Craiova, la un pas de catastrofă

Trecătorii care se aflau luni în centrul Craiovei au văzut că din pasajul subteran ieșea un fum gros care a acoperit Piața Universității. În jurul orei 14:30, în pasajul subteran un autoturism a luat foc din cauza unui scurt circuit la instalația electrică.

În acel moment, prin pasaj circulau zeci de mașini care, din fericire, cu ajutorul poliției care se afla întîmplător în intersecția de la Universitate, au fost evacuate rapid, împidicîndu-se astfel o adevărată catastrofă.

Pompierii de la brigada din Craiova au ajuns rapid la fața locului cu trei mașini speciale cu apă și spumă, stingînd flăcările uriașe. Șoferul a reușit să iasă din mașină, iar ceilalți conducători auto au fost evacuați înainte ca fumul gros și toxic să-i afecteze.

Plut. adj. Filip Paul, șeful GIS, a declarat în exclusivitate pentru „Cotidianul”: „Aceasta este prima intervenție de acest fel în pasajul subteran și va trebui ca autoritățile să învețe ceva din ceea ce era să se întîmple: e nevoie urgentă de guri de ventilare a aerului, căci noi am intrat aici cu măști de gaze pe figură din cauza fumului dens. De asemenea, trebuie montați mai mulți hidranți pentru intervenția rapidă în astfel de situații”.

Continuarea interviului o puteți urmări pe Cotidianul TVunde vă arătăm și ce a mai rămas din autoturismul care a luat foc în pasajul subteran din centrul Craiovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Catastrofa e cam mult spus, poate doar daca ii exploda rezervorul, dar asta nu se intampla atat de des, din fericire. Care sunt insa cauzele incendiului? Scurt-circuit? Avea masina o problema sau a fost din cauza unui dispozitiv aditional? Sau a fost altceva? Intreb pentru ca din astfel de intamplari se pot trage niste invataminte, se poate face ceva pentru a micsora pe viitor numarul de incendii auto, ca sa nu ramana doar o stire de senzatie in cautare de cititori.

  2. Ce pacat ! Edilii Craiovei, politicienii(meseriasi in mizeria lor politica)au uitat ce zicea maestrul Marin Sorescu:,, Craiova vazuta din car era cel mai frumos oras din lume,
    Raman si acum incremenit cand ma gandesc, imi lasa gura apa.
    Era primul oras care imi iesea in cale,
    Poate si asta conteaza, aveam retina proaspata, fara gunoaie
    Si i-am descoperit dintr-o data intreaga stralucire,
    De dincolo de pisc,de la ulm , de deasupra Simnicului”

    Maestrul plange, eu plang,politicienii rad! De ei insisi!

    Cand am vazuit Craiova de la Simnic, ulmul lui Sorescu se uscase demult! Insa, cerneala cu care a semnat,pe o carte pe care o cumparasem,(Trei dinti din fata) ramane inca vie!

  3. Ce ”catastrofa” visezi, timpita dracului !!!
    Au ars masini si in tunelul de sub Canalul Minecii(daca stii ce si unde este acesta) si nu a mai fost ”catastrofa !!!
    Sau tie nu-ti place Olguta ?!
    Daca te-am nimerit, sa stii ca te poti programa la o felatie, timpa dracului !!!

  4. Pentru cei neavizați ii invit la o vizita în Craiova (nu numai pe Bulevardul Calea Bucuresti)și ii rog sa facă comparație cu orice alt oraș din tara cu privire la orice domeniu și după aia sa vorbim.Cine nu cunoște Craiova este foarte ușor sa arunce cu laturile venite dintr-o minte tulbure.Craiova nu a beneficiat ca celelalte orașe din ardeal de finanțări uriașe de la bugetul de stat.Ca sa încerc sa fiu cât mai obiectiv pot sa spun ca în România mai exista și alte orașe care nu au beneficiat de bani de la bugetul de stat precum Iași Ploiești și chiar Brașov care a suferit datorita faptului ca banii s-au dus la Sibiu (din acesta cauza nu a avut Brasovul Aeroport și nu trec autostrăzi prin Brasov).Un alt oraș văduvit de banii de la buget este Timișoara care dacă castiga titlul de capitala culturala europeana nu ar fi beneficiat decât de un mic ajutor din partea guvernului Ponta.Cand vorbești de un oraș trebuie sa vezi toate aspectele socio-culturale și mai ales financiare.Orase precum Iași și Craiova nu au beneficiat nici de avantajul de a fi pe granita de vest iar investițiile au venit mult mai greu.Cu toate astea Craiova are o dezvoltare armonioasa și solida la toate capitolele existentei lui și nu poate fi murdărit cu toate încercările disperate din mass-media de a ridiculiza acest oraș.Nu la Craiova este Regele și Imparatul,nu la Craiova nationalitatile înlocuitoare au acaparat orasul,nu la Craiova este Mafia care a acaparat Romania,nu la Craiova sunt firme abonate la banii regiilor de stat,nu la Craiova se dau bani cu nemiluita de la bugetul de stat,etc.etc.etc.Cu toate astea orasul este înfloritor iar personalitățile date de acest oraș nu au comparație.Va urez ca toate orașele in care trăiți sa aibă parte de edili cat mai preocupați pentru dezvoltarea acestora.

  5. Si uite-asa era cat pe-acilea sa sara toata Craiova in aer, ba poate tot judetul Gorj, din cauza masinii care a luat foc in pasaj.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.