Cristi Preda cere „Guvern din umbră” în PDL

Europarlamentarul PDL Cristi Preda a cerut duminică partidului să formeze Guvernul din umbră prevăzut în statutul pedeliştilor.

Statutul PDL prevede la art. 56 înfiinţarea „Guvernul Alternativă al PDL”. „Când partidul nu este la guvernare, se constituie Guvernul Alternativă (GA), care: (a) poate delega reprezentanți în orice colectiv al partidului care elaborează propuneri cu caracter normativ; (b) înaintează BPN analize și propuneri, în vederea avizării pentru activitatea din Parlament. Deciziile BPN sunt obligatorii”, se arată în statut. În activitatea sa, Guvernul Alternativă va colabora cu comisiile de specialitate ale partidului, mai spune statutul PDL. Organizarea și funcționarea Guvernului din umbră al PDL sunt stabilite prin regulament, aprobat de către CNC, la propunerea conducerii centrale.

„Atunci când am fost prim-vicepreședinte al PDL, am insistat pentru respectarea acestui punct din Statut. Mi s-a explicat că, întrucât e vorba de o perioadă electorală, aplicarea Statutului se poate amâna. Au trecut alegerile, s-a organizat și o noua Convenție Extraordinară, s-a ținut și un CNC, care a completat structura de autoritate, s-a întrunit și noul BPN. Cred că a venit momentul ca Statutul să fie respectat. Le solicit, de aceea, membrilor BPN: – să numească o comisie care să elaboreze un regulament de funcționare și o structură a GA; – să adopte un calendar, care să includă: (a) un termen-limită pentru elaborarea regulamentului; (b) o dată pentru aprobarea regulamentului în BPN și (c) data convocării Consiliului Național de Coordonare care să voteze structura GA. Respectarea Statutului e prima datorie a unui responsabil politic”, a scris Preda pe blog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.