Câte semnături a strâns PNL pentru demiterea lui Ponta

Rezultatele campaniei PNL de strângere de semnături pentru demiterea premierului Ponta vor fi prezentate tuturor parlamentarilor. Iniţiativa PNL nu produce efecte juridice.

Peste 1 milion de cetăţeni au semnat

Înainte de dezbaterile din Parlament a moţiunii de cenzură promovată, liberalii vor prezenta o moţiune populară. Este vorba de o campanie în rândul populaţiei prin care s-au strâns semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta. Conform informaţiilor oficiale, s-au strâns 1.021.869 de semnături din cele 41 de judeţe, municipiul Bucureşti şi diaspora. Cele mai multe semnături s-au strâns în judeţele Călăraşi, Prahova şi sectorul 2 Bucureşti, cele mai puţine în Vaslui şi Sălaj (şi evident în judeţele maghiare”. În diaspora s-au strâns 28.000 de semnături.

Operaţiunea de strângere de semnături a fost anunţată într-o conferinţă de presă pe 22 iunie a.c. „ Această moţiune populară este al doilea episod după momentul noiembrie 2014, când, prin vot, Victor Ponta a fost trimis acasă. Astăzi, vom iniţia o campanie de strângere de semnături în toate judeţele României, în toate filialele Partidului Naţional Liberal pentru demiterea premierului Victor Ponta…” declara pe 22 iunie copreşedinta PNL, Alina Gorghiu.

Toţi parlamentarii primesc moţiunea populară”

Luni seara, Marin Zlotea, secretaru general adjunct al PNL a făcut o serie de precizări, citat de Agerpres. „PNL va informa marți, în ziua moțiunii de cenzură, toți parlamentarii cu privire la numărul de semnături strânse în fiecare județ pentru demiterea premierului Ponta. Numărul total de semnături, în momentul de față, se ridică la 1.021.869, adunate din cele 41 de județe ale țării, plus București și Diaspora. Tabelele cu totalul acestor semnături vor fi transmise parlamentarilor prin email și în format print la cutiile acestora de corespondență. Fiecare parlamentar va ști, astfel, în județul în care este ales câți oameni au semnat pentru demiterea lui Victor Viorel Ponta”, a declarat Zlotea.

Moţiunea populară nu produce efecte juridice”

Această moţiunea populară” nu produce efecte juridice. De fapt nu produce niciun fel de efecte. Chiar şi copreşedintele PNL, Alina Gorghiu preciza pe 22 iunie referindu-se la demersul liberalilor: „nu există prevederi constituţionale care să ajute în acest sens”. Strângerea de semnături produce efecte în situaţia în care se solicită organizarea unui referendum local, când este vorba de o iniţiativă legislativă civică, şi în alte cazuri prevăzute de diferite legi sau regulamente interne. Campania PNL este una de natură strict morală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.