Ce a discutat Iohannis cu oamenii OMV Petrom

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.

Administraţia Prezidenţială informează că subiectele abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea şi planurile de investiţii în România.

Astfel, cu referire la strategia OMV Petrom, au fost prezentate principalele direcţii de implementare a unui plan de investiţii ambiţios, care vizează inclusiv producţia de energie din surse regenerabile, biocombustibili şi adoptarea de noi tehnologii.

Potrivit sursei citate, în contextul preocupărilor privind asigurarea securităţii energetice la nivel naţional şi a eforturilor de gestionare adecvată a efectelor crizei din energie, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat faptul că potenţialul energetic al ţării noastre este unul deosebit, dar care trebuie susţinut consistent prin investiţii ale operatorilor din sectorul energiei. De asemenea, Iohannis a evidenţiat importanţa care trebuie acordată tranziţiei energetice, în special din perspectiva inovării, accentuând oportunităţile oferite de fondurile europene.

„Preşedintele României a precizat faptul că, dată fiind criza energetică actuală şi riscurile existente, ţara noastră îşi propune să utilizeze întregul potenţial energetic şi toate resursele de care dispunem, pentru a trece cu bine peste criză şi a reduce riscurile în funcţionarea sistemului energetic naţional”, arată Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată precizează că în cadrul discuţiilor cu privire la planurile de investiţii ale companiei, un subiect distinct l-a constituit proiectul Neptun Deep.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa strategică a acestui proiect pentru România şi a solicitat conducerii OMV începerea cât mai rapidă a exploatărilor offshore în cadrul perimetrului deţinut de Romgaz şi OMV Petrom, având în vedere că legea offshore este una favorabilă şi se află în vigoare.

Conducerea OMV a prezentat stadiul proiectului şi paşii cheie realizaţi, asumând angajamentul de a adopta decizia finală de investiţie la mijlocul anului 2023, astfel încât exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil.

În cadrul discuţiilor au fost abordate o serie de aspecte privind evoluţiile energetice regionale din perspectiva impactului crizei energetice asupra economiei în general, dar şi asupra mediului de afaceri şi populaţiei.

„Preşedintele României a subliniat necesitatea unor măsuri adecvate, care să reducă inechităţile şi să asigure susţinerea de care consumatorii casnici au nevoie, dar şi a economiei în ansamblul său, pentru menţinerea competitivităţii în industrie şi alte sectoare”, indică Administraţia Prezidenţială.

În contextul discuţiilor privind evoluţiile de la nivel regional, a fost abordată intenţia OMV Petrom de dezvoltare a unor proiecte de anvergură şi în Republica Moldova, iniţiativă salutată de preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că România este dispusă să acorde tot sprijinul necesar asigurării unui nivel adecvat de securitate energetică în ţara vecină.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

24 de Comentarii

  1. Proiectul in Marea Neagra ar trebui facut cu turcii si….dat afara OMV-ul ! Contractul cu OMV a fost incheiat pe 10 ani dar cu tacita reconductiune. Asta inseamna ca poate fi denuntat oricand !

  2. Ce Neptun Deep ? GaZele le reZolvă măCiucă după ce bagă 5-6 portZii de fasole cu costitZă de la cazanul popotei…?

  3. cand noi foram sonde și puțuri de petrol, turcii aduceau apa cu sacaua!

  4. A amenințat UDMR că iese de la Guvernare dacă nu urgentează livrarea gazelor și petrolului către proaspăta petrochimie a Ungariei, de se agită și implică domnul președinte Iohannis? Se răstește Germania că vrea ca în Primul și Al Doile Război Mondial petrol românesc? Că România are chimia, petrochimia și producția de îngrășăminte pe butuci sau bio, adică deloc! Să nu te prindă disperarea și revolta când la subiectul “ Când ar putea începe exploatarea gazelor din Marea Neagră ” ale Romàniei continuare este: “Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV Austria şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.” OMV Aktiengesellschaft participație 51,157% Statul Român (in părăginitul de Petrom) 20,698%, Persoane Fizice şi Juridice 28,145. Aceste e adevărul române: ai alungat comunismul crezând că o să fii liber și ai rămas cu o cincime din ce a fost al tău în țara ta.

  5. Iar facem contracte cu austriecii ,sau vrem sa ne usureze de petrol la fel cum ne-au usurat si de paduri ?
    Atita timp cit Romania este condusa intr-o mare proportie de pesoane care nu sint romani ,toate afacerile vor fi nerentabile pt. romani si tara.

  6. Ne prefacem că boșilor de la OMV le pasă de conducătorul iubit, Președintele Klaus Johannis. Care s-a informat despre desfășurarea activităților întreprinderii și a dat conducerii indicații prețioase ???

  7. Schon wieder astia din Micuta si Hoata austrie ?‍♂️? Eh istoria se repeta dar cu alte personaje. Suntem jefuiti ca in perioada premergatoare celor doua razboaie mondiale ca vorba aceea fara petrolul minereurile carbunele lemnul si cerealele din Romania pe cine si pe ce se bazau sa poata porni acele razboaie ?

