care au fost scrise.

  4. big time sikkkkttttirrr! romanii sa se uite pe cer sa vada avioane care survoleaza deasupra oraselor (NU AU VOIE) SI LASA DARE LUUUNGI CARE SE LATESC SI RAMAN PE CER, APOI COBOARA LA SOL: OTRAVA! deseurile sunt arse in afara oraselor, la greu, in timp ce securistii magioti ai gunoaielor IMPORTA GUNOAIE LA GREU! INVENTATORII MASINILOR DE TOPIT GUNOAIELE AU PLECAT DE AICI CU TOT CU INVENTII PENTRU CA MAFIOTII SHPAGARI DE LA MEDIU, KABA-N-LABA CU SECURITII GUNOIERI, NU-SI MAI UMFLAU CONTURILE! TREZITI-VA BHAI ODATA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.