Când vom avea apă caldă? Lucrările mai durează

Termoenergetica a anunțat joi că lucrările vor fi prelungite însă până în 20 august. Aproape 60% dintre bucureștenii  au rămas fără apă caldă de la începutul acestei luni.

Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranţă a întregului sistem de termoficare.

Săptămâna trecută, simultan cu oprirea CTE Sud, pentru efectuarea reviziei anuale, au fost începute lucrări în Sectorul 3, pe conducta Magistralei 3 Sud – în zona străzii Releului – şi în căminul Releului.

În paralel, în succesiunea operaţiunilor şi manevrelor tehnice impuse de pornirea CTE Progresu s-au produs mai multe avarii pe reţeaua termică primară, în urma cărora s-a constatat că reţeaua primară amplasată în zona Calea Văcăreşti – bulevardul Abatorului din sectorul 4 nu prezintă siguranţă în exploatare, de aceea au fost începute în regim de urgenţă lucrări şi în această parte a Capitalei.

Oprirea punctelor termice din sectoarele 2 şi 3 a fost impusă de faptul că alimentarea cu agent termic pentru apă caldă din CTE Progresu se poate face doar prin două trasee ce subtraverseaza râul Dâmboviţa, respectiv zonele Releului şi Calea Văcăreşti – bulevardul Abatorului. Ambele trasee de alimentare au fost afectate de lucrări şi în cazul ambelor şantiere, termenele stabilite iniţial se bazau pe informaţiile existente înainte de izolarea tronsoanelor, decopertarea galeriilor sau începerea lucrărilor de înlocuire a conductelor din căminul Releului.

În cazul lucrărilor de pe Calea Văcăreşti, care afectează funcţionarea punctelor termice din sectorul 4, după executarea primelor operaţiuni prin care a fost deja schimbată o lungime de 60 de metri de conductă cu diametrul de 500 milimetri, veche de aproape 45 de ani, s-a constatat faptul că efectuarea sudurilor între noul cupon de ţeavă şi conducta din galerie nu poate fi făcută în siguranţă. S-a decis înlocuirea unui tronson cu o lungime mai mare şi pentru acest lucru au fost deja suplimentate echipele de intervenţie. Termenul pentru finalizare este 20 august.

În Căminul Releului sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud şi Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare dintre CTE Sud şi CTE Progresu. Vor fi înlocuiţi aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1.200 de milimetri şi alţi aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1.000 de milimetri, precum şi două vane cu diametrul de 1.000 de milimetri şi alte vane de golire sau de aerisire. Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcţiune în anul 1968, această zonă de reţea având 55 de ani de funcţionare.

Termoenergetica anunţa, pe 1 august, că furnizarea apei calde va fi sistată până pe 11 august în Sectoarele 2 şi 3, precum şi în cartierele Aviaţiei, Floreasca şi Calea Dorobanţilor din Sectorul 1, având în vedere că simultan cu oprirea CTE Sud pentru efectuarea reviziei anuale au fost începute şi lucrări pe conducta Magistralei 3 Sud în zona Străzii Releului, cât şi în Căminul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. In comunism si securism nu e apa calda. Asta e una din carcateristicile principale ale acestor sisteme. Dictatura si fara apa calda.

  2. De ce ne intereseaza daca bucuristanul are apa calda? Apa calda nu e buna, pen’ca creste incalzirea globala cum spuse usereu’

  3. Toata presa scrie ca in Bucuresti nu e apa calda. Dar cand vreti sa se faca reparatiile pe care toti primarii au mers pe carpeli.?!! Multi veniti in oras s-au spalat la copaie si acum tipa dupa apa calda. Sa puna mana sa incalzeasca ca mare le este lenea.

  4. Marele noroc al locuitorilor din sectorul 4 este că avem leduri multicolore în grădinile din spatele blocului. Astfel, noi suntem cei mai deștepți și mai curați dintre bucureșteni. Deștepți, pentru că ledurile se proiectează pe pereți și nu te lasă să dormi noaptea și curați pentru că noi facem baie de lumină! Timp de + 30 ani, toți primarii au schimbat borduri, au plantat panseluțe și au montat leduri la rădăcina copacilor, de se pisa căinii pe ele. Acum ne spălăm cu borduri?

  5. Problema caldurii si a apei calde este problema de organizare si proiecrare a Bucurestiului. Daca ar fi centrale termice mici pentru 5 blocuri. Orice defect ar afecta doar 5 blocuri. Apoi s-ar reduce pierderile de caldura cu transportul.
    Despre asra e vorba. Cine conduce sunt PROSTI. si coruptii.

  6. Cand altii studiaza Universul,trimit telescoape,sonde spatiale,vorbesc despre impactul AI, romanul in superba lui inteligenta nu gaseste raspunsul la intrebarea „De ce trebuie oprita apa cand se schimba teava?”

  7. Se pot face reparatii si fara sa opresti apa. Daca ai robineti de separare si circuit paralel de la alta centrala termica. Dar revin. Prostii ne conduc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.