Când lovește la noi varianta Delta – Estimarea lui Andrei Baciu

Vorbim de 6-7-8 săptămâni în care am putea să nu avem probleme din cauza variantei Delta, a declarat, vineri seara, la Digi24, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Varianta delta „se răspândește foarte repede, aceasta este principala caracteristică ce o diferențiază de tulpinile precedente. Estimăm că avem în continuare în România o fereastră de oportunitate de câteva săptămâni în care putem să accelerăm pregătirile, să ne găsească apariția unui eventual val 4 cât mai pregătiți cu putință”, a spus Andrei Baciu, precizând că este vorba cu precădere de accelerarea vaccinării, pentru că pregătirile și aranjamentele la nivelul infrastructurii spitalicești nu mai reprezintă o chestiune atât de sofisticată, existând deja precedente.

„Mai sunt câteva săptămâni, inclusiv pe estimările și pe predicțiile pe care le avem de la INSP și dacă ne uităm în alte părți. Spre exemplu, în UK, la începutul lunii mai erau foarte puține cazuri cu această variantă Delta și a ajuns în mai puțin de două luni să câștige foarte mult teren și să ducă la amplificarea numărului de cazuri. Deci, vorbim de 6-7-8 săptămâni în care am putea să nu avem probleme din cauza variantei Delta, dacă ne uităm și la ce se întâmplă în alte părți la nivel european. Vedem Anglia, Portugalia, Spania”, a spus Andrei Baciu.

Întrebat dacă septembrie ar putea fi luna critică, Andrei Baciu a estimat că poate să fie un moment dificil, dar a îndemnat din nou să ne uităm la exemplul Angliei, al Spaniei, Portugaliei, țările central și vest-europene. Aici, chiar dacă este un procent mare de populație vaccinată, există totuși un număr important de cazuri. Însă avantajul unei rate mari de vaccinare este că nu ai fatalități, nu ai decese. În Anglia, de exemplu, sunt câteva zeci de decese pe zi între zeci de mii de cazuri noi, a subliniat Andrei Baciu. „Lucrul ăsta îl transformă într-o paradigmă de sezon gripal, deci nu pune presiune pe sistemul de sănătate, nu pune presiune pe societate și atunci viața revine ușor-ușor la normalitate. Că va fi septembrie – și felul în care va fi acest val ține foarte mult de rata de vaccinare – sunt chestiuni pe care le putem face și chestiuni pe care nu le putem face”, a declarat Andrei Baciu, unul dintre coordonatorii campaniei naționale de  vaccinare.

Întrebat ce vor face autoritățile ca în acest interval de timp să crească ritmul vaccinării, secretarul de stat a spus că lupta se duce în mediul rural, pentru că în mediul urban mare, comunitățile au deja un grad ridicat de imunizare. „Este un scut de protecție împotriva emergenței unui nou val”, a comentat Andrei Baciu. „Problematică rămâne însă în continuare abordarea în mediul rural, unde există în continuare un număr important de localități care nu au inițiat demersuri de vaccinare”, a recunoscut oficialul.

El a estimat la 25-30 la sută localitățile rurale din România în care nu s-a inițiat nicio activitate de vaccinare, iar fără implicarea autorităților locale „n-ai cum, efectiv, să creezi un acces rapid și să faci din vaccinare o soluție ușoară”, fie că este vorba de înființarea unui centru de vaccinare, fie de o echipă mobilă de vaccinare, a spus Andrei Baciu.

Volume 0%

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

24 de Comentarii

  1. La cât se imbulmăceste nerodul spre mare si granițe,paranghelii cântate si imbulzeală maximă, vine si valuluitraian peste români!!!

  2. Marsh bai la psihiatrie de te trateaza! Esti grav bolnav si ii virusezi si pe restul cetatenilor sanatosi din Romania! Aloooo!, 112!, medicamente pentru terorizanti! Urgent!

  3. Daca pe Piata ar aparea ” Dispozitive de producere si transmitere a virusurilor ” , absolut cu siguranta Guvernul le-ar cumpara rapid pe toate si le-ar distribui amploaiatilor , ziaristilor de la DIGI-TV , PRO-TV Adevarul si EvZ .
    iar acest Baciu ar avea cite unul in fiecare buzunar …..

  4. valu de cazuri?!
    -ce-ar fi sa-ti inceapa valu de necaz-n familie,
    mai prevestitorule?

