Concert extraordinar „Gheorghe Zamfir şi prietenii”, de Ziua Naţională

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în colaborare cu Televiziunea Română, oferă publicului, de Ziua Națională a României, concertul extraordinar „GHEORGHE ZAMFIR ȘI PRIETENII”, care va fi difuzat marți, pe 1 decembrie, pe postul TVR 1, de la ora 18:30.

Creart a organizat pe 21 septembrie 2018, în Piața Constituției, concertul extraordinar „GHEORGHE ZAMFIR ȘI PRIETENII”, pentru a celebra Centenarul Marii Uniri, eveniment la care au participat 15.000 de persoane. Concertul din 2018 al marelui maestru GHEORGHE ZAMFIR, cel mai important virtuoz al naiului din toate timpurile, a fost dedicat întregii sale cariere, având invitați numeroși artiști de talie națională și internațională, personalități marcante ale genului liric:

Avi Toledano, Eugen Sârbu, Andrea Griminelli, Valentina Naforniță, Orchestra Metropolitană București – dirijor Daniel Jinga, Orchestra Națională „Lăutarii” – dirijor Nicolae Botgros, Vasile Iovu, Paula Seling & K1, Cezar Cazanoi, Laura Bretan, Jean Luc Faraux, Aydin Yavas, Roar Engelberg, Gao Chunhua, Chang Kyun Kim, Petruța Kupper, Radu Nechifor, Claudia Iordache, Flavius Tinică, Mădălina Lupu.

„GHEORGHE ZAMFIR ȘI PRIETENII” a fost cel mai mare concert dedicat marelui artist român în țara sa. În cadrul evenimentului, invitatul special – artistul francez Enrico Macias s-a alăturat maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de excepție.
TVR 1 a fost coproducător al evenimentului organizat în 2018 de Primăria Capitalei, prin CREART, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, iar Iuliana Tudor, îndrăgita prezentatoare TV, a fost gazda concertului.

GHEORGHE ZAMFIR este un reprezentant al muzicii populare și clasice pentru nai în peisajul artistic mondial, obținând peste 120 de discuri de aur și platină, compozitor, dirijor, poet și creator de naiuri, un simbol al României și un brand de țară cu care ne mândrim, fiind Ambasadorul Turismului Românesc.

Anul acesta, pe 1 decembrie vom celebra atât Ziua Națională a României, cât și valoarea incontestabilă a maestrului, prin difuzarea pe postul TVR 1, de la ora 18:30, a unei selecții din concertul extraordinar „GHEORGHE ZAMFIR ȘI PRIETENII”, din program făcând parte folclor autentic, muzică simfonică și muzică de film, genuri muzicale interpretate alături de orchestră, tenori și soprane de renume, precum și alți interpreți recunoscuți la nivel mondial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Intai decembrie nu este si nu va fi niciodata ziua nationala a Romaniei. Hotararea a fost luata pripit si la inghesuiala imediat dupa asa zisa revolutie de nste lingai inculti si indatoritori, mai tot oamenii securitatii acelor zile. Trebuie revenit rapid asupra acestei mascarade politice de prost gust si fara nici o minima justificare. De unde pana unde alipirea unei provincii la un stat deja existent poate determina stabilirea zilei nationale a acelui stat? Istoricul vertical Lucian Boia este cel care parca sustine ca nu exista nici o mare unire. Exista o unica unire, aceea din 24 ianuarie.

  2. Un patriot adevarat -TUDOR GHEORGHE

    N-avem ape minerale
    N-avem gheaţă nici hartie
    N-avem varză de sarmale
    Dar avem democraţie.

    Bişniţari şi primari
    În aceeaşi berărie
    Se tocmesc schimbând dolarii
    De când e democraţie.

    Lumea pare ca se-ntoarce
    Viaţa pare ca re-nvie
    E-o părere ca se-ntoarce
    Firul de democraţie.

    Duritate-n exprimare
    Râs strident şi mârlănie
    S-a dus dracu orice candoare
    De când e democraţie.

    Lumea pare ca se-ntoarce
    Viaţa pare ca re-nvie
    E-o părere ca se-ntoarce
    Firul de democraţie.

    Duritate-n exprimare
    Râs strident şi mârlănie
    S-a dus dracu orice candoare
    De când e democraţie.

    Doamne ţine-mă cuminte
    Ia-mi lucirea de mânie
    Dintre cântec şi cuvinte
    Vreau aici democraţie

    Că sunt singur şi mă bate
    Plânset vechi de ciocârlie
    Dintr-o parte într-altă parte
    Şi tac în democraţie.
    De ruşine şi de frică
    Pustnic vechi într-o chilie
    Care Doamne nu mai pică
    De când e democraţie?

    Dar de cât aşa părinte
    Năclăit de pesimism
    Scoate-mă din necuvinte
    Dă-mă-n totalitarism…!

  3. Un artist care cântă la nai extraordinar,. Rar unul la fel, mai bun nici nu cred că ar fi,.Insă să-i auzi un pic părerile despre romania, despre politic și chiar despre ”popor”,..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.