CEZ România, profit net în creştere cu 31 milioane lei faţă de 2012

Grupul CEZ în România a încheiat anul 2013 înregistrând un profit net de 220,1 milioane lei, respectiv o creştere de 31 milioane lei faţă de 2012, creştere datorată activităţii de producţie de energie eoliană după încheierea lucrărilor de construcţie a Parcului Eolian CEZ, potrivit unui comunicat remis ziarului Bursa.

Cheltuielile de capital pentru întregul Grup au ajuns la 345,83 milioane lei iar cantitatea de energie distribuită către consumatorii finali a fost de 6.453 Gwh.

Martin Zmelik, Manager de ţară şi Preşedinte al Directoratului CEZ România, a declarat: „Rezultatele din 2013 reflectă încercările noastre de a ne adapta la noile provocări ale mediului extern. Deşi anul 2013 a pus o presiune considerabilă pe domeniul energetic, aducând multiple schimbări legislative, cu impact direct asupra rezultatelor financiare, există aspecte pozitive care au condus la beneficii importante, cum ar fi finalizarea cu succes a lucrărilor de reabilitare ale hidrocentralelor de la Reşiţa şi obţinerea reactualizării ambelor licenţe de producţie, cât şi primirea acreditării pentru schema de sprijin prin certificate verzi. În acelaşi timp, ne-am concentrat asupra îmbunătăţirii continue a proceselor pe care le derulăm. Obiectivele noastre principale, în acest moment, sunt consolidarea portofoliului existent şi excelenţa operaţională”.
La sfârşitul anului 2013, companiile din Grupul CEZ în România au înregistrat un profit înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) de 931,16 milioane lei, în creştere cu 211,7 milioane lei faţă de 2012.

Potrivit reprezentanţilor grupului, creşterile au fost înregistrate în activitatea de producţie de energie eoliană (354 milioane lei), ca urmare a creşterii volumului de energie generată, începând cu finalul anului 2012 parcul fiind complet operaţional.

CEZ Distribuţie s-a concentrat în cursul anului trecut pe realizarea planului de investiţii aprobat de ANRE pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor de distribuţie, potrivit sursei citate. Programul de investiţii al SC CEZ Distribuţie SA pentru activitatea de distribuţie a energiei electrice, finanţat din surse proprii, a fost în valoare de 200,96 milioane lei şi a existat un program de puneri în funcţiune de 198,2 milioane lei.

„Având în vedere liberalizarea pieţei, CEZ Vânzare s-a orientat către creşterea portofoliului de clienţi iar la sfârşitul anului 2013, furnizorul avea 1.408.999 consumatori (creştere cu 0,4% faţă de 2012), iar cea mai mare creştere s-a înregistrat pe segmentul clienţilor eligibili (creştere cu 245% faţă de 2012)”, se mai arată în comunicare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.