  8. Conducerea OMV analizează proiectul și va lua decizia finală a investiției la jumătatea anului viitor!!!…după care în anii viitori dacă or mai fi se vor apuca de lucru!…
    Praf de aruncat în ochii proștilor, adevărată temă a fost alta mult mai importantă …fuga in egipt!…fac analogie la biblie, pe românește retragerea în liniște a faraonului !…

  9. Cu asa clasa politica în favoarea României nu se va face absolut nimic.Asta este unica certitudine.

  10. Acum intelegem iesirea ministrului de interne austriac. O sa ne dam seama in saptamanile viitoare ce s-a cerut de catre omv.

  11. Problema e ca_cine va avea gazele. Nu m-as mira sa le cumparam de la tov Victor Orbanel de la buda(cu ,,b”)……[Rumburak]

  12. Sa nu uitam ca Ungaria conduce gasca numita si guvern prin UDMR .Exploatarea va incepe atunci cand Ungaria v-a detine acte ca gazul merge la ei .Sefii fsn isi vor umple conturile aflate prin paradisele fiscale .Serviciile vor lua pozitia strutului fiindca sefi au fost numiti de udmr .Pariu ?

  13. Pana sapa astia dupa gaze in Marea Neagra, le sug turcii si rusii de pe partea ailalta. Ca nu i greu sa dea o gaura , sa bage un pai si le sug pe toate. Credeti si nu cercetati.

  14. Revin !
    Din comentarii se vede increderea prostimii in actuala gasca politica ! Cred ca fesenistii sunt constienti , dar , pe principiul : cainii latra caravana trece , ei isi vad de afaceri .Ati vazut vreun politician care a fost o singura zi la guvernare, sa mai lucreze dupa aceea ?

  15. Cînd gazele au ajuns la prețuri istorice de ce OMV-Petrom și-a redus producția de gaze de la an la an? O zic cu gurița lor.
    Cînd au vîndut Petrom acesta scotea jumătate iar jumătate scotea Romgaz. Împreună, în 2004, se scoteau cam 13 miliarde de m3. Azi se scot ceva peste 8 miliarde m3 la un consul de 11 miliarde m3.

  16. Prietenie mare cu austriecii , parteneriat exceptional ! Noi le dam lemnul padurilor , ei ne iau petrolul si gazele! OMV-Petrom – o firma ciudata ! De unde si pana unde asocierea Petrom cu o firma austriaca , pentru exploatare petrolului si gazelor romanesti ? Ce traditie are OMV in domeniu ? Are Austria zacaminte de petrol si gaze ? Cucu! Dar si-au gasit fraierii, Petrom! Acum au si terenuri petrolifere si zacaminte de gaze naturale chiar si o rafinarie ! Sunt stapani in tara noastra posedand, 51% din actiunile firmei OMV-Petrom , restul de 49% apartinand Petrom . Deci, cine dicteaza politica firmei ? Desigur OMV ! Petrom sta la usa si asteapta ce hotaraste OMV! E posibila o asemenea asociere inexplicabila ( eh! sunt explicatii) ? Unde? In Romania, spre cresterea bunastarii poporului roman! (sic!) Cam, miroase urat asociera asta pe bunuri de patrimoniu romanesti !

  17. Le-a facut lege,acum se mai si roaga de austrieci milogul.eventual le-a mai si promis vreun cadou romanesc.intre timp austriecii anunta ca nu ne vor in schengen.

  18. In ce limba a vorbit, germana? Ce cadouri le-a promis austriecilor? In rest, doar bla, bla, bla!

  19. O sa ne clarificam cat de bine negociaza interesele nationale pe zona de politica externa, adica exact atributul constitutional al Presedintelui Romaniei in data de 10 Decembrie 2022 cand se va anunta public rezultatele concrete, restul sunt speculatzii.
    Daca delegatia OMV a fost primita la Palatul Cotroceni este de bine, inseamna ca la Viena unde se afla sediul Bursei Europene a Gazelor – furnizat in parteneriatul stragic dintre Austria cu F Rusa din perioada in care Dmitri Medvedev era seful la Gazprom pe Europa, cel mai probabil ca se anticipeaza o criza de materii prime, speculez desigur.

  20. Toate bune și frumoase, însă ce caută la președinție și de ce nu au discutat aceste lucruri la Guvern?!
    De ce ar discuta o firmă cu cineva care are zero atribuții în materie economică?

  21. Contractul cu OMV a expirat in 2014.Care este baza legala in prezent ?

  22. Comunicatul ascunde adevaratul subiect al intalnirii cu preocupari neinscrise in Concastitutie ! Joha le inchiriaza si astora o casa inutila pe o chirie care sa mascheze spaga ?

  23. „Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern”. Cu o firma a statului austriac purtati discutii despre dezvoltare,investitii in energie? Cat de umili,prosti suntem!! Trimiteti OMV acasa in Austria! Renationalizati Raifeisen Bank! Cine e urmasa lui Holzindustrie Schweighofer? Trimiteti acasa in Austria aceste firme jefuitoare!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.