50 de întrebări de care Trump nu vrea să audă

Procurorul special Robert Mueller a elaborat zeci de întrebări pe care să i le adreseze preşedintelui american, Donald Trump, în investigaţia privind presupusele contacte cu Rusia în campania premergătoare scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016, afirmă surse citate de New York Times, citat de Mediafax.

Robert Mueller are aproximativ 50 de întrebări, pe diverse subiecte, pe care vrea să i le adreseze lui Donald Trump despre legăturile cu Rusia şi pentru a determina dacă preşedintele a vrut să obstrucţioneze ancheta, arată documente oficiale obţinute de publicația americană.

„Întrebările par a fi o încercare de a pătrunde în mintea preşedintelui, pentru a obţine explicaţii despre unele dintre cele mai combative mesaje transmise prin Twitter şi pentru a examina relaţiile familiale şi cu principalii consilieri”, comentează NYT.

În replică la aceste informații, preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat despre „ruşinos” faptul că întrebări din ancheta privind ingerinţele Rusiei au fost transmise presei, susținând că este vorba de o „infracţiune inventată”.

„Este atât de ruşinos că întrebări referitoare la vânătoarea de vrăjitoare rusă au fost transmise presei. Nu sunt întrebări despre acţiuni coordonate. Oh, înţeleg, avem de-a face cu o infracţiune inventată, falsă, care nu a existat niciodată, şi cu o investigaţie începută prin transmiterea ilegală de informaţii clasificate presei. Drăguţ!”, a transmis Donald Trump pe Twitter.

„Ar părea foarte dificil să obstrucţionez justiţia pentru o infracţiune care nu a existat niciodată”, a adăugat Donald Trump.

Reamintim că președintele american a contestat în ultimele luni vehement această anchetă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Trump are perfecta dreptate, se vede cu ochiul liber, fara chichite avocatesti. E vorba clar de o infractiune inventata. Daca era o infractiune reala, naparlitul ala de procuror vandut mafiei clintonisto-sorosiste ar fi venit cu dovezi. Asa cum se prezinta lucrurile acum el incearca sa construiasca o vinovatie pe baza unui rechizitoriu fals la care raspunsurile uneori nervoase ale lui Trump sa fie considearate drept probe. Dar nici Trump nu s-a nascut ieri in America, unde atunci cand orice politist citeste drepturile unui suspect ii pune in vedere ca ori ce declara din acel moment poate fi folosit impotriva lui. Asa ca procurorul vandut mafiei clintonisto-sorosiste s-a angajat intr-o misiune imposibila din care va iesi cel mai probabil arestat. Atat familea Clinton cat si Obama au fost oamenii rusilor, asta o stie orice american cu capul pe umeri. Trump vrea pace cu rusii dar el nu e un coate goale ca Obama sau Clintoni ca sa se vanda rusilor pe bani, el vrea pace sub sloganul America First.

  2. Cum naiba sa poti conduce o tara precum SUA in asemenea conditii!? Paranoia democratilor&cnn care nu pot admite ca Hillary ar fi putut sa piarda exlusiv pe mana ei ( tremuranda) …
    Nu pt ca m-ar interesa prea mult dar este vorba despre o putere nucleara …si fara predictibilitate si stabilitate interna SUA nu pot avea decat iluzorii succese pe plan extern..iar la intern…ce sa mai vorbim, e o mare liniste si pace, toti traiesc si se iubesc fericiti….

  3. Daca este sa gasim unul sau mai multi vinovati pentru degringolada actuala din politica americana (cu efecte greu de cuantificat, chiar si pe termen scurt), principalul, „capo di tuti capi”, este laureatul Nobel pentru blandete, intelegere nejustificata si/sau slabiciune, veleitarism reprimat, inactiune, renuntare, frustrare, evocarea necesitatii aprecierii sacrificiului de lider, capitularea in fata „academicienilor” de la Hollywood dar si a „istetului sex asa’zis frumos” care i-a cotropit familia din copilarie si pana la incheierea planificata a celui de-al doilea mandat.
    El Obama este unul (primul) la a carui alegere am plans de bucurie, amintindu-mi de entitatea aceasta sclavagista deplorabila care a distru semintii si vieti, el a fost o pedepsa dar cred mai repede ca a fost o scuza acceptata fortat. Dar tot el, Obama a comis erori aproape la fel de mari ca sclavagismul: distrugerea nemotivata si fara un alt plan in afara distrugerii a unui stat care apara in permanenta granitele mediteraneene ale Europei (Libia) dar si lasarea Europei pe mana si la discretia unui singur lider (german) pentru care, ca cetatean european nu am a ma plange mai mult decat un/orice roman condus de un neamt.
    Dar pe langa Obama si metamorfozele lui, sa ne amintim de partidul Democrat si de nominalizarea aproape suicidara a lui Hillary si de tot comicul politic (cu tot respectul pentru omul) Berny Sanders. Atat a mai putut oferi partidul lui Jackson, Roosevelt, Kennedy? Chiar atat de mult sa fi degenerat selectia naturala?
    Intrebarile raman dar isi fac loc si indoielile in privinta capacitatilor acestor dumnezei de imprumut, de destinul carora ne-am legat din proprie initiativa si fara sa ni se ceara noi, niste oameni respectati care se trezesc intr-o dimineata ca niste renegati, fii care ratacesc in propria gradina invadata de figuri incruntate care calca in picioare straturile de flori si isi agita amenintator sabiile…
    Ne mai ramane resetarea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.