Cornel Dinu, după amicalul România-Columbia: „Bine că nu l-am mai văzut pe Pușcaș”

Cornel Dinu a comentat prestația României în amicalul cu Columbia, scor final 2-3. Fostul antrenor al lui Dinamo a remarcat o diferență foarte mare de valoare între selecționata lui Edi Iordănescu și naționala sud-americană, transmite Fanatik.

„Diferență foarte mare de valoare și în special de valoare educațională incipientă. Viteza sau ritmul de joc e dat de concordanța dintre viteza de pasare și viteza de deplasare a jucătorilor. Noi suntem încă foarte departe și am să dau doar două exemple. Aud tot felul de mistere fotbalistice care vorbesc despre tranziție pozitivă și tranziție negativă. Este o expresie inventată care nu e conformă cu realitatea.

Se joacă de vreo 30-40 de ani în lume  sistemul zonal

”… e mult mai corect să vorbim despre dilatarea și comprimarea zonelor jucătorilor.

Fiecare jucător are o zonă indiferent de sistemul de joc pe care îl ai. Și de acolo urmează și problema a doua, compensarea zonelor”, arată sursa citată.

 Întrebat cum i s-a părut cuplul format din Răzvan Marin și Marius Marin la mijlocul terenului, Cornel Dinu a spus 

„Noi am avut niște situații în care s-a încurcat Alibec, bine că nu l-am mai văzut pe Pușcaș, dar problema mare e de la calitatea acestori mijlocași”.

„Marin de multe ori era hâtru. Și Kovacs și generația mare de antrenori pe care am avut-o noi zicea ‘Jucătorul trebuie să aibă și un nume care să spune ceva’.

Marin e cam de CAP. Și cam de CAP joacă și cei doi.

Sunt niște jucători care își ocupă niște zone în fața apărătorilor centrali, au o anumită capacitate de a pasa, 10 metri, 15 metri, lateral și în momentul când intră în jumătatea adversă sunt aproape inexistenți, nu sunt creativi.

Și din punctul ăsta de vedere mă surprinde și poziția lui Stanciu.

Ei nu au pierdut de 21 de jocuri și au cinci victorii consecutive din 2022. Iar noi am jucat mult mai puține jocuri și n-are rost să mai facem bilanțul ca să vedem câtă diferență e de mentalitate, de anagajament ș.a.m.d”, a conchis Cornel Dinu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

  1. Puscas a dat gol cand a trebuit mai mult , chiar nu avea de ce sa-l incondeieze Dinu atat de precis.Asa am ajuns sa vedem meciurile astea,dupa ce am privit jocurile lui Puscas.

  2. Degeaba Cornele te legi de cei din națională, de unde să alegi alții mai buni. Nu vezi ce meciuri slabe sînt în campionat cel puțin de 20 de ani încoace? De cînd nu am mai avut o echipă de club cît de cît?
    Care dintre voi, generația ta și cea numită de aur, sînteți pe față, în gura mare, tot a doua zi, împotriva străinilor? De ce nu umblați prin sate și orașe mici la ore de educație fizică să-i încurajați pe copii?

  3. Intrebarea care poate multi o pun este ce face marea Academie de fotbal a lui Hagi,nu scoate nici-un jucator care sa poata juca un fotbal adevarat.In alte tari Acasdemiile astea de fotbal dau mereu fotbalisti buni atit nationalei cit si echipelor de club mari ,Hagii nu reuseste sa scoata din Academia lui nici-un jucator care sa stie sa joace fotbal la nivel international.

  4. @ Cel mai performant manager sportiv rămâne Nicolae Ceaușescu, care a fost acuzat că folosea sportul pentru imaginea proprie, actualii urmărind obținerea și de imagine publică favorabilă și de bani din performanțe sportiv, care însă nu prea sunt, ?

  5. @ Este evident și că Moruțan este în căutare de contract, pasează când nu mai are ce face cu mingea, așa cum făcea și Alibec în vremuri când era mai tânăr, Man aproape cu aceeași ”exprimare” în joc, având și șansa intervenției arbitrajelor , la faulturi ale adversarilor, ?

  6. @ Interesant și că aceia care apar la în fotografia de la prezentare a echipelor de la începutul meciului, pe rândul din față, s-au exprimat pe terenul de joc așa cum se exprimau anterior și se exprimă aceia așezați pe rândul din spatele lor, mai vizibil la Moruțan și Alibec, amintind și de un joc printre cei selecționați, cu fotografii cu chipurile ceoechierilor prezentat în presa sportivă, probabil despre modul cum gândesc , fără a le vedea chipul coechipierilor, ?

  7. & Probabil că în ideea, exprimată prin emisiunile lui Ioanițoaia, că, ,,pe cine ai în spate de joci la echipa națională”, ca la fotagrafie ,”cheese”, numai schimbările efectuate relansând jocul, ?

  8. & Deci, fotbalul ”copulat” prin studiouri cu Ioanițoaia, redă în simplitatea lui ceea ce ,,Prietenii lui Ovidiu” ”copulează”, ,,verbalizează”, când sunt invitați să-și exprime ideile, creativitatea, idealurile fotbalistice, în emisiuni cu Ioanițoaia, ?

  9. @ Deci, așa cum este vizibil din fotografie și din jocul practicat, cei așezați în față, la fotografie, joacă din ceea ce știu cei din spate, în funcție și de interesul specific de actualitate, al celor din prim planul fotografiei și de ”fondul” celor așezați în fotografie , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.