Ce spune MAI despre existența unor „secţii de poliţie ilegale”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat luni că nu există un acord semnat cu autorităţile din Republica Populară Chineză care să permită înfiinţarea unor „secţii de poliţie ilegale”, după ce în spaţiul public au apărut informaţii pe această temă.

Potrivit Biroului de presă al MAI, toate documentele bilaterale de cooperare existente în domeniul de competenţă al MAI, indiferent de statul cu care au fost semnate, respectă legislaţia internă a României şi pe cea internaţională.

„Vă asigurăm că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile specializate, desfăşoară constant, conform competenţelor, activităţi pentru a se asigura că, pe teritoriul României, nu sunt desfăşurate activităţi care să aducă atingere siguranţei naţionale, ordinii publice şi drepturilor cetăţenilor”, arată sursa citată.

Reacţia vine în urma unui articol publicat de CNN, potrivit căruia China ar fi deschis în mai multe ţări, printre care şi România, ‘secţii de poliţie’ cu scopul de a-şi supraveghea cetăţenii care trăiesc peste graniţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. CNN (amicii pastorului Gadea parca, nu ?) pomeneste de sectia de politie deschisa la Dragonul Rosu si alte fabrici de geamantane-geamanduri pe lacul Herastrau, dar tace ca porcu-n cucuruz despre „cluburile” CIA din Romania …

  2. Păi nu trebuia chinezii să facă secții de politie politica, avem noi pe ai noștri ,credeti că doi și un sfert a dispărut?…
    Bode habar n-are ce e în parohia lui, să-i întrebe pe iulian vlad sau pe tolontan…

  3. Totuși având în vedere acțiunile UDMR sfidarea legilor româniei în de către maghiarii din administrație zona Carei, Târgu Mureș, și Secuime, a documente oficiale în limba maghiară emise de miniștri Novak și Taczos Barna nu le este rușine la cei din MAI să afirme că “ nu sunt desfăşurate activităţi care să aducă atingere siguranţei naţionale, ordinii publice şi drepturilor cetăţenilor” români.

  4. timp de 2 ani
    2020-2022
    in Romania au functionat NUMAI „instante extra-ordinare”,
    in afara Legii dupa cum ne invatza Constitutia,
    au lipsit sedintel;e de judecata PUBLICE SI SOLEMNE!

    (pwolitzia o are de si ea,
    mai mult cu pwlanu nu cu pixu:
    exact aici e calificarea infractiunii-„cantitatea de shcoala” arogata prin DIPLOME,
    infractori in robe(toate spetzele de roba),
    infractori in uniforma).

  5. …păi nici cele două închisori secrete dă la Bukale unde C.I.A. tortura islamiști aduși din Afghanistan n-au existat, nu-i așa? Senatul amerloc a vorbit și a scris degeaba pe tema asta…
    Iar „Petrov” a zis clar, cînd era pă scaunul dă prezidel dîmbovițel, că el nu a auzit de ele! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! …problema a fost că Ilici a semnat pentru ele în 2001, așa că Bush Jr. l-a băgat în N.A.T.O. în 2003 și i-a mulțumit public pentru ele.
    https://www.youtube.com/watch?v=AADf-8h04ng

  6. ce drepturi imi sunt incalcate daca aia scriu documente in ungureste? aveam cumva acces la ele daca erau in romana?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.