  5. Nu mai fă previziuni Andrei, nu te izmeni, ( izmeni=a te schimba, fără legatură cu reclama la boxeri). Nu mai plânge Andrei, nu ne plicisi.

  6. Gigolo de la minister si-a bagat un deshti in nas si a aflat cand vine Delta peste noi. Dobitocul a dat de gol haita de la putere, care se pregateste sa ne inchida iarasi in cotet. V-am spus eu ca dupa ce se termina cu fotbalul, vacantele gusatilor si untoldurile, ne ia gaia. A mai venit si Kiriakizda si a latrat indicatii pretioase de la UE, asa ca pregatiti-va!

  7. Medicii nu isi mai au menirea lor de a trata si vindeca oamenii, acum sunt „eroi” falsi din prima linie unde mor mai multi oameni de malpraxis si au devenit prezicatori ca mama omida! Ce rusine! In loc sa trateze si sa vindece, inoculeaza frica si vaccinuri!

  8. cand ajunge la noi varianta delta?atunci cand se intorc ”inteligentii” de romani din concediile din Grecia,de parca nu puteau,macar in perioada asta,sa stea naibii in tara!ar trebui testati si carantinati toti cei care vin din strainatate,in perioada asta!

  9. Sa-mi bag bocancii in dintii cabalini ai prostovanului cu rictus debil. Animalele teroriste din Guvernul PNL_USRI doar executa tontoroiul globalist !

  10. Bai frustratule ti-e ciuda ca nu poti merge si tu in vacanta? Bai papagalule sa vii si sa pleci, respecti niste reguli(controale) pe care tu sigur nu le indeplinesti!

  11. Din ciclul: ce a mai recitat prostul globalistilor. Azi poezia: foaie verde de salcam, delta face baie-n grâu.
    Am inteles, de la Nicușor Dan ca centura DELTA este ruta ocolitoare pe care dorește s-o construiască la periferia Bucureștiului cu un ONG, din Republica Pasaricile cu pene curcubeice.

  12. Da cine-i Andrei Baciu? N-am auzit de el! Mă rog, cineva ne ceartă că mergem în concedii și aducem cu noi varianta țâșpe, poi din câte știu eu cazurile mai grave de covid sunt in strânsă legătură cu lipsa vitaminei D și imunitate scăzută, deci lipsa soarelui și o frică exagerata așa că dacă respecți nește reguli de igienă, distanțare etc e bine pentru om și un pic de soare, mare vacanță, așa că vă invităm și pe voi, bucurați-vă de libertate cât mai puteți!

  13. Marele Chilotar ajuns mama Omida a virusilor.O sti tabla inmultirii cu 7?

  14. E clar ce au de gand baietii pentru aceasta toamna. Definitivarea loviturii de stat mascata de plandemie. Dictatura pseudo-sanitara. Cresterea aberanta de preturi la utilitati. Si intr-un final, 1929 redivivus. Ca orice schema Ponzi, actualul sistem zis capitalist, dar de fapt de jaf de cumetrie, trebuie sa colapseze- si cei care conduc schema isi aleg cu grija momentul. Cu cat populatia e cu garda lasata si habar nu are de nimic, cu atat mai bine pentru ei, si cu atat mai devastatoare lovitura.
    Iar dupa tot acel haos creat, tot ei vin sa propuna „salvarea”…Un neocomunism cu fata umana: nu vei poseda nimic si vei fi fericit.

  15. E doar pregatirea psihologica pentru a intra inapoi la cotete in catteva saptamani,nu de florile marului au inceput sa apara in geam prin rotatie ,,eroii,,colaborationisti ai dictacturii medicale mangele.Bre,le curg balele dupa ,,stimulentele,,politrucilor si sa dea macel in bolnavii ,,cu alte comorbilitati,,dar trecuti in dreptul covidului pentru niste bani in plus.Mari hahalere,bre.Mari.Hei Siktir.Ps,dupa ce se termina porcaria asta pandemica cu siguranta ,,eroii,,vor avea parte de niste procese monstru la nivel mondial ca in 45,nici atunci ,,eroii,,mangele nu au scapat chit ca se ascundea dupa scuza ,,am urmat ordinele,,Fuhrerului si partidului nazist.Ghinion.

