Ce zice Adrian Năstase despre referendumul lui Iohannis!

Fostul premier Adrian Năstase îndeamnă la boicotarea referendumului din 26 mai, întrebând retoric: „sunt oare infractiunile de coruptie mai „importante” decât, spre exemplu, infractiunile de omor?”

„Am observat, în ultimii ani, o teamă paroxistică – poate doar simulată – pentru ceea ce în alte timpuri sau in alte tări este o practică  de aplicare periodică, în functie de politica penală ce trebuie adaptată dinamicii faptelor infractionale. Citiți spre exemplu, categoriile de infractiuni exceptate de la gratiere, prin Legea 543 din 2002, adoptată de guvernul PSD.

Incapacitatea de a examina lucid această chestiune a dus la ideea presedintelui Iohannis de a cere prin referendum stabilirea unor exceptii, eventual prin adăugarea la Constituție. Este o formulă aberantă din punct de vedere juridic. Sunt oare infractiunile de coruptie mai „importante” decât, spre exemplu, infractiunile de omor?

De aceea, îndemnul meu este să mergeti să votati pentru reprezentantii României in Parlamentul european dar să nu intrati in jocul electoral al presedintelui Iohannis”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Vezi continuarea aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8530 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Un intelept batran,cu copilasii bagati prin Bruxelles, la papica moca!Cu un pas in urma lui Iliescu,care nu l-a agreat niciodata,stia ce ii poate pielea…

  2. Este evident ca o infractiune de omor este mai importanta decat una de coruptie!

    Din toate punctele de vedere, a ucide pe cineva e un gest criminal care afecteaza UNA BUCATA persoana in mod direct plus familia si cunostintele in mod indirect.

    A fi corupt, insa, afecteaza intreaga societate pentru ca este echivalentul furtului unui ban/leu/euro din buzunarul tuturor, este o infractiune la adresa unei natiuni intregi.

    Da, Bombonel, este mai importanta dar in mintea ta n-are cum sa intre asa ceva.

    Pacat ca n-ai nimerit, la momentul potrivit, pentru ca, uite, ai ajuns sa ne nimeresti pe noi cu aberatia de mai sus.

    Corupt ordinar!

  3. tin cont de ce spune domnul Nastase, nu iau in seama personalitatea celui care o spune!

  4. @ Razvan Popa In procesul Marii Tradari Nationale pe langa cei doi Antonesti si guvernatorul Transnistriei au mai fost alti fosti demnitari condamnati la moarte, pentru infractiuni care acuma s-ar numi crime contra umanitatii, mai grave cred decat coruptia. Regele a aprobat toate propunerile de gratiere ale ministrului justitiei, Lucretiu Patrascanu,( de fapt comutarea in inchisoare ) pentru persoanele respective. Mai mult Dl Ion Ratiu prezenta , intr-o carte despre sovietizarea tarii, ca sigur un zvon al epocii; dlui Cristescu ( seful fostei securitati) dupa gratierea regala i s-a intocmit un certificat de deces la un spital penitenciar. A aparut in loc tov Cristescu primit in partid la recomandarea tov Botnaras

  5. Nastase ar trebui sa raspunda pentru cele doua zile de referendum la modificarea constitutiei in 2004 ,nu pentru termopane

  6. @Razvan Popa
    Ești dispus să-ți pui la bătaie A TA BUCATĂ persoană în schimbul unei sume de bani?

  7. Călin Popescu Tăriceanu, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Bogdan Chireac, eu, nevastă-mea, soacră-mea, deja suntem 7 care boicotăm întrebările în luxemburgheză. Și se mai adună.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.