Contract de 1,1 miliarde euro pentru servicii la sondă

Petrom a scos la licitație două contracte-cadru cu o valoare maximală de peste 1 miliard de euro pentru servicii de intervenție și reparație la sonde în toată România. Cele două licitații sunt împărțite pe loturi care acoperă toate zonele din România unde Petrom are exploatări de hidrocarburi, după cum se poate vedea aici și aici. Totalizând o valoare la o valoare de prag de 5,5 miliarde lei, lucrările vor fi executate pe o durată de 8 ani .
Ofertele vor fi deschise în 12 aprilie 2022, departajarea lor se face în proporție de 75% prin preț și 25% prin evaluarea tehnică. Petrom estimează că vor exista maxim 2 ofertanți pentru fiecare din cele 5 loturi puse în licitație.
Sunt câteva firme în România care prestează servicii la sondă, printre care Rompetrol Weell Services, Foraje Sonde Craiova sau Dafora Mediaș. Sunt însă giganți internaționali care se ocupă cu așa ceva, cum ar fi Weatherford, Schlumberger sau Halliburton. Toți acești au mai lucrat sau lucrează în România. În general, lucrările mari de servicii la sondă pentru Romgaz, dar, mai ales, Petrom sunt câștigate de aceste firme internaționale. La subcontractare însă, mai pot intra și români.
Explorarea și extracția de hidrocarburi este, în mare parte, apanajul celor două companii: Romgaz, de stat, și Petrom, a austriecilor de la OMV.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1073 Articole
Author

1 Comentariu

  1. A fost un timp, un moment in care Romania domina piata mondiala in acest domeniu productia de utilaje si echipamente de foraj, dar in prezent in acest domeniu ca si in aproape toate celelalte ( constructii, servicii…) intern si extern practic in cea mai mare parte ni s-a impus sa lucram ca subcontractori-subappaltatori, deci cu toate ca facem aproape toata munca atunci cand e vorba de castig ne alegem doar cu resturi, profitul principal ramanand tot strainilor fara sa faca mai nimic. Cu o astfel de ‘abordare a afacerilor’ e foarte greu sa acumulezi capital si sa te dezvolti economic

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.