CSAT decide dacă Armata devine obligatorie

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, miercuri, în şedinţă la Palatul Cotroceni.

Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a convocat această şedinţă, care se va desfăşura începând cu ora 13,00.

Sursa citată a precizat că pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la: evoluţii privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi implicaţii pentru România; progresele înregistrate în domeniul planificării apărării, în special privind derularea programelor de înzestrare şi demersurile de creştere a gradului de încadrare, precum şi retenţia personalului; un raport privind activitatea desfăşurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023 şi raportul CSAT privind activitatea desfăşurată anul trecut.

„În cadrul şedinţei CSAT vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale”, a mai informat Administraţia Prezidenţială.

Precedenta şedinţă a CSAT a avut loc pe 12 octombrie 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

  1. Si daca devine obligatorie si daca nu, tot civili se trimit la război.
    E ridicola toata problema pe care si-o creează unii din nimic.

  2. Ca sa te duci la razboi pentru colonia Diavolului RO trebuie sa fii prea prost ,mergeti voluntari pentru Rusia acolo este viitorul ,UE cu paradele de homalai ,cu drogatii ,pedofilii nu au nici un viitor

  3. @ Ăștia de la educați încă nu vă este clar că armatele se desființeză, ?

  4. @ Educații ăștia încă nu au înțeles că în chestiunile de suveranitate este cu vot popuar, ?

  5. @ Miorita – stai sa-i vezi cu arma-n mina …..Citi din astia ce hotarasc cit de obligatorie-i armata vor mai guita ?Pe vremea lui Ceasca armata se autogospodarea . statul o inzestra cu tehnica de lupta . Acum -fabrici in domeniul apararii ,vai mama lor si fara specialisti , terenurile armatei , inclusiv unele poligoane sunt pline de dezvoltatori imobiliari , etc.Vorba lui cirstoae Cu nadragii rupti in fund…” si cu toiagul mergem sa „aparam tara” !si apropo – la intrarea in Sibiul preshului dinspre Selimbar era un poligon. Mergi si vezi mallurile ridicate acolo si cartierul ridicat la care inca se construieste…..Asta ca ” par egzamplu”.

  6. @ În ”oferta electorală”, pentru aceia care au votat, nu a fost așa ceva, ?

  7. @ Cine i-a făcut p’ăștia educați , în secolul XXI să vorbească de armată obligatorie, ?

  8. Rromanistanul actual nu poate sustine financiar o armata obligatorie. Rromanistanul abia isi mai tine sufletul sa plateasca pensiile, dar sa mai tinem si un aparat militar atat de vast si costisitor?
    Ganditi-va numai la cat ar costa toate portiile de fasole puse in castronul din aluminiu intr-o singura zi. Plus bromura de argint……[Rumburak]

  9. @ Alți nostalgici ai lu’ Nicolae Ceaușescu, s-au ”promovat” la CSAT, ?

  10. Mda,..CSAT,..!! Dau ăștia socoteală in fața cuiva ?? Cum explici puzderia de arme cumpărate inutil ?? Cine le aprobă cine dă banii ?? Merge și asta pe datorie ?? Pe urmă vine un FMI și te indoaie.. Cum sunt ăștia săriți de pe fix,… se tem și cred că pot ceva in caz de conflict intre puteri nucleare..? Are probleme interne cu duiumul. Cine vor fi cei care se inrolează ?? Tineret nu ai.. Ai peste 8 milioane plecați, tineri. De inrolezi și pe cei care mai sunt și sunt activi, cu cine mai produci orice in țară bre ?? Sau de fapt acu condamnați romania la inexistență ??

  11. Johanis Klaus razboinicul sulfuros la koor, lasa un cadou otravit Romaniei, inainte sa-si ia talpasita, impreuna cu ravasitoarea…trepadusii din CSAT sa organizeze un referendum national, odata cu scrutinurile electorale, sa ceara acordul Poporului roman pt inarmare si armata obligatorie ! Pai, n-avem NATO sa ne apere/ingroape, la ce ne trebuie si carne de tun romaneasca ?!

  12. Asta e marea armata NATO de profesionisti, care apara peste 1 meleard de civili…
    Americanii vor tipari bani si se vor fofila ca intotdeauna sa trimita trupe in razboaiele lor. Cand gasesc carne de tun, nu ezita sa o trimita in linia I… si Romania in ochii americanilor e numai carne de tun…
    Slava Z !

  13. asa e obligatorie dar nu se considera vechime in munca decat la 70 de ani cand vor ei sa te scoata la pensie! ca vorba aia anii pierduti nu se mai intorc si daca apuci sa mai iesi la pensie la varsta standard mai primesti 1 leu in plus – vezi legea actuala si regulementul de aplicare. in rest sa traiasca specialii!

  14. s-au adunat bashinoshii in cizme:
    ii vedem agatindu-se de roata avionului
    ca la evacuarea din Kabul!

  15. @”Epuizară” ”democrația”, caută ”resurse militare”, pentru funcții , ?

  16. @ Care sunteți de acord că educația de ”războinici” trebuie interzisă prin lege, deoarece promovează violența în societate, contribuind la risipirea unor resurse cu psihologi, fenomene infracționale care dau de lucru justiției, ordinii publice, apariția de martiri și de cult al martirilor, alte ”derapaje” de la mersul natural al vieții publice, ?

  17. Asa ceva se hotaraste prin referendum. Nu suntem in dictatura sa decida boul de Joianis si gasca de generali.

  18. „dacă Armata devine obligatorie” – unde scrie asta in articol? nu e nicaieri pe lista de lucru. nu va e rusine?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.