  16. tot ”bantuie” Pamantul asa ca au fost si vor mai fi viroze, gripe, pneumonii, hepatite, etc. Deci vor mai fi, deci sa ne rugam ca bolnavii se vor vindeca si nu vor fi ”ajutati” cu medicamente puternice sa…in Romania au fost declarate pozitiv peste un milion de cazuri, rata internarilor a fost de aprox 13.000 pacienti internati care au fost ”tinuti” cel putin 14 zile, dar au fost luni cu putine cazuri ca si acum, deci putem spune ca 20-30% au avut nevoie de asistenta medicala…oare in Romania intr-un an fara Covid cu 100.000 de paturi cate persoane sunt internate? Avem doua alternative sa traim ingroziti ca vine, val dupa val sau sa credem in organismul nostru ca poate rezista si sa nu ia virusul sau daca il ia sa faca o forma usoara. Daca priviti raportarile internationale cu toate cazurile din UK si alte tari unde pare ca a venit valul veti constata ca numarul cazurilor serioase grave nu mai sunt atat de multe ca in timpul celorlalte valuri. Deci aveti incredere in voi si va fi bine. Un exemplu UK are 422.115 cazuri la 14 zile si 551 cazuri serioase si grave https://news.google.com/covid19/map?hl=en-US&mid=%2Fm%2F02jx1&gl=US&ceid=US%3Aen https://www.worldometers.info/coronavirus/ Cand Romania a avut cele mai multe cazuri la 14 zile 116.000 la ATI erau peste 12.000 de cazuri, comparati acele vremuri si intelegeti singuri ce este acum.

  17. Al dracului virusul asta,cand e imbulzeala mai mare(campionat european ,sezonul de vacanta ) e molîu si prost,apoi se trezeste printr-o fereastra de 6-8 saptamani si atatcă ca un nesimtit.Oare Baciu asta mai are frati ? Ca pe noi ne considera neam cu ovinele,uitand că homo sapiens chiar prin denumire are un graunte de minte,ceea ce nu e cazul pacaliciului de Baciu !

  18. Decit sa ne punem cenusain cap ca vor unii care s-au autdeclarat profeti si ne povestesc cit de rau va fi si ce virus va da peste noi, poate ar fi mai important sa ne concentram pe cei bolnavi si cei ce sufera de multe boli, decit sa ne tot uitam la infectati si infectari probabile in viitor. Majoritate dintre noi avem imunitate la diversi virusi de gripa, racela sau variante al Covid si suntem denumiti asimptomatici de „specialisti”. Adica nu avem problem, sistemul imunitar a oricare persoan sanatoase se descurca cu toate patru tulpinile Covid 19. Si nu oricine a prins un pic de virus e in drum sigur spre cimitir.Decit sa ne lasam ca unii sa ne abata atentia spre infectati sa neinfectati, cum tot fac unii propaganda, ar trebui se ne uitam acolo unde e problema. La cei bolnavi si la tratamentele ce folosesc celor bolnavi sa treaca de faza de boala si sa se insanatoseasca. Nu trebuie sa-l criminalizam pe cel ce e azi e infectat si miine nu-l bagam in seama si staistici daca s-a vindecat singur, ci sa ne ingrijim de cei ce se imbolnavesc, ca doar pentru asa ceva au fost create sistemele de sanatate si medicina ca materie. Cadrele medicale din sistemul de sanatate ar trbui mai degraba sa se ocupe de cei ce sunt bolnavi, si nu sa indemne lumea la tratamente expiremtale pe ADN, despre care nu se stie nimic despre efectele pozitive sau negative pe termen scurt sau lung, si cum va afecta populati, vorbind de 10, 20 sau 30 de ani.

  19. Omul a dovedit ca nu e cu nimic mai presus de maimuta. Daca una se scarpina, toate se scarpina. Si niciuna nu-si pune intrebarea daca chiar o mananca ceva. Big Farma stie prea bine chestia asta. Deci la toamna ne vom scarpina iar cu totii pana la sange!

  20. Cea mai simpla varianta de a scapa de Baciu si de „Delta” si de pitzipoancele de la stiri care-l vaneaza cu intrebari insipide este sa renuntam la abonamentul TV. Simplu si sanatos.
    Pentru ca presa naimita viruseaza mai dihai de cat virusii insisi!
    https://www.activenews.ro/stiri/Despre-magneto-proteinele-prin-care-se-poate-controla-de-la-distanta-comportamentul-uman-in-contextul-vaccinarii-globale-cu-seruri-care-contin-oxid-de-grafen-si-produc-proteine-spike-168079

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.