China:”Situaţia este gravă!”

Președintele chinez Xi Jinping a avertizat, în cadrul unei reuniuni a Biroul Politic Permanent al Partidului Comunist, că „situația este gravă” în China, după ce bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 42 de morți.

China a anunțat de asemenea că restricțiile privind transportul vor fi aplicate în continuare. Cu toate acestea, liderul chinez a transmis că este optimist în ceea ce privește înlăturarea virusului.

„Sunt sigur că suntem în stare să câștigăm această bătălie și să înfrângem epidemie prin prevenire și control”, a declarat Xi Jinping.

Sunt 16 orașe care au luat măsuri de închidere parțială sau totală, lucru care a afectat circa 62,8 milioane de oameni, aproximativ echivalentul populației Marii Britanii (66,4 milioane de persoane la mijlocul anului 2018).

Ultima situaţie de acest fel este la Shantou unde autorităţile iau măsuri de închidere a orașului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan.

Orașul port va restricționa traficul tuturor autobuzelof, trenurilor suburbane și feriboturilor începând cu 14.00, ora locală, potrivit unei declarații oficiale postată pe site-ul guvernului din Shantou.

Shantou este primul oraș din provincia Guangdong care ia astfel de măsuri. Are o populație de 5,59 milioane de oameni și se află pe coasta Chinei la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan, capitala Hubei și punctul zero al epidemiei.

Shantou va restricționa și traficul autovehiculelor, vapoarelor, iar de luni va interzice intrarea și ieșirea oamenilor, cu excepție vehiculelor de urgență ale autorităților guvernului.

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit unor date făcute publice duminică.

Ma Xiaowei, ministru responsabil pentru Comisia Națională de Sănătate din China, a declarat că rata de transmisibilitate a noului coronavirus devine tot mai puternică, astfel că numărul infecțiilor ar putea continua să crească.

Ma a mai declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile au cunoștințe limitate despre noul virus și nu se cunoaște cât de mare este riscul ca virusul să sufere mutații.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost la un pas să declare stare de urgență de sănătate. Unii specialiști au dubii dacă cei din China pot ține epidemia sunt control.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. si de abia zilele astea toti se agita, este o forma de a tine oamenii sub control? sau sub o frica paralizanta…

  2. Si uite asa vor rezolva si problema uriaselor demonstratii din Hong-Kong…

  3. Problema este intr-adevar, ”GRAVA” .
    La o populatie de peste 14.000.000.000 oameni, cca. 50 au decedat.
    Cu mult mai putine decit au murit pe soselele Chinei in 24 de ore !!!
    Grav de tot, ce sa-ti spun !!!
    Dar daca aia 50, sau 56 , nu au murit de virus ???

  4. Cred că 1,4 miliarde, nu
    14 miliarde. Sau ce mai con-
    tează o virgulă